Speciaal beslag bij tussenpees blessure, ervaringen?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Natasja71

Berichten: 128
Geregistreerd: 18-02-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-19 09:43

Waarom zou het pijnlijk zijn als een paard dat nog nooit beslagen is voor de eerste keer ijzers krijgt?
De nagels gaan in de hoorn, dat is net als jouw vingernagels gevoelloos. Als het wel pijn doet gaat er iets niet goed.

Mijn paard met tussenpeesblessure achter net boven 1 aanhechting sesambeentje krijgt volgende week voor het eerst speciaal beslag. De tak van het ijzer aan de beschadigde kant wordt dan wat uitgesmeedt. (Breder gemaakt) Daardoor zakt op zachte bodem die kant van de voet wat minder diep weg, wordt die kant ontzien en neemt andere vertakking iets meer van de werking over.
Ik moet dan ook echt gaan stappen op het zachte.

Moet jij ook stappen met jouw paard of staat ze op de wei. Die van mij heeft nu alleen beperkte beweging. Is ook zeer ernstige blessure.

Ik begreep van mijn veearts en smid dat dit ijzer alleen nut heeft als je er mee op zachte bodem stapt. Als ik alleen op harde stap zou het geen zin hebben.

Vraag nog eens goed na aan je DA waarom hij dit adviseert en ook hoe dat dan zit met beweging voordat je er geld aan uitgeeft want ik denk wel dat je paard dan rondom ijzers moet krijgen als het ook achterbeen is.

Als het toch nodig is zoek dan een goede hoefsmid (event. Via de DA) en hou je goed aan het aantal weken dat het beslag mee kan anders helpt het ook niet. Niet beknibbelen door 1 of meer weken langer erop te laten staan.

Succes voor jou en voor je paardje.

Nog een aanvulling; mijn paard is momenteel nog onder behandeling met high power laser. Zitten ook nog in de acute beginfase maar het helpt echt heel erg goed met herstellen. Zwelling sneller weg, gelijkmatig herstel van peesweefsel met minder littekenweefsel. Ben bijna klaar met kuur van 9 behandelingen. DA zei dat zonder laser er in 4 weken echt nooit zoveel verbetering zichtbaar geweest zou zijn als nu.
Misschien is dat ook nog een mogelijkheid voor je. Let er wel op dat het high power laser is. Ik heb het gedaan omdat ik er veel goede dingen over las en het is dus zo ;-)wordt alleen niet vergoed in NL door verzekering omdat nog niet klinisch bewezen is. In Scandinavië bijv wel, die lopen iets verder voorop wat dat betreft.

Alles van waarde is weerloos-LucebertNatasja71

Berichten: 128
Geregistreerd: 18-02-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-19 20:00

Edith2, of het blijvend of tijdelijk is weet ik nog niet.
DA heeft bezorgdheid uitgesproken over ernst van blessure en of we eea stabiel genoeg krijgen.

We gaan ook aquatraining doen om juiste spieren te trainen die daar hopelijk bij gaan helpen. Wil voor mezelf weten dat ik er alles aan doe om herstel een kans te geven en ze weer bruikbaar dressuurpaard wordt.

Inspuiting met prp had geen nut. Het is te beschadigd, dan spuit je die €450,- prp zó het been in. Prp voor jullie geen optie?

Laseren wordt ook nog wel gedaan bij lopende blessure om herstel een boost te geven. Meeste effect in acute fase maar later zeker ook nog.

Alles van waarde is weerloos-Lucebert

Natasja71

Berichten: 128
Geregistreerd: 18-02-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Speciaal beslag bij tussenpees blessure, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-19 14:36

Edith2 hoop dat beslag dan al eind op goede weg is. Zou zeker laseren niet uitsluiten hoor. Kan niet in je portemonnee kijken maar ik ben er super tevreden over wat het doet.

Omdat het verder niet veel gedoe is (duurt korter als 5 min en kan vaak gewoon bij jou op stal) vond ik het ook voor paard fijn. Is ook niet pijnlijk oid maar geeft lichaam wel zetje om zelf aan de slag te gaan. ( en nee, heb geen aandelen in high power laser hi hi hi, tevreden klant dat wel)

Alles van waarde is weerloos-Lucebert


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 2 bezoekers