Eric Lamaze is nieuwe Canadese Chef d'Equipe

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

Eric Lamaze is nieuwe Canadese Chef d'Equipe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-22 19:03

Equnews
Sport

Afbeelding
Eric Lamaze. Foto: © FEI/Hippo Foto - Dirk Caremans.


De Canadese Olympische springruiter, Eric Lamaze is de nieuwe Technische Adviseur voor de Canadese federatie. Lamaze zal zo dienst doen als Chef d'Equipe voor het Canadese springteam. Lamaze vervangt zo Technisch adviseur Mark Laskin, met wie de federatie na de Olympische Spelen de samenwerking stop zette.

"Ik ben enorm gemotiveerd om het Canadese team te helpen groeien", vertelt de 53-jarige springruiter. "Ik zal mijn eigen wedstrijdagenda sterk inperken zodat ik de nieuwe uitdaging degelijk en goed kan uitvoeren. Het is een eer om deze positie te mogen invullen. Ik heb een sterke visie voor de sport in Canada en wil deze ook in al zijn perfectie - op termijn - uitgevoerd zien", vertelt Lamaze.

Lamaze sprong zelf al een enorm palmares bijeen. Zo won hij een individuele bronzen medaille tijdens de Wereld Ruiter Spelen in 2010 en haalde hij vier Pan American Games-medailles, inclusief een gouden teammedaille. Verder heeft hij zowel een gouden, zilveren als bronzen olympische medaille. Om de lijst compleet te maken, pronken er heel wat Grand Prix-zeges op het palmares, waaronder Calgary, Genève, Aken, La Baule, Rome, enz.

In 2021 werd Lamaze geëerd met de erkenning van de Order of Sport Award. Lamaze zal voor het eerst als chef d'Equipe optreden tijdens de CSIO4* Nations Cup in Wellington, volgende maand.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Leonie, BLEXBot, Danij, Frieke84, horselover22, MirjamRobin, XXXX2015 en 66 bezoekers