Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
GreaseMonkey schreef:Nieuwsredactie schreef:Het aanbieden van paarden voor de slacht betekent dat het vlees voor menselijke consumptie beschikbaar kan komen. Dit geldt echter niet voor de hengsten vanaf drie jaar. Uit eerder onderzoek bleek dat het vlees van de oudere hengsten een relatief hoog gehalte aan dioxines bevat. De dieren worden gedood maar het vlees van deze dieren wordt niet voor menselijke of dierlijke consumptie aangeboden.
"Alleen de hengsten ouder dan drie bevatten een hoog gehalte aan dioxines"...
Gaat er bij niemand een alarmbelletje af dat dit een sketchy verhaal is?
Dioxine is een chemisch, kankerverwekkend stofje dat door het lichaam niet kan worden afgebroken. Het slaat neer in de bodem, en bij begrazing wordt het door dieren opgenomen. Eenmaal in het lichaam stapelt het zich, maar kan het lichaam nog wel via moedermelk verlaten (waarbij het dus opgenomen wordt door het veulen, en zich dáár stapelt). Dat zou dus de enige manier moeten zijn waarop er hier een verschil is ontstaan tussen hengsten en merries... Dat is toch een probleem??? Of ben ik nou gek? En waar komt die vergiftiging met dioxines dan precies vandaan? Dat toont in feite toch aan dat dit gebied überhaupt niet geschikt is voor begrazing?
Jeika schreef:Gladijs schreef:Kunnen ze niet beschikbaar komen voor aankoop? Weet iemand waar ik daarvoor moet zijn?
Nee, staatsbosbeheer is fel tegen koniks verkopen aan particulieren.. wie weet valt er wat te regelen met de slager zelf, maar zover ik weet kan je geen koniks kopen. Zijn zogenaamd “te wild” om te houden.