Onwennige pony (komt net uit het "land")

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Tinky12

Berichten: 9435
Geregistreerd: 27-01-06
Woonplaats: Met mijn hart in Amsterdam.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 08:34

Een paard vanaf niets op gaan voeden is een hele taak,zorg dat jullie goede begeleiding krijgen want iets aanleren is makkelijker dan iets afleren.

Als zo'n diertje net uit de opfok komt is de hele wereld nieuw,zorg voor rust en regelmaat.Er moet vanaf dag 1 een dagroutine worden ingevoerd...elke dag op hetzelfde tijdstip voer,daarna tukje doen(oftewel paard een uur met rust laten) dan de verzorgings routine...halstertje om,borsteltje...beentjes aanraken en indien mogelijk,even optillen.Dit hoeft in het begin echt geen uren te duren hoor...borstel links- en rechts eroverheen en klaar.
Het gaat erom dat het niet te lang duurt maar dat het wél gebeurd...

Vastzetten het liefst aan 2 kanten waarvan 1 touw alleen door een ring halen en in de hand vasthouden zodat je speling hebt als ze gaan hangen.

Ik weet niet wat jullie voorzieningen zijn maar bij ons gaan ze dan naar buiten...op een vast tijdstip weer naar binnen voor de avond routine.

Als je deze routine dagelijks doet hebben ze het snel door en kun je na enkele weken (hangt van het paard af) wat gaan "werken" met het paard,beetje spelen in de bak/paddock.Als er voldoende vertrouwen is kun je een paar x p/w een beetje longeren.Heel langzaam opbouwen en in het begin snel tevreden zijn.Dus niet meteen 20 minuten voluit laten lopen ;)

De winter duurt lang dus je kunt veel bereiken...in het voorjaar lekker een paar weken vakantie geven en daarna verder oppakken,als het paard het goed oppakt kun je volgende jaar na de vakantie eens kijken of je er voorzichtig een zadeltje op kunt leggen...doe ook dit niet op eigen houtje maar zorg voor goede begeleiding.

Dus nogmaals...als jullie beide dit nooit eerder hebben gedaan,zorg dan wel dat jullie iemand hebben die hier meer vanaf weet.Fouten zijn snel gemaakt en je hebt een goed vangnet nodig.

Sleutelwoorden zijn wel : geduld,rust,ruimte en inzicht.
Beter iets 100 x kort herhalen dan 1 x een gevecht van een half uur ;)

Wat is nu precies ME?Dan ben je toch alleen maar moe. -O- http://www.mecvs.net/module-ME_CVS_docs ... t.facebook Te Koop: recreatiemarathonwagen-pony-maat http://www.bokt.nl/markt/ad/450864/recr ... -pony-maat
Teken de petitie https://meisgeensolk.petities.nl/ hartelijk dank namens alle patiënten


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: corientjuhh, lanouska en 2 bezoekers