Belgisch kampioen Jos Verlooy moet afmelden voor de Spelen

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8631
Geregistreerd: 20-04-16

Belgisch kampioen Jos Verlooy moet afmelden voor de Spelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-21 22:55 Tip de Nieuwsredactie

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Jos Verlooy met Igor tijdens IB 2019.
Foto: Tezzy Momentz/ Bokker Tezzy


Topruiter Jos Verlooy en zijn toppaard Igor gaan niét naar de Olympische Spelen in Tokio. Dat is het harde verdict door een blessure bij Igor. In samenspraak met bondscoach Peter Weinberg heeft Jos beslist om een kruis te maken over zijn Olympische ambities. “Dit komt heel hard aan”, zegt Verlooy. “Als je alles op de Olympische Spelen zet en dan minder dan twee maanden ervoor moet afzeggen, dan begrijp je dat de wereld even stilstaat.”


Door die plotse blessure is het nu wel al zeker dat Igor onmogelijk nog fit kan geraken tegen de Olympische Spelen en dus werd de knoop nu al doorgehakt.

“Alles verliep tot nu toe volgens plan”, gaat Verlooy verder. “Twee weken geleden heb ik Igor voor het eerst ingezet in Sentower in Oudsbergen. Ik heb Igor daar gewoon weer de sfeer laten opsnuiven. Bedoeling was om hem elke week weer wat meer in het ritme te laten komen, zodat hij volledig klaar zou zijn voor Tokio. Maar dan dit, uit het niks. Het is niet te vatten.”

Parijs
Jos Verlooy is 26 jaar. In ruitertermen is dat nog altijd jong, dus zou je kunnen zeggen dat hij nog genoeg kansen zal krijgen om aan de Spelen deel te nemen. “Dat klopt ook”, geeft Verlooy toe, “maar ik weet niet of ik ooit nog over zo’n toppaard zal beschikken, een paard waarmee ik zeker op het podium had kunnen staan. Over drie jaar is Igor 16 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij de Spelen van Parijs moet kunnen halen, ook al omdat het dichtbij is, maar tegen dan zal hij dus wel al 16 jaar zijn. Dat is toch wel de limiet.”

Valkenswaard
Dit weekend is Verlooy in Valkenswaard aan de slag in de Global Champions Tour/League. Onder andere met Varoune, zijn ander toppaard. Met Varoune zal Verlooy over twee weken ook deelnemen aan de Nations Cup manche in het Poolse Sopot. Normaal gezien had dat een eerste serieuze test moeten zijn voor Igor. “Dat plan is nu dus in duigen gevallen, maar met Varoune gaan we er alles aan doen om bij te dragen tot een sterke prestatie van de Belgische ploeg. Het is heel jammer dat Tokio niet doorgaat voor ons, maar België heeft een ongekende weelde met topruiters als Devos, Bruynseels, Guéry en andere Philippaertsen. Ik wens de ruiters die wél naar Tokio gaan uiteraard alle succes toe. Ik zal hun grootste supporter zijn.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Idefix2006 en 10 bezoekers