FEI tribunaal doet uitspraak in Nicole Walker-case

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 31589
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

FEI tribunaal doet uitspraak in Nicole Walker-case

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-21 07:07 Tip de Nieuwsredactie

Equnews
Sport

Afbeelding
Foto: Marjo


Het FEI-tribunaal heeft een definitieve uitspraak gedaan in de zaak van de Canadese amazone Nicole Walker. De beslissing van het FEI Tribunaal volgt op de arbitrale uitspraak met gronden van het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in de zaak van Walker, Equestrian Canada en Panam Sports - die eind april werd uitgegeven.

Een verklaring van de FEI met betrekking tot de beslissing van het tribunaal luidt als volgt:

"Een monster genomen van de atleet op 7 augustus, de dag van de teamfinale op de Pan-Amerikaanse Spelen 2019 in Lima (PER), testte positief op de cocaïnemetaboliet Benzoylecgonine, een verboden stof op de verboden stoffenlijst van het WADA.

In zijn eindbeslissing merkte het FEI-tribunaal op dat de FEI aanvaardde dat de atleet, op basis van een afweging van waarschijnlijkheid, geen significante schuld of nalatigheid droeg voor de overtreding van de antidopingregel na het drinken van cocabladthee op de dag van de teamfinale.

In een schikking tussen de atleet en de FEI, die nu door het FEI-tribunaal is goedgekeurd, is een periode van onverkiesbaarheid van een jaar overeengekomen, die ingaat op 26 september 2019 en eindigt op 26 september 2020. Een door de FEI op 8 november 2019 opgelegde voorlopige schorsing werd op 26 september 2020 opgeheven na beroep bij het FEI-tribunaal. Aangezien de atleet niet heeft deelgenomen aan wedstrijden tussen de Pan-Amerikaanse Spelen 2019 en het begin van de voorlopige schorsing, is de volledige periode van onverkiesbaarheid nu uitgezeten.

De atleet is veroordeeld tot het betalen van een boete van CHF 1.500. Elk van de partijen moet de eigen proceskosten dragen.

Daarnaast moet de atleet binnen de komende 12 maanden een antidopingeducatiecursus voltooien en zowel aan de FEI als aan Equestrian Canada een certificaat verstrekken over de voltooiing van de cursus.

In haar beslissing van 11 december 2019 had de Panam Sports Disciplinary Commission de individuele resultaten van Nicole Walker op 7 en 9 augustus 2019 gediskwalificeerd, en haar resultaten van 6 en 7 augustus 2019 werden vervangen door die van het vierde Canadese teamlid voor de teamfinale, wat betekent dat Argentini├ź een teamquotumplaats verdiende voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

De atlete en haar nationale federatie, Equestrian Canada, gingen tegen de diskwalificatie in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS), maar in een op 12 januari 2021 gepubliceerd dictum heeft het CAS dat beroep verworpen. Het CAS publiceerde zijn volledige, met redenen omklede arbitrale uitspraak in april van dit jaar, zodat het FEI Tribunaal een beslissing kan nemen over de grond van de zaak.

Op grond van artikel 10.2.2 van de Panam Sports Anti-Doping Rules wordt de verantwoordelijkheid voor het beheer van de resultaten in termen van sancties buiten het evenement zelf verwezen naar de toepasselijke internationale federatie, wat betekent dat een periode van onverkiesbaarheid moest worden opgelegd door de FEI".


Inoterry

Berichten: 4236
Geregistreerd: 20-10-07
Woonplaats: Heerlek in Heerle

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-21 11:19

Jeetje. Duur bakje thee :oo :9k

Ik ben een beetje zot van mijn Od <3

De liefste en stoerste zus ter wereld? Die heb ik 8-)

Prrrr
Moderatorrrr

Berichten: 26537
Geregistreerd: 08-10-05

Re: FEI tribunaal doet uitspraak in Nicole Walker-case

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-21 18:38

Cocabladthee... mijn god... probeer dat een dagje later uit :=

The purpose of life is to live it
Eleanor Roosevelt


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers