*Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Moderators: EvelijnS, Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna

 
 
Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

*Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 12:53 Tip de Nieuwsredactie

Januari 2007 begon dramatisch voor een paardeneigenaar uit De Bilt. Haar paard galoppeerde over de weg, waardoor een automobilist het dier niet meer kon ontwijken. Ook in Kamerik werd een losgebroken paard geschept. Het dier overleed ter plaatse.
Afbeelding
Imke Schellekens-Bartels en Sunrise

Januari bleek ook de maand van de inbraken op stallen en maneges om de zadels te stelen. Als eerste was het raak in Nijkerk. Een week later werden er zadels ontvreemd uit het Vlaamse Hamont, waar het al de derde inbraak bleek te zijn. Een aantal dagen later was het de beurt aan Ridderkerk, waar zadeldieven hun slag sloegen op een manege.

Toch nog vrij onverwacht viel het doek voor de volbloed Barbaro. Het renpaard brak zijn been al eerder op verschillende plaatsen, maar werd helaas geveld door hoefbevangenheid. Daarmee kwam er een einde aan een strijd die vele honderdduizenden paardenliefhebbers nauwgezet volgden.

Tijdens deze maand werd er ook bekend gemaakt dat de eigenaar van de paarden van Marrum niet zal worden vervolgd. De paarden raakten eind oktober 2006 ingesloten door hoog water. Hierbij kwamen een aantal dieren om.
Er is besloten geen strafvervolging in te stellen, omdat de boer niet bewust en opzettelijk kwaad in de zin had.

Gelukkig was er ook nog positief nieuws in deze koude maand. Imke Schellekens-Bartels won in de RAI tijdens Jumping Amsterdam, de wereldbekerkwalificatie dressuur. Dit deed Imke op de merrie Hunter Douglas Sunrise. Zij reed op een kur gemaakt door de pianist Wibi Soerjadi.


Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 12:55

De maand Februari begon met het schokkende bericht dat een jongetje van zes jaar oud zwaargewond was na een trap van een paard.
Het jongetje fietste met zijn moeder over straat en passeerde een 51-jarige inwoonster uit Pijnacker die daar met haar paard liep. Op het moment dat het jongetje het paard passeerde schrok het paard dusdanig dat hij een trappende beweging naar achteren maakte. Het paard raakte daarbij het jongetje vol in zijn gezicht. Het kind werd met flink letsel aan zijn gezicht vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Ook vond in het februari de KWPN hengstenkeuring plaats. Tijdens de hengstenkeuring werden in totaal 71 rijpaardhengsten aangewezen waarvan 35 dressuurhengsten en 36 springhengsten. Ook werd de KWPN-hengst Jazz uitgeroepen tot paard van het jaar 2006.
Tijdens de afsluitende KWPN Select Sale werd de kampioen van de dresuurpaarden (Rousseau x Jazz) verkocht voor 430.000 euro naar Blue Hors in Denemarken.

Daarnaast werd het Nederlandse springteam, dat tijdens de Wereldruiterspelen in Aken een unieke prestatie leverde door voor het eerst in de geschiedenis teamgoud te winnen, verkozen tot Ruiter van het Jaar 2006. Deze verkiezing werd georganiseerd door Indoor Brabant en de uitreiking vond vanzelfsprekend ook daar plaats.

Afbeelding

Begin februari is Dak van bokker Rivano ingeslapen. Velen van jullie zullen zich dit verhaal nog wel herinneren. Na de aankoop van Dak bleek het namelijk te gaan om een internationale oplichtingszaak. Het hele verhaal is hier te lezen.

7 februari werd bekend gemaakt dat de regeringspartijen in hun regeerakkoord hebben vastgelegd dat de straffen voor mensen die zich schuldig maken aan dierenmishandeling omhoog gaan. Ook zouden deze mensen geen dieren meer mogen houden.

Wederom deze maand een ernstig ongeval na een trap van een paard. Dit keer overleed een 13-jarig meisje toen ze op een manege in Spiere-Helkijn een trap van een paard kreeg. Het meisje viel van haar paard toen het dier plots steigerde. Toen ze net op de grond lag, kreeg ze ook nog eens een trap van een hoef op haar borstkas. De tiener werd ter plaatse nog gereanimeerd maar bezweek aan haar verwondingen.
2 dagen later werd bekend gemaakt dat Marleen Bruggink van haar paard viel en hier ernstige verwondingen aan over heeft gehouden. Haar bekken eas op meerdere plaatsten gescheurd, haar schaambeen gebroken en er was een stukje van een ruggenwervel af.

Eind februari maakte de KNHS bekend dat zij de intentie hadden Horseball in 2008 als officiële discipline te erkennen. Dit zou dan naast dressuur, eventing, springen, endurance, mennen, reining, voltige en aangespannen sport, de negende discipline worden die onder de vleugels van de KNHS valt.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 13:00

Maart 2007 begon zeer feestelijk toen er bekend werd gemaakt dat Anky van Grunsven bevallen was van haar dochtertje Ava Eden. Anky werd in het ziekenhuis opgenomen met zwangerschapsvergiftiging, maar moeder en dochter maakten het al snel weer goed.
Afbeelding
OOSeven met Imke Schellekens-Bartels


Nog meer heugelijk nieuws volgde, want omstreeks half Maart bleek vermiste tinker Swieber van bokker Swieb terug te zijn gevonden! Swieber werd 2 jaar geleden samen met de drachtige merrie Tess gestolen uit een weiland.
Helaas is Swieber nog niet thuis, maar daar wordt nog steeds hard aan gewerkt en voor geduimd! Swieber staat 300 kilometer van huis, maar maakt het goed.

Een aantal bokkers met een OOSeven-nakomeling, besloten op 17 maart een OOSeven dag te organiseren! Elf nakomelingen van OO Seven verzamelden zich op Stal Bria. De boktleden waren met negen van de elf nakomelingen goed vertegenwoordigd! Ook de hengst zelf was aanwezig en zijn ruiter Imke Schellekens-Bartels verzorgde samen met hem een schitterende demonstratie.

GroenLinks gaf in dezelfde maand aan dat zij de dierenrechten graag in de Grondwet willen vastleggen. De toevoeging van dit zogenaamde sociale grondrecht geeft de overheid een zorgplicht voor het welzijn voor dieren. Als het voorstel wordt aangenomen, moeten de Gezondheid- en welzijnswet voor Dieren, de Wet op de dierproeven en de Flora- en Faunawet tegen het licht worden gehouden.

Bokt maakte de samenwerking met Cleanbits bekend voor duurzaam internet.
Cleanbits maakt het mogelijk om het energiegebruik van je website & emailverkeer groen te maken. Cleanbits wil bewustwording creëren in de ICT industrie over de impact van dit grijze energie verbruik op het klimaat. De CO2 uitstoot (dat is een broeikasgas) van de boktservers wordt 'gecompenseerd' doordat er bomen gepland worden ter compensatie die het CO2 weer uit de atmosfeer halen.

Cleanbits is te herkennen aan het groene logo onderaan de pagina: Afbeelding. Door hier op te klikken kun je de actuele stand van zaken volgen.

Helaas was er ook minder goed nieuws in Maart. Een 7-jarige jongen uit Hoek van Holland raakte zwaargewond toen hij bekneld raakte in een stapmolen op een manege. De kleding van het jongetje raakte verstrikt in het middenstuk van de molen. De jongen werd door hulpdiensten gereanimeerd en leek later in het ziekenhuis nog enigzins stabiel. Helaas is hij korte tijd later alsnog overleden.

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 13:02

April 2007 bleek een zeer drukke maand!

Heel vroeg in April kwam ter oren dat in het Brabantse Sint Oedenrode 4 paarden zwaar mishandeld waren. Het lijkt erop dat de dieren eerst met brokken naar buiten zijn gelokt en vervolgens met een voorwerp op het hoofd zijn geslagen. De politie ging van start met een grootschalig buurtonderzoek, maar tot op heden is er nog steeds niets bekend over de daders.
Afbeelding
Isabell Werth en Warum Nicht


Er was veel opschudding in de dressuurwereld nadat bondscoach Sjef Janssen besloot om met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. Janssen bleek het niet eens te zijn met de mentaliteit van sommige topsporters, en vond dat een aantal ruiters zich meer bezig hielden met randzaken dan met de sport zelf. Hierdoor voelde hij zich genoodzaakt om zijn functie te be-eindigen.
Gelukkig zou een aantal maanden later blijken dat Sjef na lang overleg weer terug zou keren om de dressuurruiters te begeleiden.

Half April werd duidelijk dat veel mede-weggebruikers vinden dat ruiters zich niet voldoende aanpassen aan het overig wegverkeer. Ook blijken veel automobilisten niet te weten dat ruiters op de rijweg moeten rijden, tenzij er een goed berijdbare en brede berm aanwezig is.

Op 16 april winnen de Nederlandse ponyruiters de eerste landenwedstrijd springen! Dit gebeurde in het Franse Fontainebleau. Het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Sven Harmsen, bestond uit Maikel van Mierlo met Don Juan (0/4), Robin van de Wetering (1/4), Jody van Gerwen met Tequila Sunrise (12/0) en Frank Schuttert met Golden Eye (8/4). Met een totaal aantal strafpunten van 17 over twee manches bleef het team Duitsland en Ierland voor.

In de tweede helft van April vind de Wereldbekerfinale dressuur in Las Vegas plaats. Isabell Werth wist deze overtuigend te winnen. Imke Schellekens-Bartels en Sunrise eindigen op een knappe tweede plaats. De derde plaats was voor Steffen Peters met Floriano.
De Wereldbekerfinale springen wordt gewonnen door Beat Mandli en zijn paard Ideo du Thot. Beste Nederlander is Leopold van Asten met Fleche Rouge. Zij weten een elfde plaats te behalen.

Terwijl de maand langzaam op zijn eind liep, berichtte de Dierenbescherming dat paarden en pony's het slechtst af zijn in Breda. De organisatie constateert een toename van het aantal mishandelde en verwaarloosde paarden en pony's in deze regio. In het eerste kwartaal van 2007 werden er al 23 meldingen van wangedrag jegens paarden gedaan bij de Dierenbescherming of de Algemene Inspectie Dienst.

Omdat er tegenwoordig maar zeer weinig paardensport te zien is op de Nederlandse TV, besloten een aantal bokkers om een petitie op te zetten! Het doel was om meer aandacht te vragen voor onze sport bij de NOS. Uiteindelijk werden er net geen 3000 handtekeningen opgehaald.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 13:03

Tijdens de warme maand Mei wist Gordon Ramsay een flink aantal mensen op stang te jagen door een zeer gewaagde uitspraak te doen. Volgens Ramsay is paardenvlees het vlees van de toekomst, en moeten wij het met z'n allen maar flink gaan eten! Uiteraard werd er op deze uitspraken flink gereageerd.
Ramsay maakte het echter nog bonter door te vertellen dat volbloeds het lekkerst smaken, en de chefkok besloot een paardenbarbecue te houden op de beroemde renbaan van Cheltenham.
Afbeelding
Anky van Grunsven en I.P.S Salinero

De eventingwereld werd opgeschrikt door het overlijden van de zeer jonge amazone Julie Silly. De zeventienjarige Julie kwam tijdens een wedstrijd om het leven nadat zij van haar paard viel en tegen een hek raakte.
De FEI besloot hierop serieus te gaan kijken naar de veiligheid van deze sport. Uit respect voor de amazone werd de wedstrijd verder afgelast.

Anky van Grunsven wist tijdens het Nederlands Kampioenschap Dressuur in Eindhoven haar titel weer terug te winnen. Titelverdedigster Imke Schellekens-Bartels eindigde met Sunrise op de tweede plaats. Derde werd Alex van Silfhout met Luxform's Nimbly. Edward Gal had te maken met ernstige storingen tussen hem en Gribaldi, waardoor hij zich niet wist de plaatsen voor de kur op muziek.

Eind Mei blijkt dat maneges en paardeneigenaren altijd aansprakelijk zijn wanneer er zich een ongeluk voordoet met hun dieren. Tijdens een buitenrit in het Amsterdamse Bos wierp een geschrokken paard een onervaren ruiter af. Er was door de ruiter noch door de instructeur een fout gemaakt. Conclusie van de Hoge Raad: de manege is aansprakelijk. Een opmerkelijk arrest omdat lagere rechters tot dan toe risicoaanvaarding bij de ruiter hadden aangenomen. Wie immers zelf op een paard gaat zitten, accepteert de kans op een val en dus op schade voor eigen rekening.

Op de valreep van Mei kwam nog het opzienbarende nieuws dat een bewoner van de Haagse vogelwijk, haar woonkamer tot paardenstal had verbouwd. In de benedenwoning blijken een merrie met haar pasgeboren veulentje te wonen. De buurt is in alle staten en wil dat de 'manege', waar een enorme herrie en stank vandaan komen, zo snel mogelijk verdwijnt.

De eigenaresse ontkent eerst paarden in huis te hebben, maar besluit onder dwang dan toch haar dieren maar op een pensionstal te huisvesten.

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 13:04

Juni begon al goed met de nieuwe regelgeving voor opslag van vaste paardenmest. Ondernemers die meer dan 7 paarden houden worden binnen de Wet milieubeheer gezien als bedrijfsmatige houder van dieren. Bij minder dan 50 dieren is de ondernemer meldingsplichtig op grond van het Besluit landbouwbedrijven milieubeheer. Er hoeft dan geen milieuvergunning aangevraagd te worden voor opslag van vaste mest. Er geldt wel een maximum ten aanzien van de opslag tot 60 m3 vaste mest.
Afbeelding
De tweelingveulens van bokker Fresco


Nare tijden voor bokker Beukiej braken aan, nadat zij en haar pony Judith werden geraakt door een tractor tijdens een buitenrit. In eerste instantie leek het nog vrij goed te gaan met de pony, maar het dier bleef toch last houden van haar been.

Heugelijk nieuws kwam omstreeks half Juni, toen pony Wisper van bokker Fresco, beviel van een gezonde tweeling! Dit komt niet vaak voor, en daarom was dit een zeer speciale gebeurtenis. Moeder, dochter en zoon maakten het zeer goed, zodat het blije gezin snel naar buiten mocht. De trotse vader is Di Caprio du Bois.

Springruiter Jeroen Dubbeldam wist de dressuurkur tijdens het PrimeVal Hippisch Gala te winnen. Dit gala werd half juni gehouden in Hoofddorp. Onder begeleiding van bekende dressuurruiters studeerden een aantal springruiters een kür op muziek in, om hun kunsten vervolgens tijdens het PrimeVal Hippisch Gala aan het publiek te vertonen. De springruiter uit Weerselo was zeer blij met deze overwinning maar gaf duidelijk aan geen ambities te hebben in de dressuursport. ‘Helemaal top, maar volgend jaar worden de rollen omgekeerd en dagen we dressuurruiters uit om een springparcours af te leggen, Laurens van Lieren en Imke Schellekens-Bartels zijn inmiddels al bereid gevonden!’

Terwijl juni alweer op zijn einde liep, raakten er wederom paarden ingesloten door hoog water. Tussen Ferwert en Blija in Friesland, stonden er ongeveer 100 paarden even ingesloten door tenminste 1 meter water. De brandweer van Ferwert kwam ter plaatse om de situatie in ogenschouw te nemen, maar trok de conclusie dat de dieren zich niet in een levensbedreigende situatie bevonden. Gelukkig zakte het waterpeil alweer snel.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 13:05

Juli begon erg slecht voor de Zwitserse springamazone Christina Liebherr, welke een zeer zware val maakte tijdens het CHIO in Aken. Haar paard maakte een inschattingsfout, waardoor het midden in de sprong belandde. De amazone kwam met haar rug op een balk terecht en kreeg ook nog eens een kopstoot. Christina hield er uiteindelijk 'slechts' een hersenschudding aan over.

Een Shire-merrie uit Tennessee, Amerika, werd officieel 's werelds grootste paard. De merrie meet nu 2.03m, maar de verwachting is dat ze rond de 2.33m zal worden. Het paard eet ongeveer 18 kilo hooi per dag, en krijgt zo'n 9 kilo biks.

Half juli vond de ontknoping van Toppers te paard plaats tijdens CSI Twente in Geesteren. Zanger Jannes wist deze wedstrijd overtuigend te winnen door als een komeet door het parcours te gaan. Tweede werd Jack de Gier gevolgd door Robert Speijdel.
Afbeelding
Jannes tijdens de ontknoping van Toppers te Paard

Helaas overleden er ook een aantal bekende hengsten.

De Holsteiner Quidam's Rubin moest worden ingeslapen nadat het dier een zakbreuk had opgelopen. De 8-jarige zoon van Quidam de Revel laat onder andere zijn goedgekeurde zoon Quidamo na.

De Oldenburger hengst Donavan kreeg een flinke koliekaanval en was helaas niet meer te redden. De 6 jaar oude Donavan (Diamond Hit x Consul) was vanaf het begin al een kampioen. In de winter van 2006 verhuisde Donavan naar de Verenigde Staten, en werd daar gekroond als het meest succesvolle zesjarige paard van het land. Daarnaast was hij ook nog gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Verden dit jaar.

Eind Juli was er ook nog goed nieuws! Een paard dat uit een weiland in Beek was verdwenen, werd weer gevonden. De blije eigenaresse kon de vosmerrie weer ongedeerd ophalen.

De merrie verdween uit haar weiland. De draden rondom de verschillende weilanden bleken doorgeknipt. De politie ging in eerste instantie uit van diefstal. De politie kreeg zaterdagochtend rond 8.15 uur de melding binnen dat er een loslopend paard was aangetroffen. De meldster had het paard vastgebonden aan een paal op de Berkenlaan in Zeddam. Toen de politie ter plaatse kwam, was het paard echter verdwenen. Na een zoektocht in de omgeving werd het paard aangetroffen in Loerbeek. Het paard heeft zich vermoedelijk los weten te trekken en was richting Loerbeek gewandeld.

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 13:06

Begin Augustus was er gelijk al een zeer opmerkelijk bericht. Een vergissing van het Zweedse top leger-regiment kostte het leven van een gezond paard, dat werd ingeslapen in plaats van een chronisch kreupel paard.

De dag voordat de fout werd gemaakt waren de paarden samen buiten gezet. Aan het einde van de dag werden ze terug naar de stallen gebracht en per ongeluk omgewisseld. De 10 jaar oude Krabat zou de volgende dag ge-euthaniseerd worden. Toen de medewerkers van de stallen Krabat gingen halen om hem in te laten slapen, hadden zij niet in de gaten dat het paard in Krabat's stal eigenlijk Rappel was, welke 5 jaar jonger is. Rappel was al dood voordat iemand in de gaten had dat het niet het goede paard bleek te zijn.
Afbeelding
Zhara-Obertje tijdens de huldiging

De schimmelhengst Gregor (v. Uniform) stierf in augustus aan de gevolgen van koliek. Hij werd helaas maar 19 jaar oud. Ook de KWPN-hengst Boreas liet het leven. Het dier had last van zijn lever, waardoor zijn lichaam geen voedingsstoffen meer kon opnemen uit het eten. Er werd besloten het dier te laten inslapen.

Diezelfde week stierf ook de 13-jarige KWPN hengst Mistral (v. Investment) aan een zware koliekaanval. Het dier werd geopereerd, maar zijn darmen kwamen niet meer op gang.
2 dagen later overlijdt de Welsh NWR hengst Kompas Marco door een bloeding. De hengst werd 23 jaar oud.

Uiteraard was er in Juli ook nog leuk communitynieuws! De Jazz-dochter Zhara-Obertje van StephanieDK wist Ermelo op zijn kop te zetten door de Nationale Merriekeuring voor driejarigen te winnen. Met een model dat de perfectie van het dressuurpaardmodel bijna 100% benadert en een bewegingsvorm die zo krachtig is en zo veel lichaamsgebruik kent was het overduidelijk dat dit de kampioene van de driejarige dressuurmerries moest worden. Op de tweede plaats eindigde Zonique (v.San Remo) en de derde plaats was voor Zoriana (v.Jazz).

De wondermerrie Poëtin blijkt in augustus te zijn gekloond. Poëtin zelf stierf eind 2005 op achtjarige leeftijd aan de gevolgen van een acute laminitis. Haar eigenaar Xavier Marie van Stoeterij De Hus in de buurt van Nantes had haar kort daarvoor voor 900.000 euro op de kop getikt en in willen zetten voor de fokkerij.

Na het overlijden van Poëtin heeft de Fransman met behulp van Cryozootech hiervan gebruik gemaakt. Op 30 maart van dit jaar is een gezond merrieveulen geboren, dat genetisch identiek is aan Poëtin, en hiermee de primeur heeft als eerste gekloonde dressuurpaard.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 13:07

Begin September waren er een aantal enerverende evenementen!
Tijdens het EK dressuur in Turijn wist het Nederlandse Dressuurteam voor het eerst in de geschiedenis goud te winnen. Vanaf het eerste EK dat in 1965 verreden werd, hebben de Duitsers het goud op geëist, maar is het tij eindelijk gekeerd.

Ook in de individuele strijd kwam Nederland als beste uit de bus. Anky van Grunsven wist de titel te behalen tijdens de Grand Prix, en verwees daarmee Isabell Werth naar een tweede plaats.
Afbeelding
Dusty Pebbles Flint

De BLID vzw, de Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn, werd geconfronteerd met een ongeval en een ernstige mishandeling van een paard. Op een weide in Aspelare was een paard verstrikt geraakt in het prikkeldraad. Het paard liep op een weide waarop geen enkel sprietje gras stond. Daarom was het dier onder de prikkeldraad gaan grazen en met zijn manen verstrikt geraakt in de draad.

Het paard was dermate uitgeput dat de bijgeroepen dierenarts het beest helaas moest laten inslapen. De schokkende filmpje leverde veel commentaar op.

Halverwege September kwam er een uitspraak in een zaak die veel bokkers wist te raken.
De Duitse dressuuramazone Christine Wells is tijdens de uitspraak naar aanleiding van de eerste klacht; Verschillende paarden flink mishandelen tijdens het rijden, veroordeeld tot een verbod op het houden en voor het omgaan van en met paarden voor de duur van 2 jaar, en een boete van 6300 euro. Aan de 6 maanden gevangenisstraf waar de officier van justitie om vroeg, is ze ontkomen.

De amazone kwam in opspraak nadat het Duitse paardenblad St. Georg videobeelden kreeg toegespeeld waarop de zeer harde trainingsmethoden van deze mevrouw te zien waren. De beelden waren in het geheim gemaakt. Het paardentijdschrift plaatste vervolgens foto's van deze beelden waarna talloze mensen verontwaardigd en geschokt hun mening uitspraken.

Tijdens September overlijden er 2 iconen: KWPN-hengst Uniform (v.Wahtamin) en Holsteinerhengst Chin Chin overlijden. Beide hengsten bereiken de respectabele leeftijd van 29 jaar. Uniform wordt dood in zijn box gevonden. Chin Chin gaat qua gezondheid zo snel achteruit dat er werd besloten de hengst niet langer te laten lijden.

Nog meer communitynieuws dat ons ook niet zomaar voorbij mag gaan:
De 2 jarige American Painthengst "Dusty Pebbles Flint" wordt 2 keer Europees Kampioen. De hengst zegevierde in de klasse "Amateur Halter", en daarna nog eens tijdens de "Open Halter" voor 2 jaar oude hengsten. De hengst is in eigendom van bokker redpebbles.

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 13:08

De maand Oktober begint met het nieuwsbericht dat bokker "manie" Nederlands kampioen mennen is geworden. Deze knappe prestatie konden wij uiteraard niet onopgemerkt aan Bokt voorbij laten gaan.
Afbeelding
Het eerbetoon aan overleden bokker Iski


Enkele dagen later werd bekend gemaakt dat bokker "Diesel54" uitgeroepen is tot Dierenheld 2007. Deze bokker was de bedenker van het reddingsplan voor de paarden van Marrum die opgesloten zaten wegens hoog water.
KWPN dekhengst Lingh (v. Flemmingh) komt even terug naar Nederland zodat deze, samen met zijn nieuwe eigenaresse, kan trainen bij Anky en Sjef.

Begin oktober volgde er wederom een nieuwsbericht omtrent een Bokker. Deze keer betrof het berichtgeving over het eerbetoon van een aantal western Bokkers aan de vorig jaar om het leven gebrachte Bokker Iski.
Wat volgde was wederom een goed bericht uit de Bokkers-hoek. "YouthReiner" werd Nederlands Kampioen Jeugd Reining.

De preferente hengst Flemmingh is deze maand overleden. De 20 jaar oude hengst, kampte met een oude blessure en is uiteindelijk na een terugval ingeslapen.
Bijna gelijktijdig bereikte ons het bericht dat de dekhengst Oklund was overleden aan de gevolgen van koliek. Oklund was nog jong (11 jaar) en stond sinds kort bij Jeroen Dubbeldam in training.
Tijdens de Military in Boekelo werd dit jaar Tim Lips Nederlands Kampioen. Wat het evenement overschaduwde was de dood van het paard Aristocrat van W. Fox-Pitt.

Tijdens een clinic in Groningen viel Anky, na een flinke bokpartij, van haar paard Nelson. Deze valpartij leverde Anky een blessure aan haar been op. Het filmpje waarop te zien was hoe Anky viel, is destijds door bijna iedereen bekeken. Het haalde zelfs de uitzending van RTL Boulevard.

Bokker "Beukiej" heeft deze maand haar pony in moeten laten slapen. Deze pony was aangereden door een tractor en kon, ook na revalidatie, er niet bovenop komen.

Deze maand eindigde onder andere met het voor paardeneigenaren belangrijke nieuws dat de paardenvoerprijzen flink zullen stijgen wegens een tekort aan grondstoffen.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94778
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-07 13:08

Inmiddels zijn we aanbeland bij de een na laatste maand van dit jaar.
Begin November werd bekend gemaakt dat er plannen waren voor het verhogen van de maximum snelheid van auto's met aanhangers. Dit zou betekenen dat auto's die een paardentrailer trekken 90 km/uur zouden mogen rijden in plaats van de bekende 80 km/uur.
Afbeelding
Albert Zoer en zijn miljoenenpaard Oki Doki


Kort hierna volgde het schokkende bericht dat een shetlandpony van 1 jaar oud zo ernstig mishandeld was, dat deze is overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen.
Eveneens kwam er deze maand een einde aan het leven van Van Schijndel's Optical. Optical werd geopereerd aan een scheurtje in zijn been. Die operatie was overigens goed verlopen. Tijdens het kritieke moment van het ontwaken uit de narcose, brak Optical (ondanks het feit dat hij in banden hing) zijn been dermate dat hij moest worden ingeslapen.

In heel Nederland werd de Sinterklaar intocht gevierd. Helaas ging het enkele keren ook mis met Sinterklaas en zijn topper Amerigo, zoals in Alkmaar, Raalte en Den Haag.

Tevens werd deze maand bekend gemaakt wie de Bokt veulenverkiezing 2007 heeft gewonnen. Bij de merrieveulens was dit Carmen Cacharel van "SuzanneF". Bij de hengstveulens ging de overwinning naar "Mireille1960" en haar veulen Cayenne.

Ook viel er in november niet te ontkomen aan Oki Dokie. Er gingen al een tijd de geruchten dat dit springpaard via een bepaalde constructie voor de Nederlandse springsport behouden zou blijven tot en met de Olympische Spelen 2008. Daarna werd bekend gemaakt dat de deal afgeketst zou zijn.
Tijdens Indoor Maastricht werd door onder andere Sjef Janssen een deal gesloten waardoor bovenstaande toch door kon gaan. Oki Dokie blijft dus tot en met de OS behouden voor de Nederlandse springsport.

Naast Optical overleden deze maand ook de dekhengst E-Pilot en Anky's oude topper Prisco.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 01-01-08 22:43, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Juiste naam geplaatst.

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Re: Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 13:09

De maand December begon met het trieste bericht dat er in Veendam 4 paarden om het leven waren gekomen bij een stalbrand.

Ook deze maand werden er op sportief gebied succesen behaald. Enkele hoogtepunten zullen hier worden genoemd. Aat van Essen reed met de Jazz-zoon Premier goed mee bij de internationale wereldtop en scoorde in Stockholm en Londen punten voor de Wereldbeker Dressuur. Maikel van der Vleuten won de GP van Hengelo.

Anky verscheen voor het eerst aan de start met haar nieuwe kur op muziek in Londen. Dit leverde haar meteen een overwinning in de GP Kur op Muziek op. Later deze maand won Anky samen met Painted Black de GP Mechelen. Laurens van Lieren werd 3e in de Kur op Muziek in Frankfurt. Albert Zoer boekte met Oki Doki in Londen ook een overwinning.
Afbeelding
Decor Dreamcatcher


Naast de start van de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring voor het KWPN, begon deze maand ook de hengstencompetitie. De start was in Hengelo waar op dressuurgebied de hengsten Dreamcatcher, United, Vivaldi en Wynton scoorden. Bij de springhengsten ging de overwinning naar Wizzerd van de Silverhoeve, Valentino en Tygo. Even later in Weert kon Vivaldi zijn favourieten rol niet komen hardmaken. Hij is kort daarvoor geopereerd vanwege koliek. Van de hengsten die wel in Weert verschenen, ging de overwinning naar Wynton, Johnson en Dreamcatcher (dressuur) en Canturano, Vaillant en Uvolinus (springen). Tijdens de laatste voorronde in Zuidbroek ging de overwinning naar Westpoint, Johnson en Dreamcatcher. Bij het springen wonnen Whitaker, Vincenzo en Tygo.

Een publicatie in de "Levende Have" zorgde voor nogal wat opschudding op Bokt. Het betrof een artikel waarin onderzoek zou aantonen dat een enorm aantal paarden in Nederland sterotiep gedrag vertonen.

Enkele bokkers hebben deze maand hun paard mee laten doen bij de IBOP. Hoe het hen is vergaan kun je hier lezen.

Deze maand eindige met de uitspraak van het Tuchtcollege in kwestie omtrent het longeren van Power and Paint. De betrokken personen zijn vrijgesproken en zullen niet worden vervolgd.

Tot slot rest ons nog om namens bokt.nl jullie allemaal een voorspoedig en gelukkig 2008 te wensen!

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Sientje

Berichten: 6525
Geregistreerd: 27-05-06

Re: *Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 14:49

Wow, wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar.. Sjoert en Cayenne: helemaal top dat jullie (naar ik aanneem) zo veel tijd hebben gestoken in het maken van een overzicht! OK dan! OK dan!

Julia
Berichten: 24248
Geregistreerd: 22-02-06

Re: *Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 14:53

Zeker veel gebeurd dit jaar. Mooi overzichtelijk overzicht zo!

Bij deze ook een dikke pluim voor alle leden van de nieuwsredactie. Echt super! OK dan!

Amandavd
Berichten: 10478
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Re: *Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 14:53

Ik mis het stukje waar de tweeling van andere bokker is geboren, of heb ik daar over heen gelezen?

traan_beauty

Berichten: 3837
Geregistreerd: 14-07-05
Woonplaats: Eibergen

Re: *Jaaroverzicht voorpagina nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 14:56

Erg overzichtelijk en leuk gedaan zeg!

Hier moet inderdaad veel tijd in gestoken zijn, echt super gedaan!

Jullie ook een gelukkig 2008 Lachen .

Zon, doe geen poging.. Ik straal toch harder!

lindake
Berichten: 11269
Geregistreerd: 29-04-07

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:43

Een prachtig jaaroverzicht Lachen.
Een zaaalig 2008 gewenst!

Dieuwke_

Berichten: 3448
Geregistreerd: 10-12-06

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:46

Erg mooi overzicht!
Iedereen een prettig 2008 toegewenst!


    Anoyse A (Uromast x Waterman)
    Danomar H (Don Cremello du Bois x Uromast)

    Insta: mygoldonfourfeetJorienn
Berichten: 5167
Geregistreerd: 17-03-07
Woonplaats: Zuid Holland

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:50

Erg mooi gedaan , een prettig 2008 & bedankt dat jullie er zoveel tijd in gestoken hebben Ja

   Everest v. Wup <3

M2+12

itsinmygenes
Berichten: 1884
Geregistreerd: 17-08-07
Woonplaats: Nieuwegein

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:52

Mooi overzicht! Haha!

Redrumfox
Berichten: 7627
Geregistreerd: 05-01-06

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:56

Heel mooi overzicht met helaas veel tegenslagen en grote verliezen maar ook prachtige (sport)prestaties. Netjes gedaan Cayenne en Sjoert. Ja

VIP_1

Berichten: 633
Geregistreerd: 15-06-07
Woonplaats: St. Michielsgestel

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 15:59

Wat is er toch weer veel gebeurd in 2007!
Op naar een jaar met hopelijk veel goed nieuws Haha!
Bedankt Sjoert en Cayenne

Ideas are the beginning points of all fortunes

Allejandro
Berichten: 18388
Geregistreerd: 21-09-03

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 16:19

Mooi overzichtje. Leuk om te lezen, ook al zitten er veel slechte berichten tussen Lachen Lachen

Mama van C. (06-2011) & E. (01-2013) & L. (03-2015)

Kathmandu
Berichten: 1248
Geregistreerd: 13-01-05
Woonplaats: Utrecht

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 16:23

Prachtig overzicht met de mooie foto's!
Iedereen een heel fijn 2008 Ja.

_Ananas_

Berichten: 3862
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: Regio Utrecht

Re: *Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws 2007*

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-07 16:24

Wauw wat leuk om te lezen! Nog even het jaar 2007 doornemen voor we het wegknallen Haha!

Super!

Schoentje(s) are red, apples are fruity. Don't eat lasagne, it might be Black Beauty!

Konijn@kussengevecht
Pk vest nieuw!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cellibelli, Resistance en 6 bezoekers