Koetsen als toeristische attractie niet meer betaald door gemeente

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14460
Geregistreerd: 20-04-16

Koetsen als toeristische attractie niet meer betaald door gemeente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-24 21:30

Omroep West
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


DEN HAAG - De gemeente Den Haag geeft geen opdracht meer om paardenkoetsen in te zetten als toeristische attractie in de winter. Dat meldt wethouder Saskia Bruines in een brief aan de gemeenteraad. De Partij voor de Dieren had hierom gevraagd. Het besluit is tegen het zere been van Hart voor Den Haag. Die partij noemt het 'overdreven' en wil dat het teruggedraaid wordt.
Al een aantal jaar organiseert stichting Marketing Haagse Binnenstad een 'Koninklijk programma' in de maanden november, december en januari. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. Er worden dan activiteiten georganiseerd en de stad wordt aangekleed. Een ander onderdeel hiervan zijn rondritten in paardenkoetsen.

"De stalhouderij die de ritten uitvoert, respecteert de rij- en rusttijden en ziet toe op het welzijn van de paarden", zegt wethouder Bruines (D66, Cultuur en Economische ontwikkeling). "Zo maakt de organisatie bijvoorbeeld gebruik van kleine koetsen, en de paarden trekken de koets maximaal vier uur per dag voort." Eerder werd wel al besloten om de ritten op oudejaarsdag te annuleren vanwege het afsteken van vuurwerk.

'Dierenwelzijn bevorderen'
En nu worden de rondritten met paardenkoetsen dus helemaal geschrapt. Volgens Bruines is een aantrekkelijk winterprogramma belangrijk voor bewoners en bezoekers van de stad, maar is tegelijkertijd in de Nota Dierenwelzijn vastgelegd dat de stad zich inzet 'om dierenwelzijn te bevorderen en dierenleed zoveel mogelijk te beperken.'

"De gemeente ontmoedigt het gebruik van dieren bij evenementen los van de dieren die onderdeel uitmaken van de dagelijkse bedrijfsvoering, zoals bijvoorbeeld bij kinderboerderijen, kennels en maneges. Verder staat in de nota dat de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft door geen dieren deel uit te laten maken van eigen evenementen."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Elisa2

Berichten: 38553
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-24 21:54

En als de paarden zoiets nu leuk vinden en het juist bijdraagt aan paarden welzijn?

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Boras
Berichten: 10027
Geregistreerd: 21-10-10

Re: Koetsen als toeristische attractie niet meer betaald door gemeente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-24 23:38

:=


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers