Jos Lansink: "Stelen met je ogen het beste advies van mij"

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8462
Geregistreerd: 20-04-16

Jos Lansink: "Stelen met je ogen het beste advies van mij"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-21 19:29 Tip de Nieuwsredactie

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Jos Lansink met Loiza bij IB 2017. Foto: Aniek1985


Jos Lansink vereist nog weinig uitleg. De half Belg, half Nederlander heeft jaren deel uitgemaakt van de absolute top en geeft nu zijn kennis en ervaring door aan zijn ruiters. Maar wie is de persoon achter dit fenomeen binnen de paardensport? We leren hem beter kennen!

"Buiten de paardensport heb ik het geluk een prachtig gezin te hebben. Zelf hebben ze weinig te maken met de paarden. M'n dochter is ooit beginnen met paardrijden toen ze heel jong was en reed toen met een pony. Wanneer het tijd was om de overstap te maken naar een grotere pony zei ze: 'Wacht nog maar eventjes papa'. We zijn nu zoveel jaren verder, en ik ben nog steeds aan het wachten", lacht Jos. "Zij heeft nu haar eigen leven, een goede job en volgt de prestaties van mezelf en m'n ruiters op de voet".

"Het beste advies dat ik heb geleerd en nu ook aan anderen geef is: Steel met je ogen. Probeer zoveel mogelijk naar andere mensen te kijken, in de ring, naast de ring of in de paddock, en probeer er iets van op te steken. Daarna probeer je dingen na te bootsen. Uiteraard heb je dan ook mensen nodig rondom jou die je hierin moeten begeleiden. Daar leer je volgens mij het meeste van."

"Zelf ben ik ook altijd goed begeleid geweest. Mijn avontuur begon bij Hans, die destijds bij Paul Schockemöhle vertrok om voor zichzelf te beginnen. Toen ik daar als kleine jongen aan de slag ging heb ik geleerd wat het is om onderaan de ladder te beginnen. Ik heb daar voornamelijk handelspaarden gereden. Vervolgens heb ik ook een groot deel van m'n opleiding bij Leon Melchior genoten. Ook van hem heb ik ontzettend veel geleerd en op zakelijk vlak heeft hij me heel veel bijgebracht. Daarna ben ik voor mezelf begonnen".

"Als ik mezelf moet omschrijven zeg ik: Heel rustig, ik weet wat ik wil, een harde werker, ik geef niet snel op en ben rechtdoorzee. Aan mij weet je altijd wat je hebt. Ik zal nooit om de hete brij heen draaien en altijd eerlijk zeggen waar het op staat. Ik vind het ontzettend belangrijk om de juiste woorden te gebruiken op het juiste moment".

"Tenslotte heb ik ook één zeer belangrijk principe: Op tijd komen. Ik houd niet van mensen die met excuses afkomen omdat ze te laat zijn. Een vliegtuig of een trein wacht ook niet. Daarnaast vind ik ook afspraken nakomen en correct zijn tov elkaar van essentieel belang", aldus Jos Lansink.


soesita

Berichten: 4384
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-21 23:35

Ik heb weinig met de topsport maar Lansink heb ik altijd graag zien rijden. Die rustige beenligging, die eenheid met zijn paard. Zelden zo graag naar een combinatie gekeken.

Anne_GTI

Berichten: 17629
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Re: Jos Lansink: "Stelen met je ogen het beste advies van mij"

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-21 00:29

:D ik heb van hem barrage voorbereiding "gestolen"
Hij programmeerde de wendingen in op het voorterrein. Sinds ik dat overgenomen heb gaat mijn paard heel zeker door een barrageparcours omdat hij al weet welke kant hij op moet.

neapolitano

Berichten: 126
Geregistreerd: 01-03-06
Woonplaats: Groesbeek

Re: Jos Lansink: "Stelen met je ogen het beste advies van mij"

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-21 16:37

Jammer dat ik het niet kan lezen. Op zijn kop

zonder LIPIZZANER geen leven
Poek 32 jaar RIP ik mis je elke dag
met ATILLA is het leven compleet SUNNY BOY x MARTELxx
Elrond alias maestoso Flamina
Omar, mijn arabier doet zijn naam eer aan

Iris82

Berichten: 38506
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-21 16:45

Anne_GTI schreef:
:D ik heb van hem barrage voorbereiding "gestolen"
Hij programmeerde de wendingen in op het voorterrein. Sinds ik dat overgenomen heb gaat mijn paard heel zeker door een barrageparcours omdat hij al weet welke kant hij op moet.


Interessant! Daar heb ik eigenlijk nog nooit iemand over gehoord maar het voelt heel logisch.

Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

proudmama

Berichten: 1465
Geregistreerd: 23-05-03
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-21 16:44

Prachtige stijlruiter, altijd genoten van zijn ritten. Helaas voor hem blijf ik altijd het ongeluk voor mij zien als ze het over hem hebben, waarbij hij van zijn paard valt, opstaat en je ziet dat zijn been onder hem breekt .
Vreselijk


Mijn lijfspreuk:
Als ik iets doe, dan doe ik het goed, anders begin ik er niet aan !

Georged
Berichten: 40
Geregistreerd: 28-10-13
Woonplaats: momenteel zuidelijk

Re: Jos Lansink: "Stelen met je ogen het beste advies van mij"

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-21 19:37

Leuk dat meneer Lansink nog eens voorbij komt en dat hij nog immer optimistisch is, dit is goed "nieuws" en dat is 1 van de redenen dat ik Bokt volg, mooi!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, boemel, Floemii en 9 bezoekers