Reactie van de overheid m.b.t. status aparte

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Reactie van de overheid m.b.t. status aparte

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 09:06 Tip de Nieuwsredactie

De ad hoc werkgroep AI van het Sectorbestuur Paarden heeft een dringend beroep op de Minister gedaan om de status aparte van het paard, daar waar het risico dat toelaat te behouden.Paarden zelf kunnen alleen risico vormen als ze in contact zijn (geweest) met pluimvee. Het Sectorbestuur heeft dan ook gepleit om evenementen met paarden toe te staan, mits de paarden niet afkomstig zijn van een locatie waar AI-gevoelige dieren worden gehouden.Het Ministerie van LNV heeft naar aanleiding van dit verzoek laten weten dat de situatie rondom Aviaire Influenza op dit moment zodanig is dat stringente maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding tegen te gaan. Volgens het Ministerie is het risico met betrekking tot het houden van evenementen met dieren gelegen in het verslepen van infectieus materiaal en acht het heroverwegen van de genomen maatregelen niet aan de orde. Ook wordt genoemd dat het risico blijft bestaan op versleping van het virus met mensen en transportmiddelen.Het Sectorbestuur Paarden is van mening dat er maatregelen moeten worden getroffen als samenkomen van mensen en transportmiddelen een groot risico vormen. Een evenementenverbod wordt door het Sectorbestuur Paarden geaccepteerd als ook andere evenementen waar mensen en transportmiddelen samenkomen worden verboden, zoals voetbalwedstrijden, markten en concerten.Zolang andere evenementen dus nog steeds doorgang kunnen vinden, zet het Sectorbestuur zich ervoor in om het algemene evenementenverbod in de compartimenten van tafel te krijgen.Tot slot roept het Sectorbestuur Paarden de sector op om daar waar paarden wel een risico kunnen vormen, dus na contact met pluimvee, zorgvuldig om te gaan met contacten en vervoer.


De ad hoc werkgroep AI
De ad hoc werkgroep AI wordt voorgezeten door Jonkers (vz Sectorbestuur Paarden) en is samengesteld uit vertegenwoordigers van de:

fokkerij (Knaap, KWPN)
sport (De Jong, KNHS en Voskamp, NDR)
ondernemers (Kraakman, FNRS)
veterinair (Gostelie, GGP)
secretaris (Van Lent, PVE)
De werkgroep behandelt knelpunten die ontstaan door de regelgeving, interpretatie en controle. Indien u of uw organisatie tegen knelpunten aanloopt kunnen deze doorgegeven worden aan de organisaties die zitting hebben in de werkgroep.


(Bron: persbericht PVE)Bron: PVE


liberty

Berichten: 17222
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-03 07:22


FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: marygoround, Vagabondo, xSCWx en 26 bezoekers