Boyd Excell, Lillie Keenan en Andrew Hoy winnen porta-Cup

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9297
Geregistreerd: 20-04-16

Boyd Excell, Lillie Keenan en Andrew Hoy winnen porta-Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-21 00:12 Tip de Nieuwsredactie

CHIO Aachen
Sport

Afbeelding
Het winnende team. Foto: CHIO Aachen / Michael Strauch

Als zes teams, elk bestaande uit een springruiter, een eventer en een vierspanrijder, in het hoofdstation op de Soers racen, dan is het tijd voor de porta-Cup op het CHIO Aken!

Het principe is simpel: Alle drie de teamleden komen samen in het hoofdstadion. De eventer begint door over een parcours van stevige hindernissen te springen. Zodra zijn paard over de laatste hindernis is gesprongen, neemt de springruiter het over en rijd zo snel mogelijk over het springparcours. Terwijl hij dit doet, geeft de eventer zijn paard aan zijn groom en klimt op een voetstuk, wachtend tot de springruiter de laatste hindernis heeft gesprongen. Vervolgens wordt de conditie van de eventer getest, aangezien hij naar de wagen van de vierspanrijder moet sprinten en erop moet springen, daarna beginnen ze aan het laatste vaardigheids onderdeel van de wedstrijd. Het team wat deze drie onderdelen in de snelste tijd rijd wint.

Team 1 bestaande uit Laura Collett (GBR), Patricio Pasquel (MEX) en Michael Brauchle (GER) legde gelijk de lat hoog met hun tijd: 149.01 seconden. Team 2 (Lara de Liederkerke (BEL), Sanne Thijssen en Bram Chardon) was echter sneller: 147.25 seconden. Daarna was team 3 aan de beurt: Wereldkampioen vierspanrijden Boyd Exell (AUS), de Amerikaanse springamazone Lillie Keenan en de Australische crosscountry-expert Andrew Hoy, die ondanks zijn 62 jaar de rol van sprinter op zich nam. Wie dacht dat de tienvoudig Olympisch deelnemer en drievoudig Olympisch gouden medaillewinnaar hier in het nadeel zou zijn, kon vandaag live ervaren dat paardrijden mensen beslist fit en jong houdt. Het Australisch / Amerikaanse team claimde de overwinning met een totale tijd van 145,53 seconden.

Bekijk hier op Facebook een video van het team wat op de derde plaats eindigde in de einduitslag. Eventingamazone Julia Krajeswski, Springruiter Philipp Schulze en vierspanrijder Jérôme Voutaz.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
cron