Jonge pony opleren

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nacusi
Berichten: 103
Geregistreerd: 02-12-14

Jonge pony opleren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-18 20:21

Hoi
Ik ben een jonge pony van ondertussen 2,5 jaar. Het gaat op een pony met heel veel bloed. Als veulen heeft de pony een jaar op de wei gelopen tussen andere paarden. Op 1 jaar is de pony in de hand gekomen door mij wat in het begin erg moeilijk was omdat ze nog nooit een halster opgehad enz... had opgehad. Momenteel heeft ze al heel erg veel vooruitgang geboekt. Ze is ondertussen een heel sociaal ponytje geworden. Ze kent al wat longeren en heeft al eens een zadeltje opgehad en neemt dit zeer goed op. Nu Bij het longeren Heb ik nog wat problemen waarbij ik niet echt weet hoe ik ze moet oplossen. Toen ik begon met stappen, kon ze zich altijd plots naar mij keren en ze snapte het nooit dat ik haar weer wegstuurde waardoor ze dan achteruit staptte. Nu begint ze het stilletjes aan te snappen. Draf lukt ookal goed maar galop nog niet. Telkens als ik ze naar galop vraag, blokkeert ze al zoals bij stap. Op de ene hand lukt het wel beter dan op de andere. Wanneer ik ze naar galop vraag, stopt ze met lopen en draait haar direct naar mij. en dan begin ik opnieuw en ze doet telkens hetzelfde. Hoe los ik dit op?

Als laatste probleem: De pony kent al voetjes geven maar haar achtervoeten geeft ze nogal brut. Ze stapt eerder zo naar achter. Ik denk niet dat het echt de bedoeling is van d epony om mij te stampen maar ze denkt dat het zo moet. Ik raak dus haar onderbeen aan en neem het vast en zeg dan voet en dan geeft ze die in de vorm van een stamp. Erna is ze wel kalm.

Hoe los ik dit op?


Nacusi
Berichten: 103
Geregistreerd: 02-12-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-18 20:36

genja schreef:
Voorlopig gewoon niet longeren en geen zadel erop?? Longeren is voor een 2,5 jarige behoorlijke belasting voor de pezen en gewrichten.


Een 2,5 jarige pony mag echt al gelongeerd wordel en zadel erop hoor als je weet dat paarden zadelmak kunnen gemaakt worden op hun 3 jaar dan worden deze voorbereidingen al gemaakt die ik nu doe. Ik longeer dan ook max een kwartier met veel stappen enzo. De longe is dan ook lang dus de pony hoeft geen korte bochten te nemen. Het zadel ligt er ook niet altijd op maar heel soms eens om te laten wennen.

Maar ik ga hier niet verder op in want meningen verschillen hier over.


Nacusi
Berichten: 103
Geregistreerd: 02-12-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-18 20:42

Zwartvosje schreef:
Wellicht heb je er baat bij om grondwerkles en eventueel wat les van een gedragstrainer erbij te nemen. Dat kan een hele hoop opheldering geven voor de communicatie tussen jou en je pony, wat je de rest van jullie tijd samen een hoop goed zal doen! Kijk bijvoorbeeld eens op de site van E-quine.com. Daar kun je alle gecertificeerde instructeurs vinden en kijken welke er bij jou in de buurt zit.Kan ik doen maar snap niet goed wat mijn probleem dan zal oplossen om ze in galop te houden en dat ze zich niet omdraait en blijft stilstaan. dan moet ik steed weer naar haar toe stappen om ze weer in stap en draf te zetten en in de juiste richting te sturen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Burnistoun en 17 bezoekers