Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-02-17 10:07

mrie schreef:
Kunnen jullie een lang verhaal aan?
Mijn beest is een 12 jarige engels volbloed X am Appaloosa. Ik kocht hem als veulen, we rijden alleen recreatief voornamelijk lange ritten in het bos.
Vorig jaar mei ontdekte ik dat hij niet lekker liep rechts voor. Een beetje vaag, soms wel soms niet. Daarom ging ik alleen nog maar stappen met hem en niet langer dan een uurtje aaneengesloten. Verder veel rust.
Eind juni is er wel wat verbetering, maar in draf is het nog steeds niks. Dus komt de veearts.
Die constateerde: Bij beide tussenpezen is de bovenste aanhechting beschadigd.
De oorzaak daarvan is een scheef staand SI gewricht met wat artrose, Ocho is gaan compenseren en heeft daarbij zijn tussenpezen te zwaar belast. Dat hij voor kreupel was had daar ook mee te maken, zo probeerde hij de pijn achter op te lossen, maar met dat been is gelukkig niks mis.

Ocho is toen 2 weken naar een stal geweest ergens in verweg waar hij lasertherapie gehad heeft voor zijn pezen. Voor zijn pezen was stalrust de aangewezen therapie en voor zijn SI gewricht moest hij in beweging blijven, lastig. Dmv de lasertherapie heb ik het genezingsproces van de pezen willen versnellen zodat het minder belastend voor hem is om in de wei te staan. Het resultaat van de lasertherapie... Tja de zichtbare zwelling was weg, de pezen zagen er glad uit. Maar bij de eerst volgende echo van de veearts had zij niet het idee dat er iets versneld was. De inwendige zwelling was in elk geval niet weg. Ik kon nu aan de pezen niets meer doen dan ontlasten.

Het SI gewricht is verder niet behandelbaar. Ocho had dit al toen ik hem als veulen kocht. Hij had een beetje een typisch loopje en ik heb altijd aangenomen dat dat gewoon bij hem hoorde. Hij was gewoon een normaal en blij paard. Wel opvallend vond ik dat zijn achterhand een beetje schaal gebleven is, maar wederom, zo zit hij in elkaar Achteraf vind ik mijzelf een heel slechte en naieve moeder |o , ik had... Maar achteraf kijk je dus een koe in de kont. Het enige wat ik nu kan doen is de beste zorg geven die ik passend acht.
Dus Klassiek rechtrichten... Ik schijn les te hebben van de beste(niet mijn woorden). Da's veel belovend
Alleen bekeek zij Ocho eens bij haar eerste bezoek en kwam tot de conclusie dat het SI gedoe invloed heeft op de atlas en draaierr, Daardoor kantelt Ocho zijn hoofd en heeft hij zich van alles aangeleerd behalve recht blijven met zijn hoofd. Dit geeft spanning waardoor hij gekke bekken trekt en met zijn tong speelt. Wederom zo'n dingetje wat hij altijd al deed en wat ik wel charmant van hem vond. 8)7

Hij veranderde van een allert beest in een Slome sjaakie, ook liet hij zijn fluit continu in de zon hangen (AU) Het gras ging op. Ocho is een introvert paard, in de kudde waar hij stond werd hij het pispaaltje en vaak had hij alleen maar de restjes hooi die op de grond gevallen zijn. Een moppergesprek met stalbaas bood uitkomst.
Dagelijk voer ik hem bij met allerlei biologische Mumbo jumbo en dat hielp, binnen twee weken had ik mijn kwajongen weer terug die me zachtjes in mijn nek bijt en me omver probeert te kegelen als hij naast me loopt.

Na al die treurnis kreeg hij natuurlijk wederom sarcoiden op zijn buik. Die zijn opnieuw behandeld met zalf van dr knottenbeld. Dat proces loopt en we wachten af tot de huid weer heel is.

Ik verheugde mij op alle vooruitgang, niet meer kreupel, blij, lekker aan het rechtrichten goed in z'n vel sarcoid behandeld. Dus ik maak plannen om er weer eens een zadeltje op te leggen en eens een stukje te gaan stappen.
Dat viel een beetje in het water.
Zonder opnieuw mijzelf voor mijn kop te slaan en niemand op stal iets te verwijten is Ocho met zijn halster aan een moer aan het hooivoersysteem blijven hangen. Hij is met hooihuisje en al een paar meter in zijn achteruit gegaan voor hiet hem lukt zijn halster uit te trekken.
Flinke schaafwonden rond zijn oog, spierpijn en opgezette spieren in de hals en pijn.
Niet zichtbaar is of er schade aan de pezen is, niet warm, niet opgezet maar wel pijn... Al een maand lang nu.

Tuurlijk met veearts overlegd, fysio er bij bla bla. Maar ik kan niks doen dan nog veel langer revalideren en bidden. En ik ben niet eens gelovig.



Kiki doet ook altijd alles gelijk goed.
Ik was het nog aan het verkondigen tegen de da bij het laatste bezoek.
Kiki krijgt mok....hele been had wonden.
Overal word ze verkouden van. Paar dagen op de kliniek logeren betekend weken hoesten.
Ze heeft met regelmaat dikke knieen of een dikke sprong.
Ow bij laatste bezoek bleek ze met de buigproef kreupel in de sprong...kan er ook nog wel bij.
en als klap op de vuurpijl was ze in de trailer onderuit gegaan nog op de parkeerplaats van de kliniek met als gevolg dat ze nu 3 nietjes in de kop heeft omdat er een flaptje vel los ging.

Kiki doet altijd alles goed. Nooit een klein schammetje nee....

ElCamino

Berichten: 8931
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-17 10:13

Wat ik nooit zo goed begrijp is waarom een kreupele merrie gedekt wordt....ik begrijp dat een veulen leuk is n het anders idd een dure grasmaaaier is....maar even in het midden laten wáárom ze kreupel zijn..... wanneer het iets erfelijks kan zijn ga ik ervan uit dat men sowieso niet verder fokt.
Maar wanneer een merrie kreupel is lijken mij de laatste maanden met name extra zwaar voor ze ivm de dracht....of denk ik nou te overdreven.....

superpony
Berichten: 25398
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-17 13:50

IK zou hem niet verkopen of weggeven, maar ''uitlenen''. Dat is zeker niet makkelijk of zonder risico's, maar als zoiets voorbij was gekomen, had ik die optie zeker bekeken. Helaas wordt Jan en Alleman maar paardencoach en gaat er veel teveel mis.
Zoals nu staat hij te staan. Veel mensen zeggen dan dat hij prima gelukkig is zo, maar ik heb er echt mn vraagtekens bij. Hij staat buiten, heeft vriendjes en eten. Maar mist wel een werkje en wat extra aandacht. Ik geef hem aandacht, maar als je niet werkt met een paard, mist hij toch die specifieke aandacht, beloningen etc. We hebben er ook 4, dus moet sowieso mn aandacht en tijd altijd goed verdelen.

Ik weet zeker dat mensen hem zouden rijden, omdat niet iedereen een kreupel paard herkend. Maar als je er te lang mee door rijdt, wordt het wel steeds slechter.

Ik zie met regelmaat mensen nog paarden an het werk zetten die zwaar onregelmatig lopen. Ik schrik daar echt van. Voor de kar bijv of een paard die dan maar met slof gepakt wordt, vreselijk.

Onze merrie is 24 en er zal op foto's echt wel iets uitkomen. Maar ze loopt altijd netjes en wil zeker in het bos nog graag. Ze is wat stijf en minder in haar rug, maar stil zetten is geen optie. Maar er zijn wel grenzen aan.

En je moet het stukje willen/adrenaline nooit vergeten. Als paarden hard doorlopen, omdat ze vrolijk zijn in het bos bijv, is dat iets wat je wel moet herkennen.

Wat betreft kreupele merries dekken; zou het er bij mij echt aan liggen wat voor kreupelheid. Erfelijke aandoeningen of zwakheden, moet niemand mee dekken. ( maar gebeurt nog veel ) Een blessure die hersteld is, maar paard daardoor niet zwaar in de sport kan lopen, zou ik wel overwegen. Mits de rest ook oke is. Vermeerderen heb je niks aan. Merrie moet het gewoon wel waard zijn om mee te fokken. Dus niet minder kritisch kijken naar je merrie, omdat ze niks anders meer kan. Had je haar ook gedekt als ze nog wel kon lopen? Wat zijn haar pluspunten en minpunten? Is er vraag naar nakomelingen van die lijnen en dat type? Bouw, beweging, karakter en gezondheid blijven toch erg belangrijk.

En wat el camino zegt. Het extra gewicht op lijf en benen moet echt kunnen. Een zwangerschap en bevalling zijn gewoon zwaar.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-02-17 16:46

Ik zou het veulen echt voor me zelf fokken, dus of het gewilde bloedlijnen zijn enz zou ik in mijn geval helemaal niet naar kijken.
Mijn DA zegt dat ik haar rustig kan laten dekken en dat het een gevoelig paardje is maar niks ernstigs wat erfelijk is

superpony
Berichten: 25398
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-17 16:51

Het probleem is, dat iedereen dat zegt. Fokken is echt een vak. Mensen zijn er jaren mee bezig en specialiseren zich om goede, gezonde paarden te fokken. Zomaar uit een willekeurige merrie fokken is leuk en aardig, maar kan veel problemen geven. Je moet eigenlijk een reden hebben om uit je merrie een veulen te fokken. Haar bouw, bewegingen, gezondheid en karakter moeten zo goed zijn dat je daar een goede match bij wil zoeken in een hengst. Ze mag best minpunten hebben die je wil verbeteren. Maar voor de leuk een veulen fokken, geeft vaak meer nadelen, dan voordelen. Het is bij een gezond paard al een heel groot risico. Het is niet voor niks dat de embryo's van sportmerries nu door draagmoeders worden gedragen.
Er kan altijd een moment zijn dat je je veulen wel moet verkopen, al dan niet later als paard. Dan is een gezond, braaf paard toch beter te verkopen.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-02-17 20:05

superpony schreef:
Het probleem is, dat iedereen dat zegt. Fokken is echt een vak. Mensen zijn er jaren mee bezig en specialiseren zich om goede, gezonde paarden te fokken. Zomaar uit een willekeurige merrie fokken is leuk en aardig, maar kan veel problemen geven. Je moet eigenlijk een reden hebben om uit je merrie een veulen te fokken. Haar bouw, bewegingen, gezondheid en karakter moeten zo goed zijn dat je daar een goede match bij wil zoeken in een hengst. Ze mag best minpunten hebben die je wil verbeteren. Maar voor de leuk een veulen fokken, geeft vaak meer nadelen, dan voordelen. Het is bij een gezond paard al een heel groot risico. Het is niet voor niks dat de embryo's van sportmerries nu door draagmoeders worden gedragen.
Er kan altijd een moment zijn dat je je veulen wel moet verkopen, al dan niet later als paard. Dan is een gezond, braaf paard toch beter te verkopen.



Ik heb hier mensen genoeg om mij heen die zeer goed presterende sportpaarden fokken en als die over mijn schouder mee kijken en zonodig advies geven heb ik daar alle vertrouwen in.
vroeger reed ik bij een boertje haflinger elk jaar werd er een veulen geboren altijd gezonde dieren die heel oud zijn geworden. En daar werd echt niet gekeken of de hengst wel zo goed bij de merrie paste.

Ik wil mijn merrie dekken omdat ze een uitzonderlijk karakter heeft.
Ze is een nrps merrie 75%arabier 25%fries. Ze heeft van beide paarden kwa karakter het beste mee gekregen. Ze is heel looplustig. Maar ondertussen super cool. Zadelmak maken was niet nodig en voor de kar zetten was ook zo gebeurd. Buiten kan je een bom af laten gaan. Maar ze geeft er niks om.
Ik zou dat heel graag door willen geven aan een nakomeling van haar.

En ja kan altijd gebeuren dat ze weg moeten. Maar dat kan je bij alles wel zeggen.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-02-17 20:17

Afbeelding
Afbeelding

dit is mijn merrie.
En deze hengst heb ik op het oog.

http://zenitharabians.nl/Pedigree_Info/Lobeke.htm

Voor ik daad werkelijk haar zou willen deken zou ik eerst de hengst gaan bekijken. En mensen die verstand hebben van fokken laten mee kijken of die hengst wel zo geschikt is.

Ik heb overigens niet de bedoelingen om een sport paard te fokken.
Ik rij enkel redelijk fanatiek recreatie. Mennen. dressuur cross springen.
Vanalles wat maar niks hoger als B nivo

superpony
Berichten: 25398
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-17 01:44

Het is ook niet persoonlijk, maar wat je heel veel ziet en hoort.

Wat anderen doen, zegt niks. Er wordt inderdaad al jaar en dag wild gefokt, maar er is ook net zoveel ellende. Dat 1 boer gezonde pony's fokt met gokken, is pure mazzel.

Maar ook in de sport nemen mensen echt enorm veel risico's. Er worden doelbewust paarden met elkaar gekruist die risico's hebben op gezondheidsklachten. Maar men wil graag 2 lijnen bij elkaar hebben bijv.

Vaak zie je ook dat toppers het heel goed doen bij hele goede ruiters. Daar wordt dan veel mee op naam gefokt, maar de nakomelingen zijn vaak veel te moeilijk voor de gemiddelde ruiter, laat staan een recreatie ruiter.

Iedereen die bewust fokt, hoopt een topper te fokken. Maar meestal fok je die niet of slechts eenmaal. Je moet dus altijd proberen zo goed mogelijk te fokken, want de kans dat je krijgt, wat je hoopt is heel klein.

Braaf en gezond zou veel belangrijker moeten zijn dan prestaties. Maar uit presterende ouders komt lang niet altijd een nakomeling die ook zal presteren. Zeker niet als het niet op het juiste adres terecht komt.

Leuke merrie hoor! Ik zit niet in de arabieren, maar zou altijd de hengst in het echt gaan bekijken als dat mogelijk is. En hele goeie afspraken maken. Had het er vanavond nog over met een hengsten houder welke afspraken zij maken met mensen, wat je krijgt etc.

mrie
Berichten: 6443
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-17 01:08

superpony schreef:
Vaak zie je ook dat toppers het heel goed doen bij hele goede ruiters. Daar wordt dan veel mee op naam gefokt, maar de nakomelingen zijn vaak veel te moeilijk voor de gemiddelde ruiter, laat staan een recreatie ruiter.

Iedereen die bewust fokt, hoopt een topper te fokken. Maar meestal fok je die niet of slechts eenmaal. Je moet dus altijd proberen zo goed mogelijk te fokken, want de kans dat je krijgt, wat je hoopt is heel klein.


Maar superpony; ik snap heel goed wat je zegt en ook dat fokken niet zomaar iets is. Aan de andere kant, als ik een leuke merrie heb en ik wil voor haar en mijn lol daar een opvolger bij fokken, dan wordt dat misschien geen topper in de zin van een sportpaard. Maar wel precies wat ik graag wilde.

Nu lijkt het alsof je zegt dat elk fokproduct iets heel goed moet gaan doen in de sport. Maar er zijn toch veel meer recreanten dan sporters... Ik vind een heel goed recreatiepaard ook een toppert ook al is de vader de hengst van de buurman, wat kan mij dat nou schelen. En op papier kun je toch niet rijden.

En die medische risico's waar je het over hebt vind ik een beetje een broodje aap. Elke merrie kan zich voortplanten en elke intacte hengst ook. En daar komen dan echt niet allemaal ongelukkige veulens uit.
Eigenlijk vind ik dat sportfokkers eens op moeten houden met het claimen van de titel "fokkers". Er zijn meer fokkers dan alleen maar sportfokkers.

superpony
Berichten: 25398
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-17 01:26

Er zijn mensen die heel bewust fokken met goede ouder paarden. Uit 2 top paarden, komt niet altijd een topper. Dat worden dan vaak al leuke recreatie/wedstrijd paarden.

Beginnen met mindere paarden en voor de leuk fokken kan altijd, maar het gaat vaak mis. Ten eerste kom je heel veel paarden tegen die zomaar gefokt zijn. Een gok wat het wordt, waarvoor ze geschikt zijn etc. Kijk hoeveel er te koop staat.

Ik zeg heel duidelijk dat gezond, braaf, goede bouw en beweging de criteria moeten zijn. Niet naam of kleur bijvoorbeeld.

En niet eens door verkeerde keuzes, maar ook door het hele proces om het fokken heen. Het is wel degelijk zo dat ervaren fokkers heel nauw omgaan met hun merries. Baarmoeder wordt nagekeken en zonodig schoongespoeld voor de dekking/inseminatie.
Er wordt meerdere malen gescand tijdens de dracht. Mensen hebben de faciliteiten en ruimte om een merrie te laten bevallen. Mensen hebben de ervaring en kennis om te zien wanneer de merrie op het punt staat om te bevallen en kunnen vaak ingrijpen in nood. Als je in pension staat en zelf niet de ervaring of kennis hebt, zal iemand die moeten hebben.
En ja, ons eerste veulen stond er zo zelf netjes naast, maar het kan heel anders gaan.

Papier kun je niet op rijden. Maar meeste paarden komen toch in de verkoop en dan willen kopers graag wat achtergrond info. Papier geeft je informatie over ouders en dus karakter, gezondheid, beweging etc.

Als je de risico's van een dracht wegwuift als broodje aap, tja..........Elke merrie kan zich niet voortplanten en er gaat heel vaak iets mis. Vandaar dat tot vorig jaar ook de merrie/veulen centrale bestond.
Een dracht is altijd zwaar. Een paard komt aan in gewicht en dat is altijd een extra belasting op benen.

Fokkers hoeven geen sportpaarden te fokken. Fokkers zijn mensen die zich hebben verdiept, de mogelijkheden hebben, risico's hebben genomen en ervaringen hebben op gedaan.

OOk na de bevalling is het belangrijk dat je weet wat je met merrie en veulen moet doen. Veulens zijn geen barbie paardjes of speelgoed en zo wordt er echt heel veel mee om gegaan. Prima, maar ik kom vooral mensen tegen die problemen met hun paarden hebben. Problemen door slechte opfok en opvoeding. Als het niet al eerder is mis gegaan. Trainers verdienen goed aan alle probleem paarden en je wil niet weten hoeveel mensen investeren in voer en supplementen om hun paard een beetje oke te krijgen. Slechte hoeven, kromme pootjes, vervelend gedrag, je kan er echt een boek over schrijven.

Met een leuke, lieve, gezonde merrie fokken kan altijd. Maar het is niet zo romantisch om je eigen paard te fokken, zoals mensen denken.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-02-17 14:01

Superpony jij doet net dat elke hobby paarden lief hebber totaal niet weet waar ze mee bezig zijn.

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die een veulen fokken en zich heel goed in lezen.

verder vind ik het echt gelul dat verhaaltje over verkoop.
Ik weet zeker dat als ik mijn toekomstige boscrosser verkoop als lekker recreatie paard dat een volgend baasje het geen reet kan schelen dat ze gefokt is uit een niet zo intresante moeder.

Mijn merrie heb ik ook ooit gekocht was het zelfde verhaal zou het zo weer doen ondanks dat we pech hebben gehad tot nu toe

superpony
Berichten: 25398
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-17 15:39

Het probleem is dat iedereen dat zegt. Iedereen leest zich in, denkt het wel te weten en gaat nooit zn paard verkopen. En als je hem of haar wel verkoopt is dat prima zonder papier. Als een paardje gewoon gekeurd wordt, al uitgegroeid is etc weet je ongeveer wat je koopt. Maar er staat heeeeeeel veel te koop.
Als je bij veel mensen komt, zie je hoeveel ellende is ontstaan door verkeerd fokken, opvoeden, opfokken, trainen en management rond het paard. Heel veel problemen zijn te voorkomen.

Het is dus ook in het algemeen. Er zijn er altijd een paar die het wel goed doen. Maar dat zijn vaak ook de mensen die je niet hoort en niet tegenkomt, want die hebben geen problemen.

mrie
Berichten: 6443
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-17 20:53

Misschien als iedereen dat zegt hebben al die mensen wel gewoon gelijk. Het kan overal goed gaan en overal slecht gaan. Ik krijg een beetje het gevoel dat je jezelf en wat je doet wel heel erg serieus neemt. Dat is goed, het zou wat zijn als het niet zo was. Maar je hoeft dat hier niet zo nadrukkelijk te verkopen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden als je wilt gaan fokken. Wat mij betreft, ik ga voor de natuurlijke weg en houd het graag simpel. De natuur kun je ook gewoon haar gang laten gaan. Er is voor ieder een methode die past met respect voor de wijze die een ander de voorkeur geeft krijgen we daar ook geen ruzie over.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-02-17 22:41

mrie schreef:
Misschien als iedereen dat zegt hebben al die mensen wel gewoon gelijk. Het kan overal goed gaan en overal slecht gaan. Ik krijg een beetje het gevoel dat je jezelf en wat je doet wel heel erg serieus neemt. Dat is goed, het zou wat zijn als het niet zo was. Maar je hoeft dat hier niet zo nadrukkelijk te verkopen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden als je wilt gaan fokken. Wat mij betreft, ik ga voor de natuurlijke weg en houd het graag simpel. De natuur kun je ook gewoon haar gang laten gaan. Er is voor ieder een methode die past met respect voor de wijze die een ander de voorkeur geeft krijgen we daar ook geen ruzie over.


_/-\o_

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-02-17 18:19

vandaag weer eens bekeken hoe mijn pony loopt....nou in elk geval niet beter als 1 week terug eerder slechter.

Ik heb utrecht gemaild of die mij kunnen vertellen of we de behandeling wel juist aan pakken.
en heb gemaild wat er tot nu toe aan is gedaan.
Hoop dat ze terug mailen.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-02-17 20:00

vandaag liep ze echt slecht. Ik snap er niks van. Da van utrecht heeft mij gemaild dat mijn mail is door gestuurd naar de specialist. Ik hoop dat ze me snel bellen.

vikawiek

Berichten: 1485
Geregistreerd: 24-10-16
Woonplaats: Grunn

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-17 03:42

wat naar @koetjeboe, hopelijk loopt ze binnenkort een beetje beter :(:)

tirzasarah10

Berichten: 1831
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Bant

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-17 08:39

Hi Kim balen dat het bij jou ook maar niet wil opschieten.

Mijn paardje is helaas ook al bijna 5 maanden uit de running, eerst was hij extreem kreupel maar nu niet meer. Een mega grote actieve schiefel die de pees heeft beschadigd. De dierenarts snapt niet dat het zolang actief blijft. Vandaag kan ik weer even bellen met de dierenarts hij zou met specialisten gaan kijken of misschien een tildren kuur zou helpen het te laten dicht groeien. Ik kan na 5 maanden geen warm been meer voelen of zien.... De dagen dat zijn been koud was zijn op 1 hand te tellen..

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-02-17 17:24

Nou net mijn eigen DA gesproken, die heeft het over evt nog een keer opereren.
En verder lijkt hij het ook niet echt te weten.

Utrecht heeft gebeld, en die zegt dat het in elk geval absoluut geen normale gang van zaken is.
Het is niet normaal dat ze zo erg reageert op die schiefel, het is niet normaal dat ze zo actief bot blijft aanmaken. En hij wilt er wel eens mee aan het puzzelen gaan.
Ik ben nu aan het kijken of mijn huidige kliniek mij wilt doorverwijzen zodat ik dan de kosten ook weer vergoed krijg.
En ik heb het hele dossier op gevraagd van kiki dan kan ik dat naar Utrecht sturen als ik idd daar heen wil gaan.

tirzasarah10

Berichten: 1831
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Bant

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-17 22:51

koetjeboe schreef:
Nou net mijn eigen DA gesproken, die heeft het over evt nog een keer opereren.
En verder lijkt hij het ook niet echt te weten.

Utrecht heeft gebeld, en die zegt dat het in elk geval absoluut geen normale gang van zaken is.
Het is niet normaal dat ze zo erg reageert op die schiefel, het is niet normaal dat ze zo actief bot blijft aanmaken. En hij wilt er wel eens mee aan het puzzelen gaan.
Ik ben nu aan het kijken of mijn huidige kliniek mij wilt doorverwijzen zodat ik dan de kosten ook weer vergoed krijg.
En ik heb het hele dossier op gevraagd van kiki dan kan ik dat naar Utrecht sturen als ik idd daar heen wil gaan.


Ben heel erg benieuwd of hun wel een oplossing vinden! Ik heb net te horen gekregen dat tildren zinloos is... Geen idee wat we verder nog kunnen doen.

koetjeboe

Berichten: 4411
Geregistreerd: 02-12-04
Woonplaats: Bathmen

Re: Het topic voor eigenaren van een langdurig kreupel paard.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-02-17 10:57

Mijn eigen Da raad een 2e operatie aan. en dan gelijk inspuiten in de hoop dat er geen woekeringen meer komen. Ik vind het zo lastig wat ik er aan kan doen.

Chanelle007
Berichten: 340
Geregistreerd: 19-07-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-18 22:46

Ik heb een merrie en ik heb haar 3 jaar geleden gekocht. Ze heeft 2 of drie maanden goed geweest. En toen stond ze een paar keer mank. We hebben haar onstekeningsremmers gegeven. Toen ze weer recht liep hebben we weer op gebouwd. Na een paar dagen weer mank. Toen heeft de baas van de manege haar naar een paardenspecialist gebracht. En ze zeiden dat de legamenten gescheurd waren. Toen ze weer een beetje beter was moesten we op de harde grond stappen. Toen was ze volledig weer goed we hebben weer opgebouwd. En toen was ze ineens weer mank. En dan een week boxrust en toen hebben de haar weer meegenomen. En dan hebben we haar een paar maanden laten staan. We hebben haar weer opgebouwd ze liep 1 maand en een half goed. Nu hebben we haar vandaag natuurlijk laten bekappen ze loopt iets beter.

Ik heb er ook al over gedacht om Wintoe te laten dekken als ze nog lang kreupel blijft. Hengst is al uitgezocht. Het is een natuurlijke dekking. We moeten €200 betalen als ze drachtig is.