Bokt.nl • Pad voor meer balans boomloos zadel?
Pagina 1 van de 1

Pad voor meer balans boomloos zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-18 23:27
door sabrinaT
Hallo,

Ik heb bij de aanschaf van mijn nieuwe paard gekozen om boomloos te gaan rijden. Ik heb inmiddels een zadel van het merk Norton gekocht welke goed bevalt. Het enige probleem is dat ik merk dat ik weinig balans heb. Ik weet dat boomloos rijden erg wennen is, maar toch vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met speciale pads die voor een betere balans zorgen. Ik zie dat ze wel beschikbaar zijn maar ik kan ze helaas niet allemaal uitproberen dus hoop dat iemand mij tips kan geven over bepaalde pads/merken met wie iemand goede ervaringen heeft!

Alvast bedankt!

Re: Pad voor meer balans boomloos zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-18 23:35
door RianneH
Waar heb je het gevoel dat je je balans verliest? In je zit, of juist je benen? Is je zit met het zadel te rond, waardoor je te breed zit? Of hebben je benen te veel vrijheid waardoor ze gaan wiebelen en jij ook? Dan kan je kijken naar kniewrongen, maar weet niet of die aan de Norton passen.

Re: Pad voor meer balans boomloos zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-05-18 00:08
door sabrinaT
Bedankt voor je reactie! Ik merk dat ik vooral voor bij de schoft balans mis. Zeker nu met de muggen die continue mijn paard prikken maar ook omdat ik sowieso nog een net beleerd paard heb gaat hij regelmatig nog met zijn hoofd richting de grond (soms wat onverwachts). En dan heb ik het gevoel alsof ik bijna uit mijn zadel schiet.