NRPS heeft er weer twee springhengsten bij

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14490
Geregistreerd: 20-04-16

NRPS heeft er weer twee springhengsten bij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-24 15:35

Persbericht NRPS
Fokkerij

Afbeelding
Zirocco Blue x Gemini. Foto: Jacky van Tartwijk


Lunteren – Op twee adressen heeft de NRPS-commissie vrijdag 17 mei een 3-jarige springhengst aangewezen. Het zijn afstammelingen van Zirocco Blue x Gemini CL xx en Donthargos x Quidam de Revel.

De zoon van Zirocco Blue, van fokker/ eigenaar Wim van Nispen, komt uit een sterke Holsteiner stam (4847), die veel paarden op hoog niveau heeft voortgebracht. Naast zijn grote sportcarrière onder Jur Vrieling heeft Zirocco Blue aanzienlijke invloed op de hedendaagse springpaardenfokkerij met 55 ggk hengsten en 46 nakomelingen die uitgebracht worden in het 1.60 m. Moeder Jboxynula-N is tot dusver alleen voor de fokkerij ingezet en heeft vijf nog jonge nakomelingen. Haar vader is Gemini CL xx, kloon van de beroemde Gem Twist (met Greg Best individueel en met het team winnaar van het Olympisch zilver). De eerste Gemini CL nakomelingen worden nu uitgebracht op 1.60m niveau en de hengst heeft inmiddels tien ggk zonen. Tweede moeder Boxnula ster is een dochter van Argentinus. Derde moeder Roxynula stamt van Nimmerdor x Landgraf I. Van haar worden vier afstammelingen uitgebracht op 1.30m/1.35 m niveau, en Hoxynula heeft 1.45m gelopen. Uit de directe lijn komen verder o.a. de Holsteiner hengsten Lancer l, ll en lll. De sterk gebouwde hengst komt evenwichtig over. Springt met veel afdruk en wil snel aan de paal zijn. Hij staat ter dekking via Auke de Jong.

De vader van de andere 3-jarige, Donthargos (Don Diarado x Conthargos x Lordanos) is goedgekeurd in Oldenburg en gaat dit jaar met Karl Brocks zijn internationale springdebuut maken. De eerste zonen zijn inmiddels goedgekeurd, daaronder Don Corleone die dit jaar is aangewezen bij het NRPS. Moeder Anguiliet T ster (Quidam de Revel x Nimmerdor x Renville, Holsteiner stam 1023) is tot dusver alleen als fokmerrie ingezet en heeft acht nakomelingen, waaronder een ggk hengst (Brandenbrug) en twee nakomelingen worden uitgebracht in het 1.30 en 1.35m. Van de twaalf kinderen van de tweede moeder Una d’Or T springt Blue Boy T int. 1.60m en Gys van Avontos wordt uitgebracht in het 1.30m. Derde moeder Empress ster, pref., prest is zelf uitgebracht in het 1.30m. Zij is moeder van Jan Aart die werd uitgebracht in het 1.60m springen, en grootmoeder van de 1.60m paarden Courage T Z en Chaplin T Z. De zoon van Donthargos heeft veel hengstuitstraling. Onder het zadel sprong hij met veel afdruk en vermogen. En liet zich fijn bewerken. De hengst staat ter dekking bij de Hengstenhouderij Stal Borghuis. Belangstellenden zijn welkom op hun fokkersdag op zondag 26 mei (aanvang 14.00u.), Beekdorpweg 18, 7595 KH Weerselo.


Afbeelding
Donthargos x Quidam de Revel. Fokker: G. Kouwen uit Dalfsen.
Foto: Jacky van Tartwijk

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ashley1, CupCakes_, estell__, Nieuwsredactie, Solmyrkvi en 18 bezoekers