Diesel en Farell nemen afscheid van de wedstrijdsport

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

Diesel en Farell nemen afscheid van de wedstrijdsport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-22 18:22

Hoefnet
Sport

Afbeelding
Farell. Foto: privébezit Esther Klok en Rudolf Pestman


Menteam P&K (Rudolf Pestman en Esther Klok) kreeg in de laatste voorbereidingen op het WK voor enkelspannen een enorme domper te verwerken. Ze hadden twee ijzers in het vuur voor het komende WK, maar ze moeten hun beide succespaarden Diesel en Farell eerder dan gepland terugtrekken uit de wedstrijdsport.

Dankzij de prestaties van beide paarden staat Rudolf Pestman op de eerste plaats van de FEI wereldranglijst. Succespaard Diesel won dit jaar goud op het Nederlands kampioenschap en werd eerste op de internationale wedstrijd in Greven. De karakteristieke bonte ruin is nu 19 jaar oud, maar was Rudolfs eerste keus voor het WK in september. Het zou Diesels laatste wedstrijdoptreden worden, maar helaas is hij momenteel niet oké. Hij loopt niet zoals het zou moeten en voorbereiding op een zware WK marathon is niet realistisch.

Rudolfs tweede paard, Farell (12 jaar) werd in de schaduw van Diesel opgeleid en was diens beoogde opvolger. Farell (alias Fair Play) draaide internationaal inmiddels op het hoogste niveau goed mee. Tijdens zijn laatste internationale wedstrijd in Ksiaz (Polen) was hij in de sterk bezette rubriek de beste in dressuur, maar twee dagen later was hij kreupel en bleek hij artrose in de voorvoet te hebben. Dat betekende het einde van zijn wedstrijdcarrière.

Afbeelding
Diesel. Foto: privébezit Esther Klok en Rudolf Pestman

Maatjes
Diesel begon en eindigde zijn internationale sportcarrière met een overwinning. In 2012 debuteerde hij winnend tijdens CAI 3* Dillenburg. Eind mei sloot hij zijn internationale sportcarrière dus af met een overwinning (CAI 3* Greven). Het is jammer dat het afscheid een aantal weken eerder komt dan gepland, maar Rudolf is zijn paard vooral dankbaar voor alles wat hij hem heeft gebracht. “Diesel wil heel graag aandacht, maar is absoluut geen knuffelpaard. Hij heeft meer zoiets van ‘laten we maar wat gaan doen’”, vertelt Rudolf over zijn oogappel. De paarden zijn z’n maatjes. Over Farell zegt hij: “Zijn carrière is super verlopen. Hij heeft vaak een beetje in de schaduw van Diesel gestaan, omdat die in het geval van een grote wedstrijd vaak voorrang kreeg. Eigenlijk zou het nu zijn tijd worden om te gaan shinen. Farell is een echt knuffelpaard en kan uren met je kroelen. Wel met een behoorlijke gebruiksaanwijzing en redelijk autistisch. Maar echt een schat, ik kan met hem lezen en schrijven.”

De beide paarden mogen gaan genieten van hun wedstrijdpensioen en zullen ongetwijfeld nog menig recreatief ritje in de omgeving van Eext gaan maken.

Klik hier voor het verhaal dat Hoefnet eerder publiceerde over Diesel.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Contemplate, Pluksjaanvu, sharonalover en 18 bezoekers