Nakeuring tuigpaardhengsten levert een sterhengst op

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12917
Geregistreerd: 20-04-16

Nakeuring tuigpaardhengsten levert een sterhengst op

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-22 10:06

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Idol. Eén van zijn zonen kreeg het sterpredicaat. Foto: Amanda Fotografie.


Afgelopen donderdag vond de nakeuring voor tuigpaardhengsten plaats. Hieraan namen twee hengsten deel, waarbij een zoon van Idol het sterpredicaat toegekend kon worden.

De nakeuring is bedoeld voor hengsten, die wegens veterinaire redenen niet konden deelnemen aan de eerste bezichtiging op 8 januari van dit jaar. Ook kan de hengstenkeuringscommissie een hengst tijdens de eerste bezichtiging doorverwijzen naar de nakeuring, als hier aanleiding toe is.

Dit was het geval bij de hengst met cat.nr. 724, Oberon HB (Indiana uit Barola keur van Stuurboord, fokker H. Beijering uit Grolloo) geregistreerd op naam van H. Pos uit Ankeveen, die tijdens de eerste bezichtiging onregelmatig bleek. Vandaag werd hij opnieuw gepresenteerd, maar kon geen ster worden verklaard.

Tijdens de eerste bezichtiging bleef cat.nr. 718 Odin (Idol uit Jasmijn keur IBOP-tuig van Eebert, fokker P. de Groot uit Leerdam) met veterinair attest afwezig. Vandaag werd de hengst van geregistreerde J.A. de Heul uit Breukelen ster verklaard door de commissie, bestaande uit Lammert Tel, Bauke de Boer en Thomas van der Weiden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers