Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Swanzie
Berichten: 253
Geregistreerd: 22-08-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 13:08

Je moet leren het verschil te voelen tussen wanneer een paard bang en onzeker is en wanneer dat niet het geval is en hij geen zin heeft om te werken.

In beide gevallen kunnen paarden nl hetzelfde gedrag gaan vertonen, alleen los je het niet hetzelfde op.

Op het wedstrijdterrein klinjt zijn gedrag als onzeker en gespannen en bang. Hinniken is hier ook vaak een uiting van.
Ga je dan pushe , dan blokkeren ze helemaal. Je kunt hierbij 2 dingen doen, afstappen en aan de hand even de ring rond stappen zodat hij kan wennen,of goed doorrijden en de aandacht bij jou blijven houden, dus geen tijd geven om rond te kijken.

Het is per paard verschillend wat werkt. Verder idd gewoon km maken door vaak oefenwedstrijden te rijden en op vreemd terrein te rijden. Veel buitenritjes maken worden ze ook dapperder van.

Is er echt totaal geen spanning, maar eerder een geen zin hebben. (Wat kan als ze thuis rijdt), dab eerst nagaan of de pony niet overvraagd wordt ( hoe vaak per week wordt er gereden?).
Verder proberen altijd consequent te zijn in je gedrag. Bij echt geen zin hebben is het idd zaak on het voorwaarts op te lossen.

Maar, dus goed het verschil leren voelem tussen een onzeker en gespannen paard en een paard dat uutprobeert omdat hij geen zin heeftSwanzie
Berichten: 253
Geregistreerd: 22-08-18

Re: Drakenpony (pubergedrag op vreemd terrein)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 13:15

Goed dat je het fysieke stuk laat uitsluiten. Klinkt wat minder als een reactie vanuit onzekerheid, het laatste voorval.

Wellicht ook goed om de fysio eens te laten kijken? Kan zijn dat hij medisch in orde blijkt maar dat hij bijv erg vast in de spieren zit en dat een zadel daar dan net wat vervelend op drukt.

Verder ben ik het ook met je eens dat zijn karakter van te voren erg vertekend was door ziekte. Bij bloedarmoede zijn ze erg futloos... wellicht is hij isd wat temperamentvoller dam gedacht?

Mocht alles uitgesloten zijn dan zou ik er echt een hele handige ruiter op zetten. Of wellicht ook even lonferen van te voren zodat je kunt zien hoe hij zich die dag voelt en zijn eventuele joligheid kwijt kan raken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers