Hoe gaat het nu met Elfenfeuer?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 36776
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Hoe gaat het nu met Elfenfeuer?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-21 19:42 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marjo.


Dit jaar reed Alice Tarjan in de legendarische wedstrijdring van CHIO Aachen. Voor veel Europeanen is zij een onbekende, maar in de Verenigde Staten is ze een bekende internationale Grand Prix-amazone en trainer, die succesvol is in het vinden en kopen van jonge paarden in Europa en ze opleiden tot het hoogste niveau.

Tarjans internationale dressuurcarrière startte in 2015, met de Oldenburger merrie Elfenfeuer. Een jaar later verdween de prachtige vos uit de spotlight. Hoe is het nu met haar?

Oldenburger premium staatsmerrie
Elfenfeuer is een veertienjarige Oldenburgermerrie, geboren in 2007 en gefokt door Ewald Grotelüschen. Ze komt uit de bekende Elfenblume merrielijn. Ze heeft Florencio als vader en Elfensonne (Sion x Figaro x Goldstern) als moeder.

De merrie Elfensonne heeft ook de goedgekeurde Dimanche Goyal NG (De Niro, gereden door Stefanie Wolf) voortgebracht en uit deze merrielijn komt ook de hengst Depardieu (De Niro) en de Grand Prix-paarden Don Charly (Minna Telde) en Pentimento (Anna Nolte).

Elfenfeuer deed de verrichtingsproef voor merries in 2010 en ze werd gepresenteerd op de Oldenburger Elite Mare Show in Rastede, waar ze kans maakte op de titel premium staatsmerrie, maar ze redde het niet tot in de Brilliant-ring. Tarjan ontdekte haar bij de Winter Mixed Sales veiling in Vechta en kocht haar.

Van jong paard tot Grand Prix
Alice heeft Elfenfeuer opgeleid van jong paard tot Grand Prix-niveau.

In 2012 won de merrie zilver op het Amerikaans Kampioenschap voor jonge paarden bij de vijfjarigen en in 2013 werd ze vierde bij de zesjarigen.

In 2014 maakte de zeer getalenteerde merrie de grote sprong naar de Grand Prix op zevenjarige leeftijd en ze werd de Grand Prix Adult Amateur Champion bij de USDF-finale vna 2014. Elfenfeuer werd ook tweede in het algemeen klassement van de USDF Grand Prix Dressuurpaard van het jaar.

In 2015 maakte de combinatie haar internationale wedstrijddebuut op Grand Prix-niveau in Wellington. Ze scoorden halverwege de 60%. Ze namen deel aan vier CDI's tijdens het Global Dressage Festival, met scores die omhoog klommen tot 69% op hun laatste internationale wedstrijd.

Die zomer wonnen ze brons op het US Developing Grand Prix Horse Championship van 2015 en in de winter voegden ze daar de titel in de Grand Prix en de GP Freestyle Adult Amateur Championship in de USDF aan toe. Ze waren ook ingeschreven voor het Amerikaans Kampioenschap dressuur in 2015, gehouden in december in Wellington, maar ze trokken zich terug.

In 2016 nam Tarjans trainer van toen, de Deense Lars Petersen, de teugels over en startte de merrie in twee CDI's in Wellington, waar ze 65,2% scoorden in de Grand Prix en de kür, maar helaas gediskwalificeerd werden in de tweede. Als Grand Prix-paard viel Elfenfeuer op door haar exceptionele passage en opwaartse vliegende galopwissels. Ze vond echter de stap en piaffe best moeilijk.

Sinds die tijd is Elfenfeuer van het toneel verdwenen. Hoe gaat het nu met haar?

Hoe gaat het nu?

Eurodressage heeft contact opgenomen met Alice Tarjan om te vragen hoe het nu met de prachige merrie gaat. Ze bevestigde dat Elfenfeuer in 2016 een blessure heeft opgelopen, die het einde van haar carrière betekende, en daarom was teruggetrokken uit de sport. Gelukkig is ze sinds die tijd een blije fokmerrie en ze leidt een luxe leventje op Hilltop Farm in de Verenigde Staten.

"Het gaat goed met haar. Ze is met pensioen en ze woont op Hilltop", vertelt Tarjan aan Eurodressage. "Hilltop heeft haar gehuurd als fokmerrie en ze is afgelopen winter daarnaartoe verhuisd."

"We zijn dankbaar dat Alice ons de kans heeft gegeven om Fury hier, in ons fokprogramma, te hebben", zegt Natalie DiBerardinis, directrice van Hilltop Farm. "Ze verwacht een veulen in 2022, van de Van Olst-hengst Kjento."

Voor de verhuizing naar Maryland fokte Tarjan drie veulens uit haar merrie: Geistfeuer (Grand Galaxy Win) en Spectrefeuer (Secret), die de merrie zelf heeft gedragen, en in 2018 het merrieveulen Elfenadler H20 (For Romance), die is geboren door embryotransplantatie. Kendra Hansis, van Runningwater Warmbloods, fokte het veulen.

Elfenadler is momenteel in verwachting van Diesel CF (Dressage Royal x Ritual), de volle broer van Damsey.

Geistfeuer wordt gereden door Mallory Chambers.


Afbeelding


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.
Laatst bijgewerkt door Banjer op 17-10-21 09:44, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Zin verbeterd


hoogendroog
Berichten: 3101
Geregistreerd: 24-06-05
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-21 09:11

Ik had graag filmmateriaal gezien van hoe Kendra Hansis een veulen baart, zou echt heul knap zijn :D

Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 36776
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: Hoe gaat het nu met Elfenfeuer?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-21 09:44

Oeps, dat stond er inderdaad erg raar.. ik heb het aangepast, dank je wel :)

KootMiraDrum

Berichten: 7961
Geregistreerd: 16-04-04
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-21 17:09


- als we allemaal hetzelfde denken, wordt er weinig nagedacht -
- je gaat het pas zien als je het door hebt - J. Cruijff


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics, Vagabondo en 7 bezoekers