Brand bij Manege Vosseburgh in Langeraar

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Brand bij Manege Vosseburgh in Langeraar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-03 20:38 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding
maandag 24 februari 2003

Brand legt monumentale boerderij volledig in de as

LANGERAAR - Een felle brand heeft maandag een monumentale boerderij aan de Langeraarseweg in Langeraar volledig in de as gelegd. De brand ontstond rond kwart over vier, vermoedelijk bij de ketel van de centrale verwarming. De twaalf mensen die in de boerderij aanwezig waren, konden zich allemaal in veiligheid brengen. De paarden die in de manege achter de boerderij stonden, zijn niet in gevaar geweest.

Afbeelding
Van de monumentale boerderij is niet veel meer over.
Foto: Eric Taal

Het rietgedekte hoofdgebouw waar het vuur begon werd bewoond door vier Duitse bouwvakkers die aan de HSL werken. Zij werden gewekt door het rookalarm en konden zich ternauwernood in veiligheid brengen. Eén van hen moest zelfs vanaf de eerste verdieping uit het raam springen omdat de trap inmiddels in brand stond. De man bleef ongedeerd.

Terwijl de Duitse huurders geen tijd hadden om hun spullen mee te pakken en met blote voeten in badslippers op straat stonden, hadden de eigenaar en zijn familie in een ander deel van de boerderij nog wat tijd om in ieder geval wat administratie en persoonlijke bezittingen in veiligheid te brengen.

Op het moment dat de brandweer arriveerde stond de boerderij al in lichterlaaie en sloegen de vlammen meer dan tien meter hoog uit het rieten dak. Van de eeuwenoude boerderij midden in de dorpskern van Langeraar bleef uiteindelijk niets over. Doordat het zo goed als windstil was, sloeg het vuur niet over naar de naast- en achtergelegen gebouwen. De brandweer, die met meer dan veertig man ter plaatse was, kon om kwart over zes het sein 'brand meester' geven. Daarna was de brandweer nog uren bezig met nablussen.

Ruud Sep.

© Copyright 2003 Leidsch Dagblad. Alle rechten voorbehouden


carlos

Berichten: 628
Geregistreerd: 28-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-03 19:02

je hebt 2x dezelfde post geplaatst dat mag tog niet? Verward

Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-03 20:20

carlos schreef:
je hebt 2x dezelfde post geplaatst dat mag tog niet? Verward

Moet je toch iets beter kijken, ik heb alleen deze topic geplaatst..... Frusty


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Annefleur200, CandyAdonis, Flew, Googlebot, miesie22, Moossie90, nathe, Nieuwsredactie, Vagabondo en 21 bezoekers