Impact coronamaatregelen op paardensector: een jaar later

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8473
Geregistreerd: 20-04-16

Impact coronamaatregelen op paardensector: een jaar later

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-21 19:48 Tip de Nieuwsredactie

KNHS.nl
Algemeen

Afbeelding
Foto: bokker Tammy_/ Bokt Wiki


De Sectorraad Paarden (SRP) heeft, na een jaar met overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, de impact van de coronamaatregelen op de paardensector in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat, net als andere sectoren, ook de paardensector hard geraakt wordt. Er is veel schade als gevolg van de coronacrisis en het einde is nog niet in zicht. Zowel op korte als de lange termijn heeft de crisis haar weerslag.

De paardensector heeft een omzet van € 1,75 miljard per jaar en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. In 2018 was de export van paarden goed voor € 317 miljoen. Jaarlijks worden er zo’n 38.000 veulens geboren die vanaf de leeftijd van drie jaar worden opgeleid tot sportpaard. Voor de verkoop is het cruciaal dat sportpaarden worden uitgebracht op officiële wedstrijden, zodat de prestaties getoond kunnen worden aan potentiële klanten. Het totaal aantal paarden in Nederland wordt geschat op 400.000 tot 450.000 (Wageningen Economic Research, 2016). Binnen de sector paardensport en maneges (SBI-code 93.125) staan 1.895 hippische bedrijven geregistreerd (CBS). Van de Nederlandse bevolking tussen 12 en 79 jaar beoefent 1,6% wekelijks de hippische sport, dat zijn ruim 270.000 mensen. De paardensector kenmerkt zich door de verwevenheid van fokkerij, sport en handel. De coronamaatregelen raken dan ook alle facetten van de paardensector. Lees hier het volledige bericht op de website van de SRP.

Wat is de Sectorraad Paarden?
De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de Sport, Fokkerij en de Ondernemers en is namens deze partijen de spreekbuis van de totale paardensector richting de overheid. Het bestuur van SRP bestaat uit voorzitter Guusje ter Horst en vertegenwoordigers van de dragende organisaties uit de Sport, Fokkerij en de Ondernemers: KNHS, LTO Nederland, FNRS, KWPN, Koepel Fokkerij, FNHB en SNDR.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: catharin, emily68, Letje01, nessinator, Roadracer, Sodeletuut, sunny16 en 16 bezoekers