Action Quality Amadeus Tuigpaard van het Jaar 2020

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 31230
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Action Quality Amadeus Tuigpaard van het Jaar 2020

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-21 22:44 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
Tuigpaard Lanto HBC. Foto: Marjo


Elk jaar wordt er op de Nationale Tuigpaardendag de titel Paard van het Jaar toegekend aan een tuigpaard dat zich heeft onderscheiden of in de fokkerij of in de sport. Vorig jaar was er geen Nationale Tuigpaardendag waardoor deze titel in 2019 voor het laatst is toegekend. Die eretitel ging toen naar Emerson (v. Manno) van Niek Alting. Dat was de 25ste maal dat deze titel werd toegekend.

De 26ste titel is dit jaar door de hengstenkeuringscommissie, bestaande uit Lammert Tel, Bauke de Boer en Thomas van der Weiden, toegekend aan Action Quality Amadeus van Leendert Veerman. De vos heeft deze titel behaald op basis van zijn zeer bijzondere sportprestatie: hij heeft maar liefst 699 winstpunten. Action Quality Amadeus is het paradepaard van Stal Veerman, in handen van Leendert Veerman behaalde de statige en altijd voornaam showende vos naast dat grote aantal winstpunten ook vele kampioenschappen zowel in het enkelspan als in diverse meerspan rubrieken. In de damesrubriek was de reservetitel ook al enkele keren zijn deel. Hij draait elk seizoen in de top mee en dit jaar zal hij zijn geweldige drafvermogen dat hij met veel zweefmoment, veer en dans toont, weer op de concoursvelden tonen.

Bijzondere klasse
Henk Kruidhof uit Rouveen fokte de op 23 april 2005 geboren vos uit de stermerrie Tamara, een dochter van Manno. Grootmoeder Mila is een ster preferente dochter van Cambridge Cole. Kruidhof verkocht de als veulen reeds opvallend showende vos aan Veerman die daarmee dus een topper van uitzonderlijk formaat naar zijn stal haalde. Amadeus is altijd bij Veerman gebleven en op zijn stal uitgegroeid tot een tuigpaard van bijzondere klasse.

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een neutrale foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, jilinda, Jorex, Sjokki, Tijn8, Ubermetrics en 8 bezoekers