HC Kronenberg: McLaren met 95 punten naar overwinning

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 37926
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

HC Kronenberg: McLaren met 95 punten naar overwinning

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-21 08:17 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
McLaren en Dinja van Liere. Foto: aniek1985.


In Kronenberg vervolgt het programma met de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. Bij de vierjarigen was het Mclaren, voorgesteld door Dinja van Liere, die in alle opzichten zijn talent liet zien. De Morricone-zoon werd beloond met 95 punten en bleef daarmee voor op Mowgli V.O.D. (v.Desperado). Dinja van Liere stond tweemaal op het podium. Ze werd derde met met Mauro Turfhorst (v.Zonik).

McLaren (uit Samatha van Sir Donnerhall) is gefokt door U. Toenjes uit Ganderkesee en staat geregistreerd bij Reesink Horses uit Eibergen. “McLaren heeft een lichtvoetige draf met veel kracht van achter. De galop is opwaarts gesprongen, krachtig en soepel. De hengst beweegt met veel balans en werd zeer goed voorgesteld. In de stap zou hij nog iets meer door mogen treden”, lichtte jurylid Janine van Twist toe na afloop. De hengst kreeg tweemaal een 10, voor de draf en de harmonie. Het eindtotaal kwam hiermee op 95 punten.

Mowgli V.O.D.
De Desperado-zoon Mowli V.O.D. werd kundig voorgesteld door Franka Loos, die eerder al de klasse M won met Las Vegas. Mowgli V.O.D (uit Zoriana elite pref prest IBOP-dres PROK van Jazz) is gefokt door A. van Os uit Sprang-Capelle en staat geregistreerd bij de fokker samen met zijn zoon Jorg en S. van der Lei uit Sint-Michielsgestel. “De draf heeft veel schwung en lossigheid. Hij kan nog iets aan kracht winnen naar voren. In de galop heeft hij veel ritme, maar mag hij meer verbinding naar voren ontwikkelen. Hij is mooi voorgesteld en liet mooie overgangen zien”, vertelde jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg driemaal een 9,5, voor de draf, harmonie en algemene indruk. Het eindtotaal kwam hiermee op 92 punten.

Mauro Turfhorst
Dinja van Liere stelde ook de hengst Mauro Turfhorst (Zonik uit Hidaylia ster van Negro) voor. De hengst is gefokt door J.W. Greve uit Haaksbergen en staat geregistreerd bij Stoeterij Turfhorst uit Wezep en Reesink Horses uit Eibergen. “De hengst toont veel ritme en afdruk in de draf. Hij mag nog iets aan kracht winnen, dat zien we met name in de verruimingen. de galop is mooi ruim doorgesprongen en opwaarts. Het paard loopt op eigen benen en werd netjes voorgesteld”, sprak jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg vier 9ens voor de stap, galop, harmonie en algemene indruk. Het eindtotaal kwam hiermee op 88 punten.

Blom Hengstencompetitie Springen
Vandaag staat de Blom Hengstencompetitie Springen op het programma, eveneens bij Equestrian Centre de Peelbergen. Iedereen is van harte welkom om de jonge hengsten in actie te zien. De entree bij Equestrian Centre de Peelbergen is gratis. Een coronatoegangsbewijs is alleen nodig wanneer u plaats wilt nemen in het restaurant. Wilt u alleen de wedstrijd bekijken? Dan hoeft u geen coronatoegangsbewijs te tonen. Het adres is:

Equestrian Centre de Peelbergen
Travers 5 (navigatiesysteem Peelstraat)
5976 PL in Kronenberg

Bent u niet in de gelegenheid om naar Kronenberg te komen? Alle competitiewedstrijden en de finale zijn ook live te volgen via KWPN.tv. De livestream is gratis voor zowel leden als niet-leden.

Op de website van KWPN is een PDF met de volledige uitslag te downloaden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abiola, BlogBeat, MAD_fan, sassefras, Vagabondo en 14 bezoekers