Paardencentrum weert Friese hengstenhouders

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Paardencentrum weert Friese hengstenhouders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-03 17:07 Tip de Nieuwsredactie

HEEG -
De Friese paardenwereld is in rep en roer. Leden van de Bond van Hengstenhouders in Friesland zijn morgen met hun Friese hengsten niet welkom op de show van hengsten van verschillende rassen in Drachten. Dat zegt voorzitter Pieter Haytema.
Het centrum heeft hengstenhouders buiten de provincie benaderd om met hun Friese hengsten te komen. ,,As ús leden al dielnimme wolle moatte se foar de bûn betankje. It is wier fan de gekke, de minsken fan it sintrum sette ús minsken bûtenspul en ûnder druk'', aldus Haytema.

Aurelia Westra van het centrum ontkent het verhaal. ,,Wij waren in overleg met de bond voor een show. Het prijskaartje was voor hen te hoog en slechts een enkele hengstenhouder meldde zich. Toen hebben wij Jan Folmer uit Lunteren benaderd. Hij is nu de organisator en heeft zelf hengstenhouders benaderd. Wij verhuren alleen de accommodatie.''

Jan Folmer bevestigt dat hij is gevraagd. ,,De bond in Friesland vond het prijskaartje kennelijk te hoog en zijn afgehaakt. lk heb collega-hengstenhouders buiten Friesland bereid gevonden naar Drachten te komen. Niemand is onder druk gezet, sterker ik ben niet door de bond noch door leden van de bond benaderd. Zij hadden zeker mee kunnen doen. Nu niet meer, het programma zit vol. Misschien dat we volgend jaar wel met elkaar zo'n show kunnen houden.

Jarenlang wordt door het paardencentrum een hengstenshow georganiseerd met deelnemers uit de provincie. De eerste kink in de kabel kwam toen niet alle kosten gedekt werden. Entreebetalen stuitte op verzet van veel Friese paardenmensen. De Bond van Hengstenhouders besloot financieel bij te springen. Vorig jaar leverde de show een fors verlies op dat door de bond moest worden opgehoest. Voor dit jaar werd een begroting gevraagd, die maar moeilijk wilde komen. Het cijferwerk van het centrum kwam uiteindelijk uit op zo'n €19.000. Dat was de bond te gortig en er werd naar een oplossing gezocht.

Zonder het bestuur van de bond op de hoogte te brengen, nodigde het centrum hengstenhouders buiten de provincie uit om met hun Friese hengsten naar Drachten te komen. Die vonden een aantal sponsoren en de zaak was financieel gedekt. ,,Mar ús minsken meie no net komme. It sintrum hat net iens it fatsoen om de minsken ôf te skriuwen dy 't sich wol oanmeld hiene'', aldus Haytema.

De bond organiseert nu zelf vanavond een show in Sint Nicolaasga. Het zou aanvankelijk morgenavond. ,,Mar dan wurde minsken as Jan Folmer en Ed Constant, dy't gjin skuld oan it ferhaal hawwe, de dupe'', aldus Haytema.


Leeuwarder Courant vrijdag, 07 maart 2003 11:22


WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-03 17:07

Vraag me niet wat dat in het Fries betekend.. Haha!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers