Paard gemeen in de omgang

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Paard gemeen in de omgang

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 15:52

Hey!

Zoals de titel al zegt is mijn verzorg merrie niet altijd even braaf in de omgang, sommige dagen wel hoor en is ze echt een schatje!
Maar soms heeft ze van die dagen dat je haar geen eens kan poetsen of je hebt bijna een tramp in je gezicht (oren in der nek, kont draaien, trappen etc.) zelfs als je alleen al naar der toe loopt.
Nu zegt iedereen tegen mij dat ik moet doorzetten maar soms word het gewoon echt te gevaarlijk voor mijzelf en ben ik eerlijk gezegt bang voor haar, dat ze me gewoon een trap geeft.
Boos worden/stem verheffen schiet ook niet op want dan doet ze het nog tien keer harder terug naar je.

Ik heb ook niet de mogelijkheid om haar tussen twee touwen vast te zetten, alleen op de binnen poets plaats maar daar schijnt ze best een verleden te hebben met vorige verzorgers, en word ze gewoon helemaal gek en onrustig.

Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Ik wil haar ook niet in de steek laten en het is niet fijn dat ik in dit soort tijden bang voor haar ben.

Alvast bedankt!


Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 15:57

xBontfire schreef:
Hier zul je professionele hulp bij moeten zoeken, iemand die veel verstand heeft van paarden en hun lichaamstaal. Horsemanship instructeur?

Heb er zelf geen ervaringen mee maar denk dat je in zulk geval het beste zo iemand te raad kunt vragen. Pas wel op jezelf, je eigen veiligheid gaat nog altijd voor het belang van het paard. Al helemaal als het niet eens je eigen paard is.


Heb ik inderdaad wel eens gehoord ja, alleen probleem is dat ik niet echt iemand in de buurt ken die relatief te betalen is voor mij, ik betaal al een maandelijkse vergoeding voor haar en ik ben nog steeds student ....

Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 16:14

Koper schreef:
Ik vraag me ook af wat de eigenaar zegt, of de merrie het alleen doet wanneer ze hengstig is en of ze alleen naar mensen/jou zo doet of ook naar andere paarden? Heeft de eigenaar al blokkades en dergelijke laten uitsluiten? Vertoont de merrie dit gedrag steeds bij een bepaald weertype, of bij voorbeeld wanneer ze in een omgeving is waar ze weinig vrij zicht heeft?


Ze laat totaal niet zien wanneer ze hengstig is dus dit durf ik niet te zeggen, meestal doet ze het alleen naar mensen. Ze doet het idd meer wanneer ze in een omgeving is waar ze weinig zicht heeft, daarom doe ik haar tot nu toe gewoon lekker buiten poetsen en opzadelen etc. (met rijden is ze overigens wel super lief naar mij en de andere verzorgster en juist niet als er andere op gaan zitten). Weertype durf ik ook niet te zeggen.

Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 16:16

Roodvos schreef:
Dus je betaald geld om voor een paard te zorgen van iemand anders, waarvan bekend is dat die bij tijd en wijle gevaarlijk gedrag vertoond, en waar je ook bang van wordt?
Het is een hobby, en daar zou je plezier aan moeten beleven en je ontspanning uit moeten halen.

Heel snel mee stoppen dus, en op zoek gaan wel een fijn en betrouwbaar verzorgpaard/-pony. Laat de eigenaar dit maar oplossen.


Ja ik hoor dit van meerdere mensen, maar ben ergens wel gehecht en haar en vind ik het onwijs leuk als ze geen rot humeur heeft.
Ook met het idee in mijn achterhoofd wat er met de moeder van de merrie is gebeurd nadat zij té veel is gewisseld van bijrijders


Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 16:26

alice0cullen schreef:
Is dit wanneer ze hengstig is, doet ze dit ook bij de eigenaar?

Als ze echt zo gevaarlijk is dat ze zonder waarschuwing naar je hoofd trapt is dit wel iets wat de eigenaar moet helpen oplossen.Ze waarschuwt wel in de zin van eerst met der kont draaien en natuurlijk der oren in der nek en als je dan niet doet wat ze wilt kan ze zomaar is trappen. Doet ze gelukkig niet al te snel maar wel als je niet goed oppast of gewoon op een domme plek gaat staan. Verder kan ik als ze een goede bui heeft gewoon avhter der lopen en alles.

Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 16:29

xBontfire schreef:
Ik zou er toch mee naar de eigenaar stappen als ik jou was, want klinkt alsof die alleen maar geld wil vangen voor het dier en er niks mee te maken wilt hebben verder.

Ik zou eens de DA erbij halen en een bloedje laten trekken, weet niet hoe oud het dier is maar bij ons op stal staat een merrie met Cushing die soms ook ineens lellen uitdeelt en andere dagen net een schoothondje is en er zijn wel meer dingen waar paarden heel raar van kunnen gaan doen zoals insuline resistentie.

edit; het is natuurlijk niet jou pony maar zal het toch wel eens goed aankaarten bij de eigenaar


Meerdere mensen hebben dit vaak geprobeerd aan te kaarten maar het is een wat oudere man die allemaal maar vind alsof het niet nodig is en dat het alleen maar een paard met pit is zegmaar.
Dus dan word het toch een beetje op ons afgeschoven..
Verder kan ik zelf dierenarts kosten enzo niet erbij hebben hoe graag ik ook een oplossing zou willen hebben!....

Amyxxdh
Berichten: 61
Geregistreerd: 27-11-14

Re: Paard gemeen in de omgang

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-16 16:29

Weet iemand anders een goede / goedkope instructeur omg. breda


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers