Bokt.nl • Kap met oogkleppen op bij rijpaard
Pagina 1 van de 1

Kap met oogkleppen op bij rijpaard

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:55
door Tinipini
Hi allemaal,

Mijn jonge Arabische volbloed blijft zich opwinden over het verkeer als ik met m over een viaduct boven de snelweg naar het bos loop. Hij is bang en boos. Ik heb er al vele malen overheen gelopen met m, meestal in het bijzijn van een ervaren paard. Als er geen vrachtverkeer is gaat het prima. Zodra er vrachtwagens zijn, blijft hij het eng vinden. Dit is geen probleem zolang er zich geen andere weggebruikers op de brug bevinden, maar het kan er soms erg druk zijn met voetgangers, fietsers en wandelaars, al dan niet met kinderwagens en/of loslopende kinderen en honden.

Nu heb ik bedacht, dat een kap zoals bij renpaarden/dravers gebruikt wordt, zou kunnen helpen. Ik heb er één besteld, naar deze nog niet ontvangen. Mijn plan is dus de kap op te zetten (thuis eerst laten wennen natuurlijk) voor ik het viaduct op ga en hem er daarna er weer af te halen.

Heeft iemand dit eerder bedacht/gedaan?

Groetjes,

Tineke

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 15:04
door Daphneeeej
volgensmij bestaan er in de rensport ook oogkleppen die wegklapbaar zijn. Volgensmij is dat een systeem doormiddel van aan een touwtje te trekken en dan klappen de oogkleppen terug naar achter. Zou alleen niet weten hoe het heet.

Re: Kap met oogkleppen op bij rijpaard

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-18 07:23
door dianaw33
Dat gaat alleen helpen als het ook daadwerkelijk het zicht van de vrachtwagens is waar hij op triggert. Als het het geluid is (wat 9 van de 10 keer zo is) kun je beter een geluiddempend oornetje proberen.