Goud voor Buijnsters en Venderbosch op NK Eventing Jeugd

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8881
Geregistreerd: 20-04-16

Goud voor Buijnsters en Venderbosch op NK Eventing Jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-21 18:22 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht KNHS
Sport

Afbeelding
Leida Naber, hier met ASCI ZamZam, eindigde met Fulco op de 2e plek
bij de junioren. Foto: Marjo


Het Nederlands eventingkampioenschap voor de jeugd maakte dit jaar opnieuw deel uit van de internationale eventingwedstrijd in Renswoude. Het NK voor de Junioren was onderdeel van de CCI2*-L wedstrijd, de Young Riders gingen de strijd aan in de CCI3*-L. Bij de junioren ging Puck Buijnsters van start tot finish aan de leiding. Bjinse Venderbosch prolongeerde bij de Young Riders zijn nationale eventingtitel.

Spannende ontknoping
In het NK voor junioren kwamen 20 combinaties aan de start. Puck Buijnsters legde de basis voor haar eerste nationale titel op haar verjaardag. Op de dag dat ze 18 werd nam ze in de dressuur meteen al de leiding met haar 13-jarige ruin Image of Roses. Met een foutloze cross stond Puck nog steeds bovenaan in het tussenklassement na twee onderdelen, op korte afstand gevolgd door Sterre van Houte met Giant Prospect BB en de kampioene van 2020 Kristy Snepvangers.

De ontknoping vond plaats in de springpiste. Sterre van Houte maakte twee springfouten, waardoor ze naast het podium kwam te staan. Puck Buijnsters kon zich op de laatste dag slechts één springfout permitteren om goud te behalen. Toen op de voorlaatste hindernis de balk viel, werd het slot van het kampioenschap toch nog even heel spannend. Maar Buijnsters hield het hoofd koel en mag zich Nederlands kampioene bij de junioren noemen.
Het zilver ging naar Leida Naber en Fulco. Hun dressuurscore, goed voor de zesde plek, werd door een foutloze cross en springproef ook hun eindresultaat. Kristy Snepvangers mocht de bronzen plak ophalen met haar paard Galante, met haar andere troef Gaelic Lad werd Kristy knap vierde.

Zelfde podium als in 2020
Bij de Young Riders ging het klassement, met daarin 9 deelnemers, tijdens de wedstrijd flink over de kop. De drie beste combinaties van de dressuur, Mara van de Ven met Lexington vd Vinkenhof, Maartje van Riel met Eppo en Thierry van Reine met Classic Royetta reden de wedstrijd niet uit.

Door een foutloze cross met zijn 12-jarige vosruin Vesuve d’Aveyron, kon Bjinse Venderbosch doorschuiven naar de eerste plaats in het tussenklassement. Ook Jade Woeltjes reed met The Joker een foutloze cross en ze mocht met ruim een balk achterstand op Bjinse aan het afsluitende springparcours beginnen. Beau Posthumus en Smokie begonnen vanaf de derde plek aan de laatste uitdaging. Zowel Beau als Jade maakten een springfout, waardoor Bjinse zich twee balken kon permitteren voor prolongatie van zijn titel bij de Young Riders. Deze balken vielen op hindernis 4, de insprong van de dubbel, en op hindernis 8, de driesprong. Onder grote druk wist Bjinse de rest van het parcours zonder fouten af te leggen en reed met slechts wat tijdsoverschrijding over de finish. Daarmee was het podium bij de Young Riders een exacte kopie van het NK-podium van 2020. Voor Bjinse Venderbosch is dit inmiddels al zijn vierde gouden plak; in 2017 en 2018 behaalde hij de titel bij de junioren en in 2020 bij de Young Riders.

Copain prijs
De jeugdige kampioenen ontvingen niet alleen de prijzen die bij het kampioenschap horen, ze kregen ook de Copain prijs uitgereikt. Een prijs met een lange traditie die ontstond op initiatief van Charles Henri Labouchere. Deze paardenman is al meer dan vijftig jaar niet meer in leven, maar zijn initiatief - de Copain Prijs voor de beste allround ruiter - is nog steeds springlevend.
Sinds 2016 wordt de prijs beschikbaar gesteld aan de winnaars van het NK Young Riders en Junioren. De kampioenen krijgen een mooie wisseltrofee waarin hun naam gegraveerd wordt.

Uitslag NK eventing Junioren
1. Puck Buijnsters (Oisterwijk), Image of Roses, 33,2
2. Leida Naber (Biddinghuizen), Fulco, 33,4
3. Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom), Galante, 34,0

Uitslag NK eventing Young Riders
1. Bjinse Venderbosch (Harreveld), Vesuve d’Aveyron, 39,5
2. Jade Woeltjes (Aalten), The Joker, 40,0
3. Beau Posthumus (Terschuur), Smokie, 41,5


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: gerlienke, JPitty en 17 bezoekers