Bestuur paardenstamboek weg

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
WendyBZ

Berichten: 12686
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Bestuur paardenstamboek weg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-03 12:25 Tip de Nieuwsredactie

ZWOLLE - De leden hebben het demissionaire bestuur van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek (FPS) naar huis gestuurd. Zeven mannen, onder aanvoering van Jaap van der Meulen uit Broek, mogen nu het stamboek en het Fries Paardencentrum in Drachten van de ondergang redden.

Er werd tijdens de algemene ledenvergadering in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle massaal op het zevental gestemd. Ze kregen 5272 van 6385 uitbrachte stemmen. ,,Hjir bin ik bliid mei. Wy sille it stamboek rêde'', reageerde een opgeluchte Van der Meulen. Hij kreeg vertrouwen van de heengezonden voorzitter Dick Smit uit Eext. ,,Ik wil niet in wrok omzien'', beloofde hij vannacht tegen twee uur.

Het voorstel van de zeven nieuwe bestuurders is om snel €1,2 miljoen boven water te krijgen voor de redding van het FPS. De leden gaan akkoord met een extra financiële bijdrage. Hoe hoog dat bedrag zal worden, is nog niet geheel zeker. Paardenhouders die hun brood aan de Friezen verdienen, zullen zwaarder worden aangeslagen dan leden die er slechts een bezitten., beloofde Van der Meulen. Eerder was er sprake van een extra offer van €200 per lid.

De leden - het merendeel was uit Friesland afkomstig - hebben ook op andere wijze afgerekend met het oude bestuur. Er is gisteravond namelijk besloten de goedkeuring aan de jaarrekening van 2002 te onthouden. Hierdoor hebben de leden het bestuur verantwoordelijk gesteld voor de financiële problemen. Dit is nog niet eerder gebeurd in de bijna 125-jaar oude historie van het stamboek.

,,Dit is heel erg, een heel ernstige zaak'' stelde Henk Hekman uit Drouwenermond, gisteravond voorzitter van de vergadering. Hij was tevens lid van de kascommissie die een negatief advies over de boeken uitbracht.Het is wat


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, aniquegraaf, Barchetta, BlogBeat, Chrizta, Elodie, FFDP, Jacquelinee_, manonnevot, paardje2013, pien2010, proudmama, rider, Seltje, thembi en 38 bezoekers