Emile Welling in Veterinaire Commissie FEI

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34647
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Emile Welling in Veterinaire Commissie FEI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 14:10 Tip de Nieuwsredactie

Emile Welling in Veterinaire Commissie FEI
4/29/2003ERMELO - Emile Welling is door het bestuur van de FEI, de internationale overkoepelende paardensportfederatie, benoemd tot lid van de FEI Veterinaire Commissie. Vorig jaar werd Welling door de KNHS voorgedragen voor deze commissie, waarop de FEI nu dus Welling officieel benoemd heeft tot lid. Hiermee heeft Nederland nu dus twee nieuwe personen in de FEI Commissies, nu Sjef Janssen is benoemd tot lid van de Dressuur Commissie van de FEI.

Welling, afkomstig uit Blaricum, is als dierenarts verbonden aan paardenkliniek Bosch en Duin en is gespecialiseerd in paardenchirurgie. Sinds 1994 is hij bij de (K) NHS lid van de veterinaire commissie. Ook was hij teamveterinair tijdens de Olympische Spelen in Sydney en is lid van de röntgenologische beoordelingscommissie van het KWPN. Zelf is hij actief jachtruiter bij de KNJV en reed jaren mee in de koninklijke ere-escorte van de cavalerie.

De FEI Veterinaire Commissie is o.a. verantwoordelijk voor de veterinaire reglementen voor Olympische Spelen en Kampioenschappen en het management van veterinaire inspecties en keuringen op internationale concoursen. Ook allerlei andere veterinaire zaken op internationale concoursen zoals de controle van paardenziekten en quarantaine vallen onder de verantwoording van deze commissie.


Bron: KNHS


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: sorayamagic2 en 11 bezoekers