Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34647
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-03 15:55 Tip de Nieuwsredactie

Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters
27-3-2003
ERMELO - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) en de rijkledingfirma Pikeur introduceren een nieuwe wedstrijdserie met een finale tijdens het CHIO Rotterdam. Tijdens Indoor Brabant ondertekende KNHS- voorzitter Martien van den Heuvel een contract met Frans Brokx, importeur van het Duitse rijkledingmerk Pikeur. De Pikeur Trophy is een nieuwe dressuurserie op Prix St. Georges niveau voor deelnemers die de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt hebben. De finale vindt plaats op zaterdagavond 30 augustus, de bekende Rotterdamse kür-avond, één van de hoogtepunten van het CHIO.

De zeven kwalificatiewedstrijden worden verreden in Nederland (5) en België (2). De beste drie deelnemers per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de halve finale op donderdag 28 augustus in Rotterdam. Tijdens de halve finale rijden de geplaatsten de internationale proef Intermediaire 1. De beste vijf gaan door naar de finale, een kür op muziek. Jan Willem Körner, bestuurslid van CHIO Rotterdam, maakte bekend dat zijn wedstrijdorganisatie nog meer wil doen voor de nationale sport en de jeugd: “Er komt dit jaar een nieuwe dressuurcompetitie voor rijverenigingen in Zuid Holland om de CHIO Zuid-Holland Cup, met een halve finale en finale tijdens het CHIO Rotterdam. De Pikeur Trophy past uitstekend in ons beleid om jonge ruiters aan te moedigen”.

De KNHS timmert aan de weg met initiatieven die jonge ruiters en amazones op weg kunnen helpen naar een topsportcarrière. Zo kent de KNHS al jaren de Akzo Nobel / Intervet Cup en Trophy voor Junioren en Young Riders en tevens het Rabobank Talentenplan. De Pikeur Trophy is speciaal gericht op de groep onder 30 jaar, die in Nederland bestaat uit bijna vijftig amazones en ruiters.

De firma Brokx Sport b.v. is als importeur van Pikeur rijkleding al enkele jaren partner van de KNHS, als leverancier van de rijkleding van de nationale equipes. Brokx Sport is tevens importeur van enkele andere merken, zoals Eskadron, Königs, Roekl, Leovet en Mattes. Naast aantrekkelijk prijzengeld stelt Brokx Sport b.v. voor deze nieuwe serie ook een groot aantal prijzen, in de vorm van Eskadron paardendekens en Pikeur vrijetijdskleding, beschikbaar.

De voorlopige wedstrijdkalender van de Pikeur Trophy:

Nederland

8 juni Zelhem
27 juni Deurne
12 of 13 juli Breda
20 juli Kootwijk
10 augustus Roosendaal
België:

8 juni Schilde
3 augustus Duffel
Halve finale:

28 augustus CHIO Rotterdam
Finale:

30 augustus CHIO RotterdamBron: KNHS


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: sorayamagic2 en 11 bezoekers