Rodenburgh Exquis-paarden weg bij Geeroms

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Rodenburgh Exquis-paarden weg bij Geeroms

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-03 12:12 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
02-04-2003: Rodenburgh Exquis-paarden weg bij Geeroms


Vorige week heeft de eigenaarscombinatie Rodenburghs Exquis de internationale springpaarden Nevada, Colorado, Alaska en Arizona opgehaald bij springruiter Eric Willemsz Geeroms. Als reden wordt genoemd dat de heren Rodenburgh en Kies ontevreden zijn over de behaalde resultaten. Rodenburgh Exquis en Willemsz Geeroms hadden een contract voor de training van de genoemde paarden dat liep van september 2002 tot september 2003.

Eric Willemsz Geeroms is zeer verbolgen over het plotselinge vertrek van de paarden: “Toen de paarden hier kwamen, hadden ze net een rustperiode gehad en waren ze klinisch niet helemaal in orde. Ik heb rapporten die dit bevestigen, want de dierenarts is met regelmaat nog langsgeweest. Ik heb de paarden vanaf dat moment goed verzorgd en getraind.”
De heer Rodenburgh reageert op zijn beurt verontwaardigd op de aantijgingen. “De paarden waren voor aflevering bij de ruiter absoluut goed in orde en waren klinisch gekeurd door de dierenarts. Nevada en Colorado behoorden tot de top 100 van de wereld en zijn in de periode bij Eric Willemsz Geeroms ver onder niveau getraind.”
Na Indoor Brabant besloten de eigenaren de paarden terug te halen. Eric Willemsz Geeroms: “Vorige week dinsdag gaf de heer Rodenburgh te kennen de paarden weg te willen halen en vroeg mij een contract daarover te ondertekenen. Dit heb ik geweigerd omdat ik hierover eerst rustig wilde nadenken. ’s Avonds hoorden we thuis wat lawaai bij de stallen en gingen kijken: de dochter van de heer Rodenburgh had op dat moment samen met een medewerker al de paarden op de vrachtwagen geladen. Het kwam tot een woordenwisseling waarbij ik heb geĆ«ist dat eerst de openstaande rekening van enkele maanden betaald moest worden voordat er paarden werden opgehaald. Er is toen telefonisch contact geweest met de heer Rodenburgh, die onderweg was naar onze stal. Naar aanleiding van dit telefoontje voelde ik me bedreigd en heb de politie gebeld die na aankomst rapport hebben gemaakt van de bedreigende situatie. De paarden zijn in het bijzijn van de politie alsnog ingeladen – andermans eigendom kan je niet op stal houden als de eigenaar anders wil – maar ik heb de paspoorten achtergehouden.” “Een gedeelte van het openstaande bedrag is overgemaakt en nu wacht ik op het restant. Ik heb inmiddels bij de politie aangifte van bedreiging gedaan en onderzoek nu met een jurist wat we aan de contractbreuk kunnen doen. Ik loop tenslotte ook eventuele prijzengelden mis van het komende zomerseizoen.”
De heer Rodenburgh: “Ik wilde vorige week dinsdag het geheel netjes afhandelen, maar tijdens het gesprek liep de heer Willemsz Geeroms weg, dus hebben we besloten die avond de paarden op te halen. De aanklacht van bedreiging vind ik absoluut belachelijk.”
Eric Willemsz Geeroms: “De samenwerking liep vanaf het begin niet zo lekker, maar deze actie op mijn eigen erf is hondsbrutaal. Ik heb er mijn buik helemaal van vol.”
De heer Rodenburgh reageert: “Ik heb alle rekeningen betaald en alles keurig afgehandeld. Er vanuit gaande dat mijn compagnon zijn deel ook heeft betaald, verwacht ik de paspoorten van de paarden deze week nog terug. Het is niet mijn bedoeling dit publiekelijk uit te vechten. Maar kennelijk hebben we ons in de ruiter vergist. Langzamerhand kwamen er scheurtjes in de samenwerking, en het gaat hier wel om miljoenenpaarden. Naar mijn mening heeft juist de heer Willemsz Geeroms zich niet aan onderdelen van het contract gehouden, met name waar het gaat om de training. De paarden staan nu op onze stoeterij en zullen op korte termijn naar een A-kaderruiter gaan. Ze staan in de rij, dus zullen we snel de keuze voor een passende ruiter kunnen maken.”

(ChD, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _veerle, Alfi2010, Compri, Dewii, Geodeo, Jezzi, Loe_Loe, original_, saga en 31 bezoekers