Muslie bijvoeren na het rijden

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
givette

Berichten: 171
Geregistreerd: 11-09-11
Woonplaats: Brabant

Muslie bijvoeren na het rijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-13 17:10

Ik voer mij pony na het rijden vaak muslie bij gewoon als lekker maar ik ben dit zo gewend dat ik eigenlijk niet eens weet waarvoor het goed is en of er eigenlijk iets beters is om je pony na het rijden bij te voeren
Het is een fjord van 12 ze heeft een goede conditie en is gewoon lekker gezond, hebben jullie misschienm tips om na het rijden bij te voeren of wat geven jullie paard

:o

Never give up on things that make you smile :o


8nnemiek


Berichten: 31680
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Muslie bijvoeren na het rijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 19:45

Ik voer zelf een handje kruidenmuesli.. goed voor de luchtwegen vanwege de eucalyptus, en op die manier heb ik hem geleerd om zelf naar de goede plek in de bak te lopen en te wachten, zodat ik rustig alles kan opruimen en kan afzadelen zonder hem vast te hoeven leggen :) Maar in principe is krachtvoer bijvoeren na het rijden helemaal niet nodig. Het is wel goed als ze meteen aan het ruwvoer kunnen beginnen.

Op zoek naar een (trouw)videograaf?: ABCreatief Videoproducties [o]
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Brendaaaa
Berichten: 2593
Geregistreerd: 22-06-10

Re: Muslie bijvoeren na het rijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 17:31

Ik begreep van de marstall adviseur dat het idd goed is direct na het rijden een portie krachtvoer te geven. Ik weet niet meer waarvoor precies, maar het had met herstel te maken.

Levita30
Berichten: 1273
Geregistreerd: 04-10-08

Re: Muslie bijvoeren na het rijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-13 09:30

Direct na het rijden voeren is niet het beste moment. Wanneer jouw pony gewerkt heeft gaat het lichaam na het werk bezig met herstellen, er is dan minder energie beschikbaar voor het verteren van voedstel waardoor dat mogelijk niet helemaal goed gebeurd en het voer voor problemen kan zorgen.

Dat is eigenlijk de zelfde reden als dat voor het rijden voeren niet gezond is. Het paard gaat dan aan het werk wat energie kost, er is dan minder energie om de vertering goed te laten verlopen.

Het is natuurlijk wel zo dat het afhankelijk is van hoe hard je paard werkt, ga je buiten een rondje stappen en een beetje draven kun je hem prima voor of na het werk voeren. Heb je een zware spring les gehad en heeft je paard hard moeten werken, dan is het verstandig dat niet te doen.

Vóór het rijden voeren heeft nog een nadeel, eerst stijgt het bloedsuiker en daarna daalt het. Wanneer je op het moment van een laag bloedsuiker je paard aan het werk wil zetten heeft hij heel weinig energie.

Het beste moment van voeren is 3 uur voor het rijden. De energie uit het voer kan dan door jouw pony gebruikt worden en heeft geen last van het voer.

Tevreden gebruiker:Fibra, voeren uit respect voor de natuur van het paard!

Tereno

Berichten: 125
Geregistreerd: 02-04-11
Woonplaats: 't Zuiden

Re: Muslie bijvoeren na het rijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 11:33

Ik voer gewoon direct na het rijden, lekker wat zemelen en eventueel wat elektrolyten. Het schijnt goed te zijn om eiwitrijk voedsel te voeren na zware inspanning. Ik weet niet of je beter kunt wachten met voeren of direct.

Hello S <3 <3 <3

Gerritt

Berichten: 1249
Geregistreerd: 23-10-11
Woonplaats: In een ananas

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 13:47

In princiepe eerst hooi en ruwvoer.

Die van mij krijgt dan een halve schep met sportmuesli. Vind ze lekker en het kikkert op, meestal meng ik het nog een beetje aan met warm water :)

Het gaat er niet om hoe goed je in iets bent, als je maar iets doet wat je leuk vind!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Stelvio en 10 bezoekers