Zadel voor paard met artrose wervels

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Buitenzinnig

Berichten: 4999
Geregistreerd: 07-02-06
Woonplaats: Workum

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-16 11:54

xyzutu2 schreef:
Er zijn andere zadels met ingebouwde schokdempers geweest (niet van BUA), maar die lieten toch vaak drukplekken onder de veren zien, bijvoorbeeld bij zadels die springveren tussen de lepel en het rugdeel hadden zitten. Daar komt dan enorm veel druk op te staan.
Qua vering zou je anders ook kunnen kijken naar zadels met luchtgevulde kussens. Het nadeel van kussens met lucht ten opzichte van de Bua is dat luchtkussens als je erop bonkt hard worden en je dan weer omhoog veren. Bij de Bua wordt bij het erop bonken de impact door de veer juist vertraagd waardoor je ook niet weer omhoog wordt gekatapulteerd.

Je zou het zadel gewoon eens kunnen testen bij Buitenzinnig of Per Mi Cavallo, misschien past je paard het niet en dan ben je meteen klaar. ;)
Bij Per Mi Cavallo kun je ook boomloze zadels testen, Buitenzinnig heeft naast de Bua juist veel boomzadels van merken die gericht zijn op endurance (maar ook dressuur/recreatiemodellen hebben) en die dus heel erg goed zijn in gewichtsverdeling & co.Buitenzinnig heeft geen Bua zadels.. Wel Ghost, Karlslund, Trekker, Christ en Torsion.
Ik werk daarnaast samen met een iemand die boomzadels heeft, maar deze zijn niet alleen maar gericht op endurance, integendeel. Ze is meer gericht op dressuur en heeft wel een paar modellen welke geschikt zijn voor de endurance, maar voornamelijk dressuur.

Passervice voor boomloze zadels; Ghost, Barefoot, TrekkerBuitenzinnig

Berichten: 4999
Geregistreerd: 07-02-06
Woonplaats: Workum

Re: Zadel voor paard met artrose wervels

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-16 12:18

Altijd goed!

Passervice voor boomloze zadels; Ghost, Barefoot, Trekker

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 96Laura, BingBot, SentiBot, Trendiction en 8 bezoekers