Wat moet je nog voeren - ik kom er niet aan uit!

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

 
 
_mexx_lady_

Berichten: 8138
Geregistreerd: 10-12-07

Re: Wat moet je nog voeren - ik kom er niet aan uit!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-18 17:40

Mij hebben ze altijd geleerd dat ik niet van de een op andere dag voer mag wisselen als ze dat al geruime tijd krijgen?
Mij is altijd verteld om een paar dagen te mixen en zo over te gaan...

Semper Fidelis
Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
Hakuna Matata
http://www.unitedwardrobe.nl/user/Sara.001.html --> kleding en schoenen!


Romyxbonbel

Berichten: 13
Geregistreerd: 24-08-18

Re: Wat moet je nog voeren - ik kom er niet aan uit!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-18 19:32

Suikers minderen heeft inderdaad vaak een positief effect! Ben zelf ook een voorstander van granenvrij voeren. Ik voer zelf metazoa superfitbroxx (mineralenbrok) aan mijn paarden en de red fibre muesli van d'hooghe. Aan mijn oudere paard geef ik ook nog de alpen grun mash van agrobs omdat die in de winter ook sneller dun wordt! Al deze producten zijn granenloos en laag in suiker/zetmeel. Ik ben heel erg tevreden hiermee! Ik heb een jong paard, merrie van 14 en een ouder paard en ze doen het allemaal erg goed hierop (ze krijgen uiteraard verschillende hoeveelheden). Verder krijgen mijn paarden voordroog en hooi in slowfeeders ook mede om maagzweren te voorkomen! Zoals hierboven wordt gezegd zou ik eventuele veranderingen wel voor de zekerheid rustig opbouwen. Hopelijk vind je iets wat goed past bij je paard! Succes! :)

Bonito, Bellezza en Occurente ♡
Instagram: https://www.instagram.com/freespirited.horses/


_mexx_lady_

Berichten: 8138
Geregistreerd: 10-12-07

Re: Wat moet je nog voeren - ik kom er niet aan uit!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-18 21:32

Dank je wel! Die red fibre van d’hooge heb ik in de winkel ook naar staan kijken en die trok me ook wel aan!

Semper Fidelis
Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
Hakuna Matata
http://www.unitedwardrobe.nl/user/Sara.001.html --> kleding en schoenen!

Daphneeeej

Berichten: 2451
Geregistreerd: 03-09-11
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 09:42

Jou paard lijkt heel erg op de mijne, alleen valt de mijne niet in maar gedragsmatig wel precies zoals jou omdchrijving. Dat gestreste gedrag kan ook erg doen afvallen. Bij mijn paard lag het aan gevoelig zijn op de maag waardoor Pijn, stress, schrikken, boos kunnen doen bij handelingen rond zijn lijf.
Ik ben hem Havens Gastro+ gaan voeren en dit heeft het hele stressige, schrikken etc echt verholpen doordat de maag rust heeft gekregen.(met andere brok/muslie waren we meteen weer terug bij af..) Eerst was het een gevaar om met hem te rijden en na Gastro+ te voeren kon ik weer normaal rijden. Ik voer het nu in combinatie met klein beetje Hartog digest en Pavo vital voor alle mineralen/vitamine. Denk dat hartog digest als je wat meer voert kan zorgen voot op gewicht blijven samen met de Gastro+z

_Nelleke_

Berichten: 6333
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wat moet je nog voeren - ik kom er niet aan uit!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 10:30

TS wat goed dat je er zo bewust mee bezig probeert te zijn.

Weet je ook waarom ze zo invalt in de winter? Het lijkt me dat ze dan toch te weinig binnen krijgt qua ruwvoer en dat ze in de zomer door gras wel voldoende binnenkrijgt? Of verliest ze heel veel warmte? Dan zou een dikkere deken ook een optie kunnen zijn.

Ik zou eerst zorgen voor onbeperkt ruwvoer, liefst in een net met grote mazen zodat ze het makkelijk kan eten. Moeilijke eters willen nog wel eens hooi wat op de grond ligt laten staan doordat het bij de mest/urine/stro in de buurt ligt waardoor het lijkt alsof ze de hele nacht met hun hooi doen maar in werkelijkheid hun hooi niet meer lusten.

Goed dat je het wil gaan afwegen. Tip: in een ikea zak en dan zo'n bagage handweeghaak om je koffer te wegen. Dat vind ik persoonlijk heel makkelijk. De ene keer is een volle zak 5kg, de andere keer is het 'maar' 3kg. Kan echt heel erg wisselen.

Qua aanvullend voer naast je ruwvoer: kijk eens of je de energie die ze nodig heeft meer uit olie kan halen dan uit suikers. Zelf ben ik groot fan van vitalbix. Pavo vital ook geprobeerd maar dat laat mijn paard staan. Kieskeurige eter. :+ Je zou kunnen beginnen met vitalbix daily complete, aangevuld met lucerne en een flinke pomp olie.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

_mexx_lady_

Berichten: 8138
Geregistreerd: 10-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 12:29

Hoi, ik besef me nu dat ik al een tijd niet meer gereageerd heb! Maar da's ook goed want nu heb ik een tijdje kunnen evalueren.

Ze staat nu sinds het begin van het topic op Gastro+, eerste week nog gecombineerd met Havens basisbrok en Havens grasmix en af en toe slobber mash.
Sinds 2 weken enkel op Gastro en grasmix en af en toe slobber. Vanaf vorige week op bietenpulp, grasmix en Gastro waarbij ze 2x per dag 5gram magnesiumpoeder krijgt.
Eerlijk? Ik merk nog niet veel :+
Soms loopt ze heel relaxed naast me vanuit stal naar de wei en andersom. Sommige dagen vliegen we weer over het pad af; een opgehitst paard die overaaaall spoken in ziet.
Ze staan nu ook sinds een dikke 2 weken met een hooinet 4,5cm op 4,5cm van Equiculinair (maat large voor het idee). Ik merk dat ze vaak het onderste deel laat staan? Zou het kunnen dat die te laag hangt en ze daarom er slecht bij kan?
Een paar dagen heeft ze heel weinig hooit gegeten, nu gaat het net over een nacht wel zo goed als leeg. Overdag een balletbox met ongeveer 7-10kg hooi erin.
Ze ziet er nog lekker dik en wollig uit op het moment, maar goed de invalperiode moet nu meestal nog komen.

Sinds gisteren is haar deken ook af. Ze blijft ontzettend kribbig op de deken. Echt kort moeten vastbinden en dan nog proberen niet gehapt te worden.
Die deken blijft dus af, tenzij regen of echt slechte weervoorspelling. Helaas heb ik nog geen schuilstallen op de weide, enkel een boom dus wil met slecht weer wel iets van bescherming beiden.
Volgende week ga ik winkelen en krijgt ze een grotere deken (1 of 2 maten groter, eens kijken hoe ze reageert als de deken anders aansluit). Deze deken geeft bij de schouder en schoft wel voldoende vrijheid maar toch lijkt ze hier een hekel aan te hebben.

Als ik achter een tijd nog geen verbetering zie ga ik een kuur voor maagzweren doen, in overleg met DA.

Dus iedereen dank je wel voor de tips!

Semper Fidelis
Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
Hakuna Matata
http://www.unitedwardrobe.nl/user/Sara.001.html --> kleding en schoenen!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers