Sjef Janssen in FEI Dressage Committee

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Sjef Janssen in FEI Dressage Committee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-03 09:32 Tip de Nieuwsredactie

ERMELO - Sjef Janssen is door het bestuur van de FEI, de internationale overkoepelende paardensportfederatie, officieel benoemd tot lid van het FEI Dressage Committee. Vorig jaar werd Janssen al door de KNHS voorgedragen voor deze commissie, nu is het dus definitief.

De 53-jarige Sjef Janssen, afkomstig uit Erp, is sinds december KNHS trainer / coach Dressuur Senioren. Samen met trainer / coach Johann Hinnemann en manager Jan Peeters begeleidt hij het nationale dressuurteam. Janssen is vooral bekend als trainer van Olympische Dressuurkampioene Anky van Grunsven. Verder traint hij o.a. Arjen Teeuwissen en Tineke Bartels. Zelf nam hij deel aan de Europese Kampioenschappen Dressuur in 1983 en behaalde teambrons en een zesde individuele plaats op de Europese Kampioenschappen in 1991.

Het Dressage Committee maakt deel uit van de zogenaamde FEI Technical Committees. Voorzitster van deze dressuurcommissie is de Belgische Mariëtte Withages. De commissie legt verantwoording af op het gebied van dressuur aan het FEI Bureau over o.a. de reglementen, het management van internationale concoursen en de ontwikkeling, introductie, promotie en controle van nieuwe internationale concoursen en –rubrieken. Verder draagt zij er zorg voor dat concoursen en rubrieken op een goede en faire wijze georganiseerd en bestuurd worden.

Bron: KNHS / Christa van Duin


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 16 bezoekers