Bokt.nl • Paard is agressief
Pagina 1 van de 1

Paard is agressief

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:05
door Paardjez1965
Hallo,

Ik heb sinds kort een haflinger als verzorgpony, genaamd Lieke. Toen ik haar ging verzorgen ging ik haar de eerste dag borstelen. Het borstelen ging heel goed, ze was braaf maar wel een beetje happerig, mijn vriendin en ik dachten dat het gewoon een beetje speels was. De volgende dag gingen ik en mijn vriendin haar longeren. Lieke snapte het niet en werd kwaad en ging bokken en stampen. Toen ze weer wat afgekoeld was hadden we haar het zadel en hoofdstel omgedaan en heb ik er op gestapt. Maar ze had een ontzettende eigen wil. De volgende dag ben ik alleen naar Lieke gegaan en heb ik haar geborsteld, ging hartstikke goed! Maar toen ik met haar wou gaan wandelen aan de hand viel ze me na de 2e stap die ze zette aan. Ik kon haar nog net wegslaan en heb snel mijn spullen gepakt en ben weer naar huis gefietst. De volgende dag gingen we er nog een keer heen en wou mijn vriendin eens proberen te lopen met haar. En toen viel ze mijn vriendin hetzelfde aan als bij mij. Maar dit keer had Lieke raak gebeten. Mijn vriendin had een enorme wond op haar borst. Ik ben er nu al 2 weken niet meer geweest, omdat ik het niet meer durf. Ik denk dat ze last heeft van haar hoeven, want er is al heel lang geen hoefsmid meer geweest en haar nagels zijn nu best wel lang geworden, kan ze ook niet optillen dan word ze boos. Toen mijn vriendin was gebeten hebben we de wond laten zien aan de eigenaar, die zei dat het vast kwam doordat ze honger had. Ik weet nu niet meer hoe ik het kan aanpakken om met haar te lopen zonder dat ze agressief word en gaat bijten, weten jullie wat ik nog kan doen?

Re: Paard is agressief

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:11
door _IP
Als de hoeven er zo slecht uitzien dan zou ik met de eigenaar overleggen of er een hoefsmid kan komen en dan kijken of het beter gaat

Re: Paard is agressief

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:15
door Fransje_70
Dat klinkt als een verwaarloosd paard waar de eigenaar wat lieve verzorgmeisjes mee laat rommelen en er zelf niet naar omkijkt. Het is zielig voor Lieke,maar ik zou er niet meer naar toe gaan voor je eigen veiligheid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:21
door Barbet
Het klinkt alsof je een verzorgpaard hebt, waarbij de eigenaar je nooit op weg heeft geholpen?
Gewoon iets van je moet zelf maar zien wat je doet.

Aan het gedrag van het paard te merken, zou ik er meteen mee stoppen.
Of het paard kent helemaal niks, of het paard is niet goed (heeft pijn o.i.d.)

Wat je nog kan doen?
Overleggen met de eigenaar en vertellen waar je tegenaan loopt, en hoe de eigenaar je kan helpen.

En kan hij je niet helpen, dan kun je beter stoppen met de haflinger.
Dan wordt het een gebed zonder eind, waar het paard en jij de dupe van worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:22
door pol1
Neem iemand mee met verstand van paarden en laat die lieke eens benaderen..En kijken of er sprake kan zijn van lichamelijk ongemak of dat deze pony gedragsproblemen kan hebben!! Niet zelf gaan lopen uitproberen voordat er ongelukken gebeuren!

Re: Paard is agressief

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:25
door bigone
Bel de dierenpolitie!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-16 19:26
door C_arola
Aangezien dubbel topics niet zijn toegestaan plaats ik hier een slotje.