Terrassen hippische accommodaties vooralsnog gesloten

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 31230
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Terrassen hippische accommodaties vooralsnog gesloten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-21 14:51 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Foto: Marjo


Vorige week werd in de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge aangekondigd dat per 28 april lichte versoepelingen doorgevoerd worden. Één van die versoepelingen is de openstelling van terrassen. Met deze eerste berichtgeving leek het ook voor hippische (sport)accommodaties met een horecavergunning mogelijk om hun terrassen vanaf die datum te openen. Helaas is de berichtgeving na de persconferentie verder aangescherpt, waardoor terrassen bij alle sportaccommodaties gesloten dienen te blijven.

De kamerbrief van demissionair minister de Jonge aan de kamer licht dit toe: “De buitenterrassen bij sportaccommodaties (zowel commercieel als paracommercieel) blijven gesloten om het aantal contactmomenten buiten de sportactiviteiten om zoveel mogelijk te beperken. Sportaccommodaties zijn geopend om te kunnen sporten zonder toeschouwers, waarbij de regels erop gericht zijn het bezoek daartoe te beperken: er naartoe om te sporten, na het sporten weer weg. Ook het toeschouwersverbod, zowel voor trainingen of wedstrijden blijft gelden.”

POS ziet mogelijkheden gelijktrekken mogelijkheden horeca
Het Platform Ondernemende Sportaanbieder (POS), waar onze partner in paardrijden de FNRS bij aangesloten is, ziet echter juridische gronden om ook terrassen van (para)commerciële sportaccommodaties te openen. Zij maken zich op dit moment hard om de mogelijkheden van de horeca bij (para)commerciële sportaccommodaties gelijk te trekken aan de mogelijkheden voor horeca op andere locaties.

Totdat er meer duidelijk is over de mogelijkheid om terrassen op hippische (sport)accommodaties te openen is het verstandig om voor de opening van uw terras bij uw lokale overheid te informeren naar de mogelijkheden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alexandra309, Azhari, BlogBeat, Emma_Jane, Ferera, Floran, janneke_S, meintje, Paloma_Janet, x_janss, xLoki en 8 bezoekers