Jumping Amsterdam terug in wereldbekercircuit

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34643
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Jumping Amsterdam terug in wereldbekercircuit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-03 21:03 Tip de Nieuwsredactie

Jumping Amsterdam terug in wereldbekercircuit
4/20/2003
LAS VEGAS - Als het aan de bewindvoerders van het wereldbekercircuit ligt, krijgt Jumping Amsterdam, dat volgend jaar in januari wordt gehouden, weer zijn wereldbekerstatus. Dat is één van de voorstellen waarover tijdens de wereldbekerfinale in Las Vegas overeenstemming werd bereikt.


Minstens zo belangrijk is de beslissing van dit FEI Working Committee dat er in het nieuwe seizoen slechts plaats is voor maximaal twee wereldbekerwedstrijden per land. Dat betekent dat Duitsland, waar nu drie wedstrijden worden gehouden (Berlijn, Leipzig en Dortmund) er één moet inleveren. Dortmund lijkt af te vallen als het bestuur van de FEI, de overkoepelende internationale paardensportfederatie, deze aanbeveling overneemt. Ook de formule van de wereldbeker wordt weer aangepast. Er komt een "winning round", waarvoor de beste tien ruiters uit de eerste ronde startgerechtigd zijn. In die winnaarsrit beginnen alle tien combinaties weer met 0 strafpunten. Zijn er in de eerste ronde meer dan tien foutloze combinaties dan geeft de tijd de doorslag wie in deze winnaarsronde van start mogen gaan.


In de Grote Prijs van Las Vegas, de wedstrijd voor de ruiters die zich niet plaatsten voor de finale van de Wereldbeker, ging de zege na een zinderende barrage naar de Amerikaan Richard Spooner. Voor deze barrage plaatsten zich acht van 27 starters. Spooner stuurde zijn Robinson in de snelste tijd over het parcours en verdiende daarmee niet alleen $ 15.000,--, maar ook een open 2002 Pontiac Trans Am Convertible. Eric van der Vleuten leek op weg om zich voor de barrage te plaatsen met Audi's Castana, maar op de allerlaatste hindernis werd een foutje gemaakt. Hij eindigde op de 15de plaats. Grande Dame van Jan Tops was de nare ervaring van een zware fout op de vierde hindernis in de tweede kwalificatiewedstrijd nog niet te boven en wierp twee balken uit de lepels. Hij werd 21ste .

Bron: KNHS


AltijdLente
Berichten: 688
Geregistreerd: 22-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 21:07

JEEEEEEEEEEEE Haha! ! gelukkig komt Jumping Amsterdam weer terug! kep t gemist dit jaar!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, speurneusc en 17 bezoekers