Paard schopt bij hoefjes krabben

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Paard schopt bij hoefjes krabben

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-16 18:08

Hoi iedereen! Ik stel deze vraag voor iemand anders die geen bokt heeft :)

Ik heb een eigen paard van 15 jaar (westfaal). Ik heb haar nog niet zo heel lang. Ze is heel braaf alleen het lukt me niet om haar achterhoefjes te krabben. De ene hoef wil ze bijna niet optillen. Bij allebei schopt ze haar been naar achteren als ik ze vast heb,waardoor ik ze loslaat. Heel af en toe lukt het wel en dan beloon ik haar.

Wat kan het zijn? Alvast bedankt

Spoiler:
niet interessant


Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Re: Paard schopt bij hoefjes krabben

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-16 20:27

Bedankt voor de snelle reacties!

Het paard is niet van mij voor de duidelijkheid. Heb haar ook nog nooit in het echt gezien. Ik weet wel dat ze 15 jaar oud is, en hoog gesprongen heeft (1,70 volgensmij).

Ik ga nu even jullie vragen aan de eigenares doorappen, dan zal ik morgen als ik het niet vergeet even een update plaatsen.

Spoiler:
niet interessant

Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-16 21:19

aeolusnr1 schreef:
Als ik de antwoorden hier op "bokt" lees dan zie ik heel dikwijls dat er gesuggereerd wordt dat er medisch iets niet in orde zou zijn, dat het paard ergens pijn heeft, dat er foto's genomen moeten worden, dat er een osteo langs moet komen, .....
Voor mij is dit allemaal wel mogelijk, maar uit ondervinding zie ik toch heel vaak dat de fout niet bij het paard maar bij de verzorger/ruiter gezocht moet worden.
De manier waarop je de dingen vraagt, hoe je het doet, of er wel een connectie met het paard aanwezig is, of er wederzijds respect en vertrouwen is, en wat het meest belangrijke is, is wie de leider van dat kleine groepje is, ziet het paard de ruiter wel als leider ?????
Zoek goede instructie of een Trainer, die kan jou dan perfect ter plaatse helpen en moest er dan toch een andere oorzaak aan de basis liggen dan zal zo'n professional dit ook wel opmerken en kan je verder zoeken.


Bedankt. Ik weet niet hoe het zit tussen de eigenaresse en haar paard, ik heb het paard namelijk nooit gezien en weet dus ook niet hoe het zit met het respect etc. Ik vind het wel opvallend dat het paard ontzettend braaf is met alles, alleen met hoefjes krabben lopen ze met problemen aan. En dan eigenlijk alleen maar de achterbenen. Dat lijkt me toch wel eerder een reden dat er wel iets medisch is, wat vindt u/jij?

Spoiler:
niet interessant


Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Re: Paard schopt bij hoefjes krabben

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-16 07:02

Dankjewel !

Spoiler:
niet interessant

Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-16 21:22

BoydS schreef:
Als ik jou was zou ik vooral veel oefenen. Het paard vind het meestal ook eng als je zijn voet optilt, hij weet namelijk niet wat de bedoeling is. Als je paard eenmaal door heeft dat er niks gebeurt en dat hij zijn hoeft gewoon 'terug krijgt' ontstaat er meer vertrouwen. Het paard leert dat steeds meer dat het niet eng is en dat er niets gebeurt.


(Ik heb het voor iemand anders gevraagd niet voor mezelf).

Het paard is 15 jaar oud dus het lijkt me sterk dat ze het nu nog eng vindt. Of kan het komen doordat ze nu een nieuwe eigenares heeft? Ik zal het in ieder geval tegen haar zeggen en bedankt voor je reactie.

Spoiler:
niet interessant

Annaa7

Berichten: 204
Geregistreerd: 19-01-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-16 21:40

Kamy schreef:
Het kan ook een vertrouwenskwestie zijn, aangezien je het paard nog niet lang hebt? Jij vertrouwt het niet, anders laat je de voet niet los ;-)
Mijn oude paard begon bij zijn nieuwe eigenaar echt te trappen. Op een gegeven moment durfden ze het niet meer dus ik erheen. Ik hoefde maar naar het been te wijzen en "deze" te zeggen en hij tilde het op.
Het is soms ook een beetje wennen en aftasten. Begin anders met kleine stukjes? Voetje geven, effe vasthouden en dan neerzetten voor je paard gaat "schoppen"? Samen opbouwen tot het voor beiden prettig voelt?.


Dankjewel, dit zou het best kunnen zijn denk ik. Vooral omdat ze het bij de vorige eigenaar wel gewoon deed.

Sizzle schreef:
Een 15 jarig paard dat 'hoog' gesprongen heeft zal gewoon voet hebben kunnen geven ivm ijzers en stiften indraaien op concours.
Ga er in zo'n geval maar vanuit dat er iets "stuk" is.


Was vergeten te vermelden dat ze het bij de vorige eigenaren wel gewoon deed. Daarom denk ik dat dit niet het probleem is.

Spoiler:
niet interessant


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers