Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

 
 

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-19 14:13

@swanzie dat doen we idd maar weer; longeren vantevoren.

Gister zei istructrice dat ze bij de laatste les het zadel al zo belabberd vond liggen; haar dochter had ze daar nooit zo mee laten rijden. Die les was 3 weken geleden.... waarom hoor ik dat nu pas? Heel erg vreemd.
Er wordt dus nu niet gereden tot volgende week de zadelmaker is geweest en we de zaterdag daarna bij de chiropractor/DA zijn geweest.

[o]


Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-19 17:28

Ik was echt met stomheid geslagen.
Nu was ik toch al met iemand anders bezig; morgen komt iemand die vooral focust op samenwerking van pony en ruiter en werkt aan vertrouwen bijvoorbeeld. Lijkt me voor nu heel fijn voor allebei. Al fijn dat ze gewoon eerst komt kennismaken met dochter en pony om te kijken of er een klik is.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-19 16:37

Nou de drakenpony is dus inderdaad helemaal geen drakenpony....
Vandaag een (andere) zadelmaker erbij gehad voor een second opinion voordat ik de huidige zadelmaker laat komen: zadel is te lang (over de laatste rib), te smalle boom en ongeschikte vorm boom, drukverdeling vh zadel totaal verkeerd; alle druk achterop het zadel :( :( :(
Ik heb haar maar meteen een rapport laten schrijven zodat ik goed beslagen ten ijs kom als huidige ZM komt.

Pony is ook precies gevoelig op die plek van het zadel. Zaterdagochtend naar de chiropractor/dierenarts.
Als hij hersteld is, gaan we pas weer kijken naar een nieuw, passend (!!) zadel. En dan niet bij de huidige ZM, want daar heb ik geen vertrouwen meer in.

Wat een ellende en wat sneu voor het beestje en voor mijn dochter :(:)

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-19 10:08

Allemaal bedankt weer voor de reacties!

De eerste les bij de nieuwe instructrice is ook al geweest; vanaf de grond. Pony én kind na 30 min. Helemaal ontspannen. Heerlijk! Goede keuze dit.

@marije_jiplover; precies dat!! Jouw verhaal klinkt zo herkenbaar :)) Precies zo bedoelde ik 'drakenpony' natuurlijk, vergelijkbaar idd met die muur en rol behang _/-\o_

Hopelijk helpt de chiropractor ons morgen een stapje verder en dan smiddags kijken of ik mijn zadel terug kan geven en het aankoopbedrag terugkrijg.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-19 11:42

En nog een kleine update na de dierenarts/chiropractor. Hij vond de behandeling van Leonie grotendeels wel heel erg fijn <3
Hij was inderdaad gevoelig op zijn schouder en zijn laatste rib, maar ook zijn bekken zat vast. Daarnaast bleek hij een spierscheur te hebben tussen zijn voorbenen. Dat is waarschijnlijk ontstaan toen hij over de voorstang gesprongen is in de trailer de dag dat wij hem kochten/ophaalden :( Daar moet ik traumeel gel of iets dergelijks voor kopen en smeren.
Ze heeft ook wat acupunctuur gedaan. Nu 2 dagen rust, dan dinsdag longeren. de dag daarna mag dochter rijden met wat lichte oefeningen. Daarna mogen ze de training wel oppakken, maar het zal wel even duren voordat we een nieuw zadel hebben.
Heleen van Saddlefitservice gaat ons daarbij helpen; het wordt waarschijnlijk een Kent en Master Cob GP of original flat back GP. Omdat een V profiel boom gewoon niet past zal een echt springzadel niet lukken. Dat vindt dochter jammer, maar het is niet anders. Ben allang blij als we een goed (!) passend zadel hebben.

Pony lijkt weer ontzetten ontspannen, precies zoals we hem kochten. Donderdag heeft dochter weer les (vanaf de grond) en dan kunnen ze de week daarna wellicht er weer op.

Hier stond hij te kijken wat Leonie allemaal van plan was met hem :D
Afbeelding

Liefie <3 <3 <3
Afbeelding

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-19 11:53

[/quote]

Ik heb dit toen ook gehad, wat een opluchting he dat je t nu weet![/quote]

Nou echt hoor!! En ook weer een mooie ervaring in die zin dat we een hele fijne nieuwe instructrice hebben gevonden!

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-19 11:53

safina schreef:
Wat een goede berichten. Ben blij voor jou en je dochter, TS!


Dankjewel Safina :o

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-19 08:40

Weer een update, mocht iemand dat leuk vinden :D

Met dochter besloten toch de pony een paar weken in training te zetten. Daar staat hij nu een weekje (wik gaan er ook gewoon dagelijks naar toe) en we zijn allebei zo blij dat we die keuze hebben gemaakt.

Pony laat daar hetzelfde gedrag zien, maar zij zien hetzelfde als wij; het is echt jongigheid en onzekerheid. Ze bouwen het dus heel rustig op. Dochter krijgt er vanaf volgende week ook les van ze zodat ze er straks weer mee verder kan.
Voelt goed om deze keuze te hebben gemaakt!

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-19 13:40

@Neon ja rug is op de foto gezet. Niets raars op te zien (gelukkig!!)

Ik moet zeggen dat hij nu ook heel veel meer ontspannen loopt met het nieuwe zadel. Er ligt nu een Kent & Masters Cob (flat back) op met een flink wijde boom. Ik kan wel zien dat hij zich veel soepeler kan bewegen zo. Het bokken laat hij nu ook alleen nog maar aan de longeerlijn zien, niet onder het zadel. Maar goed, hij staat hier pas net. We gaan morgen ook even meekijken als ze hem rijden. Leerzaam en goed voor mijn dochter ook even.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-19 16:01

dank @Maflinger daar ziet het wel naar uit ;-)

@darkadia; daar had ik eigenlijk nog niet over nagedacht maar inderdaad! En dat doet hij best heel goed. Ze vertelden ook dat hij de 1e 2 dagen wederom naar alle paarden hinnikte de hele dag maar dat het dag 3 al veel minder was.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-19 14:29

@isabelleN

De instructrice was nog een aantal weken op vakantie en mijn dochter is nadat pony de laatste keer echt raar had gedaan, elke keer té gespannen als ze opstapt. In plaats van aanrommelen, hebben we toch voor deze optie gekozen op voorwaarde dat dochter erbij betrokken wordt. Ik wilde hem niet gewoon maar wegbrengen want het ligt nu ook een groot gedeelte in het vertrouwen in elkaar.

Vanmorgen zijn we er weer bij geweest en ziet dochter hoe zij het aanpakken én dat het werkt.
Komende week gaat ze er voor het eerst weer op, onder begeleiding van deze trainer dus.
Pony maakt het ze daar ook niet al te makkelijk, maar hij heeft alleen de 1e 2 dagen gebokt. Zij weten die cirkel goed te doorbreken nu er een goed zadel op ligt en daar kan dochter op voort borduren straks.

We hebben hem dus idd niet voor niets gebracht; hij is gewoon niet zo snel onder de indruk van de ruiter bijvoorbeeld en probeert dan vanalles. Hij heeft enorm veel duidelijkheid van de ruiter nodig nog en met 1x per week een lesje kwamen wij er nu niet doorheen. Vandaar deze beslissing eigenlijk. Tot nu toe geen spijt van :) Dochter wil hier voorlopig ook graag blijven lessen, zei ze vandaag.

Hebben jullie een trainingsstal voor paarden of ook voor pony's?

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-19 17:57

Ja dat geloof ik wel haha, onze pony is ook gewoon nog jong en heeft karakter. Daar zijn we voor gevallen en is leuk, zolang het binnen de perken blijft ;-)
Deze begeleiding is exact wat mijn dochter en pony even nodig hebben. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Mijn dochter moet nog duidelijker naar hem zijn onder het zadel en hier leert ze wat het beste werkt bij hem. Het is fijn dat iemand anders dat wat voorbereidt en zij dat stokje over kan nemen.

Ik snap dat je dat vaker hoort. Kan me voorstellen dat ruiter en paard toch in een vicieus cirkeltje kunnen komen waarin ongewenste gewoonten ontstaan.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-19 14:32

Devitootje schreef:
Koekie73 schreef:
Ik had het er met dochter gister over; instructie zegt dan dat hij best even mag kijken maar daarna moet hij er gewoon langs. Omdat jij dat wilt. Je zou er ook voor kunnen kiezen verder de ontspanning op te zoeken en vanuit die ontspanning het weer te doen, maar dan 'geef je hem zijn zin'.


Koekie73, echt complimenten hoe jij je openstelt voor alle meningen en tips.

Je geeft hem dan niet zijn zin, maar alleen maar meer tijd! In mijn ogen de enige juiste manier.
Dus inderdaad eerst terug naar ontspanning en dan weer verder. Het duurt in eerste instantie dan allemaal misschien wat langer, maar op de lange termijn duren veel dingen juist weer korter.

Mijn advies is om vooral je gevoel te blijven volgen, wat ik er zo van lees werkt jouw intuïtie prima.

En wat hier vaker gezegd is, zijn sterke karakter zal er waarschijnlijk voor zorgen dat zijn verzet steeds groter en heftiger wordt. Dus waak ervoor dat je dit gevaarlijke gedrag niet conditioneert.
Een meegaander type geeft misschien eerder toe en denkt, laat ik maar doen wat ze zeggen anders krijg ik weer een tik/schop/etc. Maar dat maakt de methode in mijn ogen nog steeds niet echt effectief (je lost het probleem voor jou misschien wel op, maar je neemt het bezwaar wat je paard je probeert duidelijk te maken er niet mee weg).

Een paard doet niets voor niets, er is altijd een reden. Aan ons de schone taak die uit te vogelen.
Kijk altijd kritisch naar de vraag die je hem stelt, begrijpt hij het, kan hij het mentaal/fysiek, durf hij het, etc.? En ook belangrijk om wel consequent en duidelijk te zijn.

Ik zeg altijd, je hoeft niet perse veel van paarden te weten om een goede eigenaar te zijn/worden, als je maar kritisch bent (niet alles voor zoete koek aannemen, zelf blijven nadenken), bereid bent om in (wetenschappelijke) kennis te investeren en vooral bereid bent om aan jezelf te werken. :-)
Maar dat gaat bij jullie helemaal goed komen als ik het zo lees.

Mooi leesvoer is ook:
Denkwerk van Inge Terblick
Calming signals van Rachael Draaisma
Je paard succesvol trainen van Karin Leibbrandt


Nou inderdaad, ik was wel een beetje bang dat we wellicht het gedrag al wat bevestigd hadden. Sterker nog, ik denk ook wel dat dat gebeurd is. Ik vind het ook heel knap van mijn dochter dat ze aan kon geven dat ze nu toch met wat teveel spanning opstapte en twijfelde of ze het zo op kon lossen, met de begeleiding die we hadden.

Inmiddels is pony bijna 3 weken uit logeren. Wij gaan bijna elke dag naar hem toe. Ze moesten hem zelf ook even aftasten en leren kennen. Afgelopen week merkten ze dat hij inderdaad elk klein beetje ruimte voelt en ook pakt en dat je hem daar geen kans voor moet geven. Dus hem echt tussen 2 benen moet houden en heel consequent de buitenteugel er aan. In het begin had ze er een jonger meisje met haar begeleiding op rijden, maar ze zagen ook dat hij met haar aan de haal ging. Afgelopen week ging hij steeds fijner lopen, hebben ze al het positieve gedrag heel goed kunnen bevestigen en merkten wij het ook op andere vlakken heel erg. Hij vindt bijv. de spuitkop op de poetsplaats heel spannend (had hij bij ons de neiging om zich dan los te trekken) maar blijft nu keurig staan. Kijkt wel met spanning, maar blijft nu netjes staan wachten.

Aanstaande dinsdag gaat mijn dochter er zelf weer op, onder begeleiding van de trainster. In principe staat hij er dan nog een week, maar we bespreken dan ook nog even hoe ver we zijn en wat pony en dochter nog nodig hebben. Dochter kan natuurlijk niet wachten. Ze heeft inmiddels al veel info gekregen over hoe zij hem nu aanpakken onder het zadel, dus dat is al heel fijn. Ze is er veel bij betrokken de afgelopen dagen.
Zadel ligt ook fijn en hij heeft de afgelopen week geen bok, steiger of staak meer laten zien.

Benieuwd hoe het zich verder ontwikkelt.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-19 18:18

@darkadia en @maflinger We hebben inderdaad besloten dat dochter inderdaad bij haar blijft lessen.
We gaan dinsdag ook overleggen of het verstandig is om nog wat langer te blijven om dochter wat langer daar te begeleiden. Hij staat er nu toch inderdaad. Het idee was ook dat dochter al eerder op zou stappen met haar begeleiding maar omdat hij zich zo sterk maakte en zij ook even zoekend waren, duurde dat wat langer. Logisch ook, die paar weken zijn zo om en ik doe het liever nu meteen goed.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-19 17:40

Zo, net besloten om pony er nog 4 weken te laten. Dochter gaat hem vanaf maandag weer helemaal zelf rijden, maar krijgt daar de komende 4 weken 3x per week les. De andere 2 dagen gaat ze zelf oefenen.

Ze heeft er dinsdag zelf weer opgezeten, met les, en hij was zo lekker ontspannen. Ik moet zeggen dat ik hem in alles momenteel heel erg ontspannen vindt. Heerlijk om te zien. Vandaag gingen ze met hem springen en dat deed hij ook super. Ik vind het een hele fijne oplossing zo.
Na 4 weken nemen we hem dan mee naar onze stal en dan blijft dochter met hem 1x per week hier lessen. We zijn er met de trailer met 15 minuutjes, dus prima te doen.

Het is dat de pensionpaarden hier op stal niet lang genoeg naar buiten gaan, naar mijn mening, anders hadden we hem hier naar toe verhuisd.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-19 09:11

@maflinger ik ook *\o/*

Dank ook darkadia en neon. Ik zei hetzelfde gister; hij is nu weer de pony die we dachten te kopen. Het wordt nog flink aan de bak voor dochter want de komende maanden kun je hem echt niet aan een lang teugeltje zijn gang laten gaan 8-) maar nu snapt ze tenminste hoe ze het aan moet pakken. En belangrijk; hoe niet. De les is ook veel fijner; echt leren rijden op haar zit ipv allerlei gepruts van voren. We kochten deze pony ook met het idee om dan veel begeleiding te krijgen maar dat viel in het water door zijn lange ziek zijn. Na de verhuizing viel die begeleiding enorm tegen... dus ik ben blij dat we dit tegenkwamen en zij echt snapt nu wat ze nodig hebben en dat ze wil helpen.

Helaas heb ik deze week gehoord dat ik mijn baan kwijt ben over 1,5e maand. Wegens bezuinigigen. Ik ga me nu dus maar eens storten op het solliciteren :(:)

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-19 09:21


[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-19 06:43

@ninx wij geven 'het dier' alle tijd. We hebben maanden niets anders gedaan dan andere dingen dan rijden.
Dochter heeft nog nooit haar pony er doorheen geschopt!! Ja dat advies geven mensen op stal waar wij staan, maar dat betekent niet dat wij dat doen.

Overigens; dat ik zelf niet opgegroeid ben met paarden betekent niet dat ik momenteel nog volslagen onervaren ben he? Het is niet onze eerste pony en ook dochter is geen beginner, alleen waren haar pony's hiervoor een automaatje, dus is een jonge pony inderdaad nieuw. Dat is waarom ik o.a. J oalanthe S Schretlen heb ingeschakeld en als er iemand het zou zeggen als we te snel zouden gaan is zij het wel.

Ik snap dat dit internet is en dat dit maar een klein (!) kijkje geeft in waar we mee bezig zijn. Ik weet prima waar we mee bezig zijn. Pony is inmiddels een jaar geleden zadelmak gemaakt en kan prima aan waar wij nu mee bezig zijn.
Degene die dochter nu begeleidt is ontzettend kundig en weet als geen ander waar ze mee bezig is.
Pony wordt nog steeds niet dagelijks uren gereden, meestal is het met een kwartiertje al prima op het moment en heeft hij minimaal 3 dagen vrij.

Maar goed, waarom zit ik mezelf eigenlijk te verdedigen 8)7

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-19 09:28

Dank voor de lieve woorden. Ik schiet een beetje in de verdediging omdat het een beetje een rotperiode is denk ik; mijn vader onlangs verloren en mijn baan nu totaal onverwacht kwijt. Als alleenstaand moeder soms lastig dat je die zorgen dan toch een soort van alleen draagt.

Anyway; @ninx de wedstrijdjes die mijn dochter doet, doet ze alleen maar omdat ze dat zelf wil. Van mij hoeft dat totaal niet. Zolang ze goed voor hem is (en dan vind ik het dus wel belangrijk dat ze hem goed leert rijden, vanwege goed ruggebruik ed) vind ik alles best. Ik vind het ontzettend gezellig om zo met z'n 3en op pad te gaan, maar of dat op cc is of lekker naar het bos ofzo maakt natuurlijk niets uit.

Gelukkig doen ze ook vooral veel andere dingen. Mijn dochter verzint altijd schriktrainingen, maakt wortelkettingen voor hem, doet veel vrijheidsdressuur. Komt best goed. Van moeten is dus weinig sprake, buiten dat ik het wel belangrijk vind dat ze eerlijk naar hem is en dat is ze. Hij is haar grootste vriendje en betekent voor haar veel meer dan alleen maar een pony. Mijn dochter heeft een vorm van autisme en heeft een scheiding meegemaakt en bij de pony is 1 van de weinige plekken waar ze helemaal kan ontspannen. Dat is uiteindelijk de reden dat ik een pony heb gekocht :o

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-19 17:44

@Isabelle wat lief :o Ze heeft er inderdaad heel veel aan. Heerlijk puur zo'n pony ;-) en een wandelen dagboek voor haar LOL

@hagelslag dat heb je goed onthouden :D Hij bleek uiteindelijk inderdaad droes te hebben dus hij is van december tot april niet gereden. Pas weer toen uit de kweek van de luchtzakspoeling bleek dat de droes weg was hebben we hem weer heel rustig opgepakt. Zowel dochter als ik hebben die periode ook als best waardevol ervaren want we hebben juist het gevoel dat we hem goed hebben leren kennen. We zien inmiddels meteen als hij zich niet lekker voelt, als hij happy is etc.

Vandaag is hij voor het laatst gereden door de trainingsstal en vanaf maandag gaat dochter het onder hun begeleiding weer oppakken. Ze heeft er zoveel zin in. Deze trainster begint ook echt rustig zodat ze zeker weet dat dochter goed begrijpt wat ze moet doen én wat zij de afgelopen weken hebben gedaan. We hebben veel meegekeken dus dat was al leerzaam. En omdat ze 3 a 4 keer les krijgt nu per week, is daar ook alle ruimte voor. Dat gun ik ze zo.

Ik moet zeggen het is ook een fijne stal. We hebben echt wel even overwogen om hem hier te laten staan op pension, maar ze gaan maar een uur of 3 naar buiten dan (nu in het trainingsgedeelte meer, want dat is een apart gedeelte dat zij huurt) en dat is natuurlijk helemaal niet ok. Zal straks wel wennen zijn ,want dochter heeft het er ook erg gezellig ;-) Goed, we komen nog 1x per week straks om te lessen.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-19 14:54

Dochter is met juf en ander meisje op de pony naar het bos geweest. Ging super. Hij was echt heel braaf.
Weer een stapje vooruit in het vertrouwen in elkaar. Zo leuk ook dat ze dat doen met mijn dochter.
Ze hebben hartstikke goed gewerkt in de les en dan is het voor de pony ook zo leuk om lekker ontspannen het bos in te gaan.

We hebben inmiddels besloten dat we pony hier toch blijft staan en de 'oude' stal gaan we opzeggen. Meer naar buiten was gewoon te overleggen en helemaal geen probleem. Ik ben erg blij, want pony is hier zo happy en ontspannen. Zo is hulp altijd aanwezig, dat is ook wel erg fijn.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-19 15:24

pfff ja die baan. Het komt dan wel allemaal tegelijk. Bah, weer helemaal opnieuw beginnen. Maar goed, volgende maand maar eens brieven gaan versturen. Heb ontzettend weinig energie na het verlies van mijn vader (lang voor hem gezorgd) en contract loopt per 31/10 af. Ben nu op mijn gemakje mijn cv en linkedin aan het bijwerken.

[o]

Koekie73
Berichten: 755
Geregistreerd: 30-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-19 15:15

Nou, het blijft eigenlijk goed gaan :D
Hij is niet ineens meer niet ondeugend :+ , maar dochter leert zoveel bij. Het bokken en steigeren is sinds hij hier is echt verleden tijd. Hij heeft wel af en toe de neiging om door haar been de andere kant op te rennen. Maar dat komt omdat hij dochter's twijfel voelt op zo'n moment. Gaat stapje voor stapje beter. Ze oefenen veel met balkjes, want dan wil hij er vaak langs lopen en zo heeft ze enorm goed geleerd vooral streng te zijn met haar benen en in plaats van allerlei gerommel aan de voorkant. Daar reageert de pony ook heel goed op natuurlijk.
Deze instructrice is ook gewoon geweldig goed. Continu erg naar de basis; rijden vanuit je zit, sturen met je benen en zo min mogelijk gerommel aan de voorkant.
Als het even een lastiger dagje is, dan stapt na de les (dochter krijgt nog steeds 3x pw les) de ervaren stalruiter er nog even op en daar hebben we echt profijt van.

Gister gingen dochter en pony springen en toen weigerde hij voor het eerst helemaal niets. Geen poging ergens langs te rennen. Laatst hadden ze een crosslesje en dat vond hij duidelijk ook helemaal geweldig.
Aanstaande zaterdag is het dan ook zover; ze gaan de Broekelo cross rijden. Samen met een ouder meisje van onze oude stal. Ze kunnen de lage hindernissen pakken of er langs dus het wordt vooral genieten. Waterbak is sowieso geen probleem; het ergste dat er kan gebeuren is dat hij daar te enthousiast wordt haha, maar er in lopen doet hij sowieso wel.

Ook bij de hoefsmid deze week, was hij voor het eerst heel goed te doen op de poetsplaats. Zo zie je maar dat tijd geven en hem de kans geven te oefenen en wennen, echt werkt. Over een week of 2 de volgende uitdaging; scheren. Dat vindt hij echt niet chill. Ik laat het door iemand doen die heel ervaren is met paarden die dat spannend vinden. We kunnen hem nu al uitwringen na 20 minuten rijden en daarna uren wachten tot hij droog genoeg is voor een regendekentje.
Vorig jaar liet hij het aardig toe, maar toen was hij zo mak als een lammetje omdat hij ziek was (wat we toen nog niet wisten) Ben benieuwd!

Ben wel echt trots op mijn dochter. Pony maakt het haar echt niet altijd even makkelijk (niet bewust, is ook gewoon zijn leeftijd) maar ze heeft er nog steeds zo'n plezier in. Ze houdt echt zielsveel van 'm. Mooi om te zien.

[o]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 1 bezoeker