Conor Swail en Vital Chance vliegen naar overwinning Kentucky CSI3* GP

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14190
Geregistreerd: 20-04-16

Conor Swail en Vital Chance vliegen naar overwinning Kentucky CSI3* GP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-22 18:58

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Conor Swail en Vital Chance in 2021 bij de Wereldbekerwedstrijd in Vancouver.
Foto: Quinn Saunders/ FEI/ Flickr


De Ier Conor Swail en Vital Chance hebben zaterdagavond de hoogste eer behaald in de $225.000 Kentucky CSI3* Invitational Grand Prix presented by Hagyard Equine Medical Institute op het Kentucky Horse Park. In een format waarin de top tien terugkeerde voor de tweede ronde, bleven Swail en Vital Chance twee keer foutloos in het parcours van de Olympische parcoursontwerper van 2016, Guilherme Jorge. Ze noteerden de snelste foutloze tijd van 43,170 in de tweede ronde.

"Er waren zeven of acht ruiters voor mij en alle vier-fouters gingen zo snel als ze konden, dus ik kon al vrij vroeg zien welk tempo ik nodig had om een goede ronde neer te zetten", zei Swail. "Ik wist dat we rond de 43 of 44 seconden moesten zitten. We kenden het plan. Het pakte heel goed uit. Alles kwam mooi uit en mijn paard ging de hele weg met me mee. Hij is een snel paard dus gelukkig kwam ik vanavond als winnaar uit de bus."

Swail werd in januari vorig jaar de partner van "Vinny" en vond al snel succes met de 13-jarige Selle Français. "We zijn een heel goed team samen. Hij heeft vier of vijf grand prix' gewonnen in het afgelopen jaar. Hij is zo'n ongelooflijk paard en zo'n vechter. Hij is een winnaar en ik ben zo blij dat ik hem heb."

De proefwinnaar van 2019, Paul O'Shea uit Ierland, loodste zijn jarenlange partner Skara Glen's Machu Picchu naar de tweede plaats met twee foutloze rondes en een tijd van 44.020 in de tweede ronde. Ze bezorgden het publiek een sensatie met een enorme inspanning op de laatste hindernis, die hen net de voorsprong gaf op de derde plaats.

"Ik heb Machu sinds hij 7 jaar oud was. Hij is nu 15. We kennen elkaar heel goed. Hij is een 'life-changing' paard voor me geweest", zei O'Shea over de KWPB-ruin. "Hij heeft een groot hart en ik hoop dat hij goed blijft en ervan blijft genieten."

Daniel Bluman uit Israël en de 11-jarige KWPN-merrie Gemma W vervolledigden de top drie met twee foutloze rondes en een tweede rondetijd van 44,310.

"Ik heb het gevoel dat haar carrière nu pas begint. Ze is in goede vorm. Ze voelde vandaag goed aan. Het jaar is nog lang en er komt nog veel aan, maar het is een van de beste paarden die ik ooit gereden heb", zei Bluman. "Dit is mijn eerste keer in dit evenement. Ik denk dat de parcoursontwerper goed werk heeft geleverd. Ik denk dat de winnaar de juiste winnaar is, en het publiek had een geweldige tijd. Het is fantastisch voor ons ruiters om topsport te verwerken in een dag als vandaag."

Na een hele dag kijken naar de crosscountry tijdens de Land Rover Kentucky Three-Day Event presented by MARS EQUESTRIAN™, bleven er 10.345 toeschouwers over om naar de springwedstrijd te kijken. Zij vulden het Rolex Stadium tot de nok en juichten alom, wat bijdroeg aan de ongelooflijke sfeer van de show.

"Deze ruiters worden aangetrokken door de kwaliteit en de opwindende sfeer van het evenement en de toeschouwers creëren dat", zei Derek Braun, de oprichter en voorzitter van de Split Rock Jumping Tour die het evenement produceerde. "Het is geweldig om deze ongelooflijke menigte te hebben om uit te putten op cross-country dag. Deze fans zijn zo gepassioneerd, en ik denk dat dat bijdraagt aan een hoog niveau van adrenaline en opwinding voor de ruiters."

Swail sloot zich aan bij Braun en zei: "Het is al een tijdje geleden dat we voor zo'n grote menigte hebben gestaan en het geeft ons allemaal meer adrenaline. Het is zo leuk als mensen kijken en waarderen wat we doen."

Het Land Rover Kentucky Three-Day Event op het Kentucky Horse Park in Lexington, KY, is een van de slechts zeven jaarlijkse Five Star driedaagse evenementen in de wereld. Het evenement is ook gastheer van een CCI4*-S evenals de $ 225.000 Kentucky CSI3* Invitational Grand Prix gepresenteerd door Hagyard Equine Medical Institute. Het evenement staat bekend als "The Best Weekend All Year" en trekt jaarlijks meer dan 80.000 toeschouwers die ook kunnen genieten van uitgebreide winkelmogelijkheden, een verscheidenheid aan gastvrijheidservaringen en een breed scala aan demonstraties.

Meer informatie over de Land Rover Kentucky Three-Day Event en de Kentucky CSI3* Invitational Grand Prix is beschikbaar op www.kentuckythreedayevent.com.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, Lielle, maj0, miepmier26, Winterram en 21 bezoekers