Bokt.nl • verschil nep leren zitvlak, alos zitvlak en siliconen zitvla
Pagina 1 van de 1

verschil nep leren zitvlak, alos zitvlak en siliconen zitvla

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:36
door VEGASS
Hallo bokkers, ik rijd op een zadel wat heel glad is, en vraag me af wat het verschil is tussen een rijbroek met kunsleren zitvlak, alos leren zitvlak en siliconen zitvlak. Heb een rijbroek gekocht met siliconen op de kniestukken maar vond dat afdoende helpen. Ik had vroeger (tien jaar terug) ook van die broeken met nepleren zitvlak, maar vond die niet zo prettig zitten. Is de kwaliteit tegenwoordig beter en welke vinden jullie fijn om te dragen?

Re: verschil nep leren zitvlak, alos zitvlak en siliconen zitvla

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:39
door SETEFURII
Ik vind een silicone zitvlak erg prettig. :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:50
door happypaardje
Ik word zelf helemaal kriegel van die siliconen-dingen. Daarvan krijg ik het gevoel dat ik vastgeplakt zit aan mijn paard. Ik heb liever toch iets meer mogelijkheid om te bewegen en subtiel te kunnen gaan verzitten (en er af te kunnen springen indien nodig).
Broeken met een kunstleren zitvlak vind ik dan wel weer erg fijn. Het blijft een kwestie van smaak.

Heb je echt last van jouw gladde zadel? Pas jij er dan wel goed in? In principe zou de gladheid niet uit moeten maken, lijkt mij. Maar misschien is het in jouw geval wel echt een extreem zadel hoor.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:53
door Evelijn
Ik heb meerdere rijbroeken met nepleren zitvlak en eentje met siliconen.
Heb kunstleren zitvlak altijd prima gevonden mijn huidige Eurostar jeans rijbroek is wel mijn grote favoriet.
Die met siliconen is van Montar en vind dat ik daar nog wel stroever dan degene met kunstleer. De puntjes van het siliconen patroon blijft ook wel een tijdje zichtbaar in het leer van het zadel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:54
door prugelpiet
Siliconen is alleen fijn op leer. Op kunststof is het een regelrechte ramp, dus echt alleen kopen als je altijd op leer rijd :)
Leren zitvlak vind ik wel fijn rijden, maar kan na verloop van tijd heel hard en stroef worden en dus niet meer lekker zitten.

Maar, elk zadel is glad... en in principe hoor je daar geen last van te hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 17:55
door laraxXxemma
alos ken ik niet, maar er is zeker wel verschil tussen siliconen en kunstleren. Met siliconen plak je echt vast, met kunstleren heb je zeker meer grip dan zonder, maar zit je ook niet zo vast.
Maar het is wel een kwestie van smaak, uitproberen is de enige manier om erachter te komen wat je fijn vind. Misschien is een tip om eens tweede hands te kijken naar verschillende broeken, om ze uit te proberen voor je nieuwe koopt (o.a. siliconen kunnen snel duur zijn), of eens kijken of je van iemand kan lenen.
Ik vind siliconen teveel van het goede, maar zonder leren zitvlak zit ik niet fijn.

Re: verschil nep leren zitvlak, alos zitvlak en siliconen zitvla

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-10-16 18:47
door Aco
Persoonlijk rij ik niet zo graag met silicone zitvlakken. Het plakt naar mijn gevoel echt veel te veel, ik kan me nooit meer subtiel beter gaan zitten in mijn zadel naar een overgang ofzo.
Een kunstleren zitvlak blijft mijn favoriet, geeft je toch nog altijd de vrijheid die je nodig hebt om goed te kunnen bewegen tijdens het rijden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-10-16 17:15
door Inxs
De kwaliteit van de nep lederen zitvlakken is aanzienlijk verbeterd. De rekbaarheid van het "leer" was vroeger ver te zoeken en werd het "leer" op den duur hard, stug en ruw. Tegenwoordig zijn er veel broeken (de betere merken tenminste) uitgevoerd met rekbaar Clarino wat het dragen een stuk aangenamer maakt, ook op de langere termijn :-)

Re: verschil nep leren zitvlak, alos zitvlak en siliconen zitvla

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-10-16 20:58
door VEGASS
ok inxs, moet dus letten op het woord clarino...ga ik doen