Het is eindelijk gelukt! De ponyboerderij komt er!

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Het is eindelijk gelukt! De ponyboerderij komt er!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 18:19 Tip de Nieuwsredactie

Vlak na de vuurwerkramp hebben kinderen uit de wijk nagedacht over hoe de wijk er na de ramp uit zou moeten zien. Veel kinderen wilden heel graag iets met pony's. Het project om uit te zoeken of dat mogelijk was kwam bij mij terecht. Het was zeker niet eenvoudig...vooral het vinden van geschikte grond was een groot probleem. En mensen ervan overtuigen dat deze kinderen vooral met pony's wilden omgaan. Poetsen, knuffelen en zo. En dat dat nu juist dingen zijn waar op een manege minder plek voor is...Maar het besluit is er...De ponyboerderij gaat door. Ik ben zo blij!

Ponyboerderij Noord krijgt vormHet college heeft ingestemd met het bedrijfsplan voor een ponyboerderij in Enschede Noord. De exploitatie van de ponyboerderij is in handen van Stichting Welzijn Enschede Noord. De boerderij komt op het terrein van ’t Bouwhuis, DCW levert een bijdrage in de vorm van werkzaamheden. Nog deze zomer worden acht pony’s aangeschaft. Vanaf dat moment kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Enschede Noord leren rijden en de dieren verzorgen. Naar schatting is er plaats voor 120 kinderen. Zij gaan 10 euro per maand betalen voor deelname.
De ponyboerderij is een idee van oud-bewoners van Roombeek. Met name in de plannen van de kinderen kwamen paarden en een manege regelmatig terug. Het samen rijden en verzorgen van dieren kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen uit Roombeek. Daarom is veel moeite gedaan om een geschikte plaats te vinden. Afgelopen jaar werd al bekend dat ’t Bouwhuis ruimte beschikbaar had. De laatste maanden is een bedrijfsplan opgesteld en een projectleider vanuit Stichting Welzijn Stadsdeel Noord geworven. De stichting krijgt van de gemeente Enschede een bedrag van maximaal 548.823 euro voor de fysieke realisatie en de exploitatie en het beheer tot en met 2006.
Onder begeleiding van oudere kinderen en jongeren van 14 tot 18 jaar én volwassen vrijwilligers leren kinderen omgaan met pony's en paardrijden. Voor volwassen vrijwilligers zijn er verschillende werkzaamheden op de ponyboerderij. Dit varieert van het begeleiden van de kinderen vanuit de wijk naar de ponyboerderij, tot het (mede) begeleiden van ponylessen, het aanleggen van weide of buitenbak of het vervullen van een bestuursfunctie.
In het bedrijfsplan wordt aangegeven dat de ponyboerderij op moment van overdracht naar een voornamelijk door vrijwilligers gerunde organisatie circa 50 vrijwilligers verwacht nodig te hebben, die ieder een deel van de taken zullen gaan uitvoeren. De taken worden de komende vier jaar geleidelijk overgedragen aan vrijwilligers.


gamble
Berichten: 757
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 16:59

goed plan zeg, ik denk dat die kinderen heel wat uurtjes daar door zullen brengen. Veel succes met de voorbereiding

Fitza von Westerau en Wikelina

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers