Goede resultaten voor Belgische enduranceruiters

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo

Berichten: 34986
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Goede resultaten voor Belgische enduranceruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-21 06:00 Tip de Nieuwsredactie

Equnews
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo


Door de kwaliteit van hun organisatie en parcours, de schoonheid van de omgeving en de geografische nabijheid van België, behoren de endurance-wedstrijden van Fontainebleau tot de populairste bij de Belgische ruiters. Dat was niet anders op 15 en 16 oktober, toen deze ruiters in totaal 17 paarden inschreven.

Het meest opvallende resultaat kwam er op de CEI3* 160km van Nicolas Willems en Aïda (15e / 28 starters, gemiddelde snelheid 17,2 km/u), zijn 11-jarige schimmelmerrie met wie hij in juni vorig jaar al de CEI3* 140km in Compiègne succesvol had afgelegd. Na vorige maand als hoefsmid te hebben gefungeerd voor de teams op de Europese en Wereldkampioenschappen in Ermelo, voegen Nicolas en Aïda zich nu bij de lijst van combinaties die hebben voldaan aan de door de FEI opgelegde kwalificatiecriteria, en zijn dus geplaatst voor een mogelijke selectie voor de volgende Wereldkampioenschappen in Verona.

De andere CEI3*, 140 km, werd een tijdje aangevoerd door Louna Schuiten en Athena Dream, ook een 11-jarige merrie, maar helaas trok Louna haar paard terug uit de race voor het begin van de laatste lus.

In de andere wedstrijden van het weekend moet ook het succes van Céline Lavis en Farah du Bois Hutte (32e / 51 starters, gemiddelde snelheid 15,3 km/u), evenals dat van Zoé Snoeck en Aslan J (7e / 10 starters, gemiddelde snelheid 16,2 km/u) op hetzelfde evenement voorbehouden aan Juniors & Young Riders, zeker worden vermeld. Met dit resultaat heeft Zoé genoeg aan nog 1 geslaagde wedstrijd van dit niveau om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen van deze categorie, volgend jaar.

In de CEI1* 100 km tenslotte, ging de overwinning naar Louna Schuiten en Dune du Guillec (48 starters, 28 geklasseerd) met een gemiddelde snelheid van 19,8 km/u. Bijzonder opmerkelijk; Dune du Guillec is een 8-jarige bruine merrie, waarmee Louna in de zomer al eens 2e was geworden in Castillones, en wiens vorderingen we volgend jaar met belangstelling zullen volgen.

Vermeldenswaard zijn ook de optredens van Sven Van Loo (Capucine FL, 19e), Zoé Snoeck (Lady, 30e) en Pietro Di Geronimo (Hahdes Nheeon, 31e) op vrijdag, en van Nancy Vandewalle (Paradoxus, 19e) op zaterdag.

Tegelijkertijd won Carine Boulanger met PH.IBN Jadarah, de CEI2* 120 km (gemiddelde snelheid 19,61 km/u) in Samorin, terwijl Céline Derème, met Dhayah du Courtisot er als 4e eindigde (van de 14 ruiters).

  I don't care when the haters are singing their song, all I hear is the melody
   I am not like the others I won't sing along, I just like being happy
    Cause everybody wanna be somebody, but nobody is good enough for anybody
  But I won't play no part I've had enough - Smash Into Pieces (Like This)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoeska27, jokari, mino1, Temeraire en 5 bezoekers