Manege in Hillegom moet weg voor woningbouw

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Manege in Hillegom moet weg voor woningbouw

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-03 18:27 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding

woensdag, 26-02-2003

HILLEGOM - In de toekomstige Hillegomse nieuwbouwwijk Treslong-Oost komen zo'n driehonderd woningen. Eerder dacht de gemeente Hillegom aan de bouw van ongeveer tweehonderdvijftig woningen op het gebied ten oosten van de Weerlaan. Om de bouw van meer huizen mogelijk te maken, moet Manege Hillegom in de noordwesthoek van het plangebied verdwijnen. De eerste paal van Treslong-Oost moet in 2006 de grond in gaan.

Dat staat in de Kadernota Treslong-Oost van het Hillegomse gemeentebestuur, waar de Hillegomse raad zich nog over moet buigen. Treslong-Oost, begrensd door de Weerlaan, de Weerlanervaart, de Ringvaart en de Vossevaart is voorlopig de laatste grootschalige uitbreiding van Hillegom. Voor verdere nieuwbouw buiten de huidige bebouwing krijgt de gemeente voorlopig geen toestemming van de provincie Zuid-Holland.

Het is nog maar de vraag of het bijna negen hectare grote Treslong-Oost daadwerkelijk driehonderd woningen groot wordt. Het is namelijk nog onduidelijk waar de nieuwe oostwestverbing tussen de N205 en de N206 komt te lopen. Mocht deze in de buurt van de bouwlocatie komen, dan wordt het aantal van driehonderd zeker niet gehaald. Voor eind juni moet de Milieu Effect Rapportage zijn afgerond en wordt daar meer over duidelijk.

Wat voor woningen Hillegom gaat laten bouwen in Treslong-Oost is ook nog onduidelijk. Via een woningmarktonderzoek wil de gemeente nagaan aan wat voor woningen behoefte is.

Waarschijnlijk gaat de gemeente de wijk zelf exploiteren. Dat wil zeggen dat Hillegom tot en met het opstellen van het bouwplan verantwoordelijk blijft en daarna het stokje overdraagt aan bouwondernemingen. Het college ziet daar meer in dan de wijk te laten ontwikkelen door marktpartijen. Nadelen van de wijk in handen geven van projectontwikkelaars is namelijk dat de gemeente niet profiteert van eventuele winst en dat haar invloed afneemt.

Wethouder ruimtelijke ordening M. Witteman (PvdA) wilde de Kadernota Treslong-Oost eigenlijk gisteravond tijdens de raadscommissie ruimte, economie, groen en verkeer al bespreken, maar de raadsleden zeiden te weinig tijd te hebben gehad om de nota te bestuderen. Jammer, vond Witteman, omdat daardoor volgens hem nu al vertraging ontstaat.

Wessel Mekking


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 123Simone, fleurvdmeer, Googlebot en 14 bezoekers