Veulen met een 4 jarige

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Koper

Berichten: 27943
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: Op 1.5 uur vliegen van Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-17 10:33

Wat is je situatie TS? Sta je in pension, komen ze aan huis te staan, of in eigen beheer? Komen ze in een groep met andere paarden?

Als ze in een groep komen dan zou het natuurlijk het leukste zijn als je veulen een ander veulen in de buurt heeft. Als er in de groep nog geen veulen staat dan zou ik dus als 2e pony nog een tweede veulen kopen.

Als ze niet in een groepje komen maar met z'n tweetjes dan zou ik helemaal niet voor een veulen gaan. Twee veulens samen is natuurlijk leuk maar je hebt dan wel twee babies die nog alles moeten leren zonder dat er oudere ponies in de buurt zijn waar ze van kunnen leren. Ook hebben veulens heel hard de veiligheid van een groep/oudere dieren nodig.
Een veulen met een ouder paardje, als ze maar met z'n tweetjes zouden zijn, zou ik om die reden ook niet doen. Het volwassen dier is dan in feite alleen (want het enige volwassen dier) met ook nog eens de verantwoordelijkheid voor een veulen. Een soort alleenstaand pleegouderschap zeg maar.

Dus als ze niet bij andere paarden in de groep komen, en ik bedoel in de groep, dat er bij je buren paarden staan is in deze niet interessant, dan zou ik voor volwassen dieren gaan. Eventueel ook met een veulen er bij, maar dan zit je op minimaal 3 dieren.

Kickin' my can all over the place
Weet je wat mijn paard kan? Hij kan pannenkoeken maken zonder beslag :j
Vivo por vos <3 Pony <3

https://books.google.nl/books?id=N6dHAw ... er&f=false


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers