Eetwaar voor paardjes

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Re: Eetwaar voor paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-19 21:11

Wat een leuk onderwerp! Wij hebben vorig jaar meidoorn geplant in de wei, de paarden knabbelen er flink aan, hopelijk kunnen ze wat groter groeien als de paarden naar de andere wei kunnen na het hooien. We hebben ook een rozebottelstrook en die wordt dagelijks liefdevol 'gesnoeid'.
De boterbloem nachtmerrie heb ik ook handmatig uitgestoken en getrokken. Avonden lang en kruiwagens vol. Daarna regelmatig bekalkt en ook tijdig bemest zodat het gras ook voeding kreeg om sterker te worden.
Gisteren kreeg ik van de buurman een afgezaagde stam van de wilg en veel gesnoeide takken. De stam hebben ze vakkundig geschild en die is nu veranderd in een mooie blankhouten kapstok. De takken krijgen ze als tussendoortje. Hügelkultur ga ik zeker aan bouwen, lijkt me mooi om hier en daar natuurlijke verhogingen te maken en daar wat weidebloemen op te zaaien.


GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-19 22:59

Luizen bij elkaar in groepjes zie ik ook veel, tenminste zwarte beestjes. Ik zie nog niet veel lieveheersbeestjes, terwijl zeven jaar geleden mijn dochter er wel tientallen telden. Ik dacht toen nog dat het wel normaal zou zijn maar dat ik er gewoon niet veel op lette. Maar sindsdien nooit meer zoveel gespot, helaas.
De meidoorn staat in een rij naast de omheining van permanent cord (ook deels om te voorkomen dat de paarden hun voeten in de wei planten en alles door het hek opaten, waardoor er in die strook alleen nog maar onkruiden groeiden). Er loopt een breed pad naast de wei en aan de andere kant staan de rozenbottels (ook achter cord ).
Ik weet niet of iemand hier ook iets van equifit voert? Die bieden ook hooi met kruiden aan (SAMENSTELLING
Esparcette, Timothee, kruiden, o.a. Anijs, Artisjok, Berk, Duizendblad, Echinacea, Engelwortel, Eucalyptus, Brandnetel, Mariadistel, Paardenbloem, Pepermunt, Thijm, Smalle Weegbree, Venkel, lijnzaadolie ...) ik was wel benieuwd naar ervaring hiermee want het is ook wel prijzig.

GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 08:11

Bij de jkk goed opletten dat je de wortel helemaal verwijderd, uit een achtergebleven wortelpuntje groeit helaas gewoon een nieuw plantje -:(- . Zo heb ik onlangs niet goed een grote uitgetrokken waardoor er zich nu ongeveer 10 nieuwe hebben gevormd.
Van de boterbloem word je ook moedeloos, die vormen hier nu zaaddoosjes. Ik dacht dat ik ze inmiddels allemaal had uitgetrokken maar je blijft bezig.

Qua equifit lijkt de graanvrije brok wel goed aan te slaan. Ik vind de paarden er wel relaxt onder en ze eten het graag.

Gisteren weer snoeiafval van de wilg gekregen, ze boffen hier maar.

GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Re: Eetwaar voor paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-19 17:13

Volgens mij is iets wat swinters groen blijft bijna altijd giftig voor paarden... behalve misschien bamboe? Klimop blijft ook groen, daar eten ze als het goed is niet van maar ik ben er geen fan van.

GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Re: Eetwaar voor paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-19 13:31

Das toch wel een jacobskruid! Boerenworm heeft geveerd blad

GraceZarif
Berichten: 105
Geregistreerd: 18-08-08

Re: Eetwaar voor paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-19 11:50

Hadden jullie dat stukje ook gelezen over het föhnen van de jeukende plek omdat dan het jeukveroorzakende eiwit zou stollen?

Hier groeien de mini bosaardbeitjes opeens overal tussendoor. Die doen ook maar waar ze zin in hebben. Kan ik de paarden alles ervan aanbieden?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers