Prinses Margarita beschermvrouwe van PTSS-onderzoek met paarden

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 12917
Geregistreerd: 20-04-16

Prinses Margarita beschermvrouwe van PTSS-onderzoek met paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-23 21:43

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Prinses Margarita. Foto: Vorsten TV/Wikimedia Commons


Universiteit Utrecht willen een veilige en werkzame therapievorm voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) willen ontwikkelen, met behulp van paarden. Dit onderzoeksproject heeft de naam Horse Power. Paarden spiegelen het gedrag van mensen, zonder dat ze daarbij oordelen. Daardoor wordt het voor de veteranen makkelijker om zich kwetsbaar op te stellen.
Bij het onderzoek wordt het welzijn van de paarden niet uit het oog verloren. De onderzoekers meten onder andere het level van cortisol en oxytocine, maar hartslagvariabiliteit is een als belangrijke parameter.

In Nederland zijn ongeveer 20.000 veteranen met PTSS. Een deel van deze veteranen heeft nog steeds klachten na een reguliere vorm van therapie. Het contact met paarden kan een grote rol spelen in het helpen van de veteranen bij wie de gebruikelijke therapieën niet helpen, daarom wil prinses Margarita als beschermvrouw van Horse Power aandacht vragen voor het project. “Ik ben blij dat er nu wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar de invloed van paarden op veteranen met therapieresistente PTSS. Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat het welzijn van de paarden gemeten wordt. Wat me opvalt is de rust en de ontspanning die de veteranen ervaarden als ze met de paarden omgaan. Ik hoop dat dit in de toekomst voor meer veteranen met PTSS toegankelijk zal zijn”, aldus de prinses.

Naast haar werk als beschermvrouwe voor Horse Power is de prinses, die zelf ook paardenliefhebster is, ook bestuurslid van de stichting Paard Verbindt, een organisatie die zich inzet voor projecten waarbij paarden van invloed kunnen zijn op de mentale en psychische gezondheid van mensen.


Gebruikte bronnen:

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Elisa2

Berichten: 33255
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Prinses Margarita beschermvrouwe van PTSS-onderzoek met paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-23 21:53

Wat goed!

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

roekes

Berichten: 731
Geregistreerd: 05-04-14
Woonplaats: Drenthe

Re: Prinses Margarita beschermvrouwe van PTSS-onderzoek met paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-23 22:24

Hulphond Nederland zet al een paar jaar paarden in voor therapie met mensen met ptss.... niks nieuws dus

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

xSagan
Berichten: 561
Geregistreerd: 27-08-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-23 08:30

roekes schreef:
Hulphond Nederland zet al een paar jaar paarden in voor therapie met mensen met ptss.... niks nieuws dusKlopt, maar toch zie ik in mijn omgeving dat het nog steeds vraagtekens geeft van: kan dat? Dan kan het nooit kwaad om het weer even extra aandacht te geven. :)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-23 08:35

roekes schreef:
Hulphond Nederland zet al een paar jaar paarden in voor therapie met mensen met ptss.... niks nieuws dus
Het nieuws is ook niet dat het kan, het nieuws is dat prinses Margarita beschermvrouwe is geworden, maar die informatie is verloren gegaan in het knip- en plakwerk.

Mooi dat ze haar naam hiervoor leent!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, beestenfreak, Facebook, GoogleAdsense, huckellover, Niobe, secricible, Slieke, Thioro, Vagabondo, Wendeltje, xDeena_ en 13 bezoekers