Mooi afscheid voor Pret A Tout in Aken

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9336
Geregistreerd: 20-04-16

Mooi afscheid voor Pret A Tout in Aken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-21 12:03 Tip de Nieuwsredactie

CHIO Aachen
Sport

Afbeelding
Marcus Ehning met Pret A Tout. Foto: CHIO Aachen

Daverend applaus, een staande ovatie en een paar tranen in de ogen van alle betrokkenen. De sportcarrière van Pret A Tout kwam zaterdagavond op het showterrein van de Akense Soers tot een einde.

Pret A Tout stond relaxed, aan een lange teugel onder de schijnwerpers van het hoofdstadion, omringd door de mensen die hem zijn hele leven hebben vergezeld: Zijn fokker Bruno Louchet, zijn eigenaar Ruth Krech met haar dochter Carol, zijn voormalige amazone Kaya Lüthi en zijn groom Melina Jobst. Bondscoach Otto Becker bracht een eerbetoon aan het paard, dat de Duitse paardensport talloze overwinningen heeft gebracht: “We danken in het bijzonder zijn eigenaresse Ruth Krech voor het zoveel jaren ter beschikking stellen van Pret A Tout aan het Duitse team.” Zichtbaar ontroerd stond mevrouw Krech, die in jongere jaren zelf op het paard reed, naast Pret A Tout. “Ik vind dat Bruno Louchet dit paard precies de juiste naam heeft gegeven. Pret A Tout. Klaar voor alles,” zei Ruth Krech. “Ik ben zo dankbaar dat ik Toutou heb gevonden. Hij heeft ons zoveel onvergetelijke momenten gebracht."

En er zijn echt zoveel van deze momenten geweest. De ruin was 12 jaar oud toen hij in 2015 bij Marcus Ehning kwam. Daarvoor had hij de getalenteerde jonge amazone, Kaya Lüthi, geholpen om door te breken op het hoogste wedstrijdniveau. Ze won met hem drie keer zilver op het EK Young Riders, twee keer met het team en één keer individueel. Onder zijn ruiter Marcus Ehning werd Pret A Tout een echte ster. Vooral het hoofdstadion in Aken werd een succesvolle locatie voor het duo: In de jaren 2016, 2017 en 2018 waren de twee drie keer achter elkaar lid van het winnende team in de Nations Cup, een unieke prestatie. Met de overwinning in de Rolex Grand Prix in 2018 zorgde Pret A Tout ervoor dat zijn ruiter na zijn eerste triomf in 2006 voor de tweede keer op het legendarische winnaarsbord werd geschreven. In december van hetzelfde jaar reed het duo ook naar de overwinning in de Rolex Grand Prix in Genève. Aangezien zowel Aken als Genève deel uitmaken van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, was Marcus Ehning pas de tweede ruiter ooit die een bonus behaalde in deze prestigieuze serie. De sportieve partners bekroonden hun gezamenlijke prestaties door teambrons te claimen op de Wereldruiterspelen in Tryon (VS), eveneens in 2018. "Hij is een paard dat je maar een keer in je leven meemaakt", zei Marcus Ehning, voordat hij met de vosruin in topvorm aan zijn laatste ereronde begon.

Pret A Tout. Klaar voor alles. Hij is nu klaar om met pensioen te gaan. En dat verdient hij zeker.

Bekijk hier op Facebook de video van het afscheid.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Radian6, TinkerTreas, Trendiction, Ubermetrics, YandexBot en 29 bezoekers