Nakeuring Meindert en Rio

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14493
Geregistreerd: 20-04-16

Nakeuring Meindert en Rio

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-22 16:32

HetGroningerPaard.nl
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Wegens privéomstandigheden van eigenaresse en ruiter konden de stamboekhengsten Meindert (v. Meinhold, m.v. Parcival) van L. Merks en Rio (v. Rieu, m.v. Eros) van M.H. de Harder op de eerder gehouden hengstenkeuring niet aan hun verplichtingen voldoen voor 2022, om hun goedkeuring als dekhengst te behouden. Voor verlenging van de deklicentie waren Meindert en Rio op 20 april 2022 aanwezig op de nakeuring en hebben zij aan de benodigde verplichtingen voldaan. Zowel de hengsten als de eigenaren en juryleden werden gastvrij ontvangen op de keurig verzorgde locatie van stal Nieuwland in Wijdewormer, waarvoor dank. Hieronder een korte toelichting van juryleden Bernard Pleyter en Arie de Jong.

De bruikbaarheidsproef onder het zadel werd afgelegd door Rio, gereden door Twan Koerkamp. Rio heeft een fijne stap en een aansprekende galop met een mooie zelfhouding, de draf is voldoende. Rio toonde halverwege de proef wel wat spanning en moet nog leren zich dan meer op de ruiter te blijven concentreren, de ruiter zou mogen leren hier nog wat makkelijker mee om te gaan. Rio behaalde met zijn bruikbaarheidsproef 187 punten.

Meindert werd correct en goed verzorgd voorgesteld. Meindert is een hengst met veel front en hij liet zien nog steeds een sterke beweger te zijn. Naarmate hij ouder wordt lijkt hij wat meer uit te zwaren.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Iloveiswan en 8 bezoekers